.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 14:58

Ζήσε τον Star Wars μύθο σου με ένα κράνος πιλότου TIE fighter

 

Πολλή εμφάνιση, άγνωστο περιεχόμενο

 

Η Κινεζική Masei Helmets μας προσφέρει τώρα τη δυνατότητα να ντυθούμε πιλότοι του βασικού καταδιωκτικού της “κακής” Αυτοκρατορίας στο κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars, του θανατηφόρου TIE (εκ του Τwin Ιon Engine) fighter.

Συναντήσαμε το συγκεκριμένο κράνος σε Αμερικανικό eshop και φυσικά μας τράβηξε το βλέμμα ακαριαία, ωστόσο μια δεύτερη, πιο προσεκτική ματιά είναι πολύ πιο διαφωτιστική.

Το εντυπωσιακής σχεδίασης αυτό κράνος δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα τυπικό ανοικτό (jet) κράνος με κέλυφος από πλαστικό ABS, στο οποίο έχει προστεθεί αντί ζελατίνας ολόκληρη η πλαστική υπερκατασκευή που δημιουργεί την εντύπωση του Αυτοκρατορικού Πιλότου. Μάλιστα όλο το μπροστινό μπορεί να σηκωθεί ώς τυπικό flip-up κράνος, αλλά οι φωτογραφίες υπονοούν πως μπορεί να ανοίγει και τμηματικά δημιουργώντας 3-4 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Αυτό που πιθανότατα δε μπορεί να κάνει το μπροστινό του κράνους, είναι να προστατεύσει. Ίσως από τον αέρα και τα έντομα, αλλά δύσκολα φανταζόμαστε το πλαστικό μασκάκι να αντέχει σε κρούσεις. Και, μιλώντας για ασφάλεια, έχει ενδιαφέρον το ότι οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πως έχει έγκριση DOT/ECE, ενώ στην ιστοσελίδα της Masei δεν υπάρχει αναφορά σε προδιαγραφές.

Σε μας η συγκεκριμένη μάρκα είναι άγνωστη, έτσι δε μπορούμε να γνωρίζουμε την ποιότητα των κρανών της, πάντως το συγκεκριμένο διαφημίζεται ως έχον αφαιρούμενα εσωτερικά μαξιλάρια, κλείσιμο με διπλό D-ring και πάρα πολύ αλμυρή τιμή: 315 δολάρια, λέει, αλλά σε προσφορά μόνο με 189.
Και, απ’ ό,τι φαίνεται με μια ακόμη επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους, το μόνο σχέδιο κράνους που δε φτιάχνουν είναι του Yoda. Ακόμη. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 15:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon