.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 11:50

MotoChat – Επικοινωνία μέσω της πινακίδας…

 

Φωνητικά μηνύματα μεταφράζονται σε οπτικά

Έναν πρωτότυπο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των οδηγών με το όνομα MotoChat (και CarChat), προτείνει η γαλλική εταιρεία Omicron, έχοντας ξεκινήσει μια crowd-funding προσπάθεια για το όλο εγχείρημα.

H βασική αρχή λειτουργίας του συστήματος είναι η μετατροπή των ηχητικών σημάτων σε οπτικά σήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, η ομιλία του αναβάτη ψηφιοποιείται και μετατρέπεται σε γραπτό μήνυμα, που προβάλλεται σε μια οθόνη με LED λαμπάκια.Η οθόνη αυτή είναι τοποθετημένη στην βάση της πινακίδας της μοτοσυκλέτας.

Δεν απαιτείται εγκατάσταση πολύπλοκων συστημάτων και καλωδιώσεων, αφού το MotoChat λειτουργεί με το κινητό ως συνδετικό κρίκο μεταξύ του μικροφώνου του αναβάτη και της οθόνης στην πινακίδα, η δε επικοινωνία μεταξύ όλων αυτών, γίνεται μέσω bluetooth σύνδεσης.

Πέραν των απλών μηνυμάτων που αποτελούνται από μια ή δύο λέξεις, μπορούν επίσης να προβληθούν και προτάσεις, με την οθόνη να “σκρολάρει” το κείμενο προς τα αριστερά. Το πόσο κείμενο μπορεί να χωρέσει δεν το ξέρουμε αλλά οk, δεν θα απαγγείλει κανείς και την Ιλιάδα μάλλον…

Πάντως ένα “Ρε #@@$%#@# πως οδηγάς έτσι μην σου *&^%##$%^# τίποτα;!!!” το χωράει να το προβάλει, σε περίπτωση που αναρωτιέστε… όχι ότι εγκρίνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές στον δρόμο βέβαια…

Το MotoChat έχει επίσης και κάποιες αυτοματοποιημένες λειτουργίες που βασίζονται στους αισθητήρες του κινητού. Για παράδειγμα, αν το σύστημα διαγνώσει απότομη επιβράδυνση, τότε αυτόματα εμφανίζει σχετικό μήνυμα προειδοποίησης στον πίνακα.

motochat2

Σε περίπτωση ατυχήματος, το οποίο γίνεται αντιληπτό από τους αισθητήρες κλίσης του κινητού, μπορεί να γίνει κλήση ενός προκαθορισμένου αριθμού που θα έχει επιλέξει ο αναβάτης.

Πέρα από το Moto Chat, υπάρχει και το Car Chat, με τον πίνακα να τοποθετείται στο πίσω παρμπρίζ. Έτσι, μπορείτε με διαδοχικές προσπεράσεις, να μπινελικ…εεε… κάνετε ολόκληρς συζητήσεις με άλλους οδηγούς στον δρόμο…

Περισσότερα ΕΔΩ.



 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 19:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video - Yamaha Tenere 700 World Raid – Chase the Horizon Υποβρύχιο… Aston Martin »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon