.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 11:36

Ζωντανό customizing στην επερχόμενη Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κολωνίας

 

Ο θεσμός Intermot Customized μεγαλώνει και επεκτείνεται

 

Κάθε χρόνο τον Νοέμβρη το Μιλάνο μετατρέπεται στο παγκόσμιο επίκεντρο της μοτοσυκλέτας με την περίφημη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας EICMA, αλλά κάθε δεύτερο χρόνο υπάρχει και εσωτερικός ανταγωνισμός από την Κολωνία και την Intermot, που προσφέρουν μια δεύτερη πλατφόρμα παρουσίασης των νέων μοντέλων της χρονιάς.

Η Γερμανική έκθεση, μεταξύ άλλων, φημίζεται για το Customized σόου που στήνει κάθε φορά, με εκατοντάδες κορυφαίους δημιουργούς από όλον τον κόσμο να δίνουν το παρόν με τις κορυφαίες τους δημιουργίες. Εκεί θα βρουν πρόσφορο έδαφος μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, προβολή από το σημείο που συγκεντρώνεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον του Τύπου και θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων και οι “Ολυμπιακοί Αγώνες” του είδους, το AMD Championship of Custom Bike Building.

Η Intermot κάθε φορά παρουσιάζει το δικό της custom μοντέλο ως βιτρίνα της έκθεσης και, έτσι και φέτος, η παραγγελία της αφορούσε ένα Yamaha XV950R το οποίο αφέθηκε στα γνώριμα χέρια του μόνιμου συνεργάτη της Intermot, Marcus Walz.

Ως απόδειξη του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει το Intermot Customized show είναι και οι “εργοστασιακές” συμμετοχές από τις BMW Motorrad, Harley Davidson, Kawasaki, Yamaha, ενώ φέτος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και η Indian. Το αποτέλεσμα για την έκθεση του 2018 είναι πως θα μετακομίσει στη μεγαλύτερη σάλα 10.1 για να χωρέσει την αφρόκρεμα του customizing.

originalPreviewJW

Παράλληλα, η διοργάνωση διανθίζεται φέτος με νέες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η Garage Area στην οποία μηχανικοί θα επιδεικνύουν δουλεύοντας πάνω σε μοτοσυκλέτες τις βασικές αρχές της τέχνης τους, ξεκινώντας από τα απολύτως θεμελιώδη και περνώντας σε πιο περίτεχνα θέματα. Λίγο πιο πέρα, δύο ζωντανές μετατροπές θα λαμβάνουν χώρα μέσα στην έκθεση.

Η Niels Peter Jensen θα ξεκινήσει να μετατρέπει ένα ολοκαίνουργιο Ducati Scrambler 1100 επιτόπου μέσα στις πέντε μέρες της έκθεσης, ενώ μια δεύτερη ζωντανή διαδικασία με την ονομασία “Μετατρέποντας σκραπ σε χρυσό” θα δει ένα ταλαιπωρημένο Honda CB450S να μετατρέπεται σε λαχταριστό custom με έτοιμα κομμάτια από τις LSL και Highsider, με όριο προϋπολογισμού τα €750 και βάσει ενός σχεδίου που θα αποφασίσει επιτόπου το κοινό και θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της Intermot.

Τέλος, επειδή οι ιδιοκατασκευές δεν είναι μόνο βιτρίνα και κόζια, οι γνωστοί πλέον αγώνες Sultans of Sprint θα διεξαχθούν και στους εξωτερικούς χώρους της Intermot, όπου custom κατασκευές που στήθηκαν εξ επί τούτου για sprint θα κοντραριστούν σε επιταχύνσεις σε μια ευθεία 130 μέτρων.

Η Intermot 2018 ανοίγει τις πύλες της στις 3 Οκτωβρίου στον πανέμορφο εκθεσιακό χώρο της Κολωνίας στις όχθες του ποταμού Ρήνου, με τις όποιες παγκόσμιες πρωτιές θα μοιραστεί με την επερχόμενη EICMA, αλλά και ένα πολύ δυνατό custom show. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 11:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon