.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 13:36

Ducati – Νέα σενάρια για ανεξαρτητοποίηση από τον όμιλο VAG

 

Διαχωρισμός και όχι πώληση, δηλώνει ο CEO της VW

Μετά από μια περίοδο έντονης φημολογίας αλλά και την επιβεβαιωμένη έναρξη διαδικασιών προς ανεύρεση αγοραστή, τα σενάρια περί πώλησης της Ducati, που μας απασχολούσαν συχνά πυκνά τα τελευταία δύο χρόνια, φάνηκε ότι είχαν λάβει τέλος.

Μάλιστα μετά την πρόσφατη αλλαγή στο “τιμόνι” της VW, με την έλευση του Herbert Diess ως νέου CEO, οι πρώτες του δηλώσεις γύρω από το θέμα απέκλειαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Να όμως που τελικά το όνομα της Ducati επανέρχεται στο προσκήνιο και αυτή την φορά μπορεί να μην πρόκειται για πώληση αλλά για “ανεξαρτητοποίηση” της εταιρείας από τον όμιλο, μέσω μια διαδικασίας που ονομάζεται “spin-off”.

Mε λίγα λόγια, το μετοχικό κεφάλαιο της Ducati θα διατεθεί προς πώληση, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία, ανεξάρτητη από τον όμιλο VAG. Aν αυτό σας ακούγεται ως… πώληση, με επιχειρηματικούς όρους δεν είναι ακριβώς, καθότι το VAG θα συνεχίσει να έχει δεσμούς με την νέα αυτή την νεοσυσταθείσα εταιρεία, έχοντας την ικανότητα να επενδύσει κεφαλαιακά σε αυτή αλλά και να παράσχει νομικές, τεχνολογικές αλλά και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Κάτι σαν πολιτισμένο… διαζύγιο δηλαδή.

Αυτή η τακτική είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στον επιχειρηματικό κόσμο, ειδικά σε περιπτώσεις όπου ένας όμιλος, έχει υπό την σκέπη του εταιρείες με διαφορετικό αντικείμενο εργασιών. Επειδή η οργανωτική δομή και η λειτουργία ενός ομίλου, στήνεται σύμφωνα με τον βασικό πυρήνα του επιχειρείν, στην προκειμένη περίπτωση τα επιβατικά αυτοκίνητα δηλαδή, η Ducati ζημιώνεται αλλά και κράτα πίσω τον όμιλο, λόγο του ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε όλο το εύρος της δυναμικής της.

Για αυτό τον λόγο, όπως πρόσφατα δήλωσε σχετικά και ο Diess: “για εταιρείες του ομίλου, όπως η MAN (φορτηγά) η Renk (μεταδόσεις βαρέων οχημάτων) και η Ducati, θα σχεδιαστεί μια νέα πολιτική που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα τους στο μέλλον και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, συμπεριλαμβάνεται και η τακτική των spin-off”.


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 13:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon