.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 14:05

Έκθεση Futur Piaggio στο ανανεωμένο μουσείο της φίρμας

 

"6 ιταλικά μαθήματα για τη μετακίνηση και τη σύγχρονη ζωή"

Το Σάββατο 21 Απριλίου, η έκθεση “FuturPiaggio - 6 ιταλικά μαθήματα για τη μετακίνηση και τη σύγχρονη ζωή” άνοιξε τις πόρτες της στους επισκέπτες μαζί με τις 5 θεαματικές μόνιμες συλλογές, προκειμένου να αφηγηθεί έναν αιώνα δυνατών συναισθημάτων.

futur piaggio 1

Roberto Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio: «Η Piaggio έχει στηρίξει την ιστορία και την επιτυχία της στην καινοτομία, την ικανότητα να φαντάζεται ένα μέλλον που δεν είναι ορατό στους άλλους και να ερμηνεύει τις ανθρώπινες ανάγκες σε κάθε γωνιά του κόσμου, όχι μόνο στις δυτικές αγορές, αλλά και στις αναδυόμενες χώρες. Ο Όμιλος Piaggio είναι παρών με τις μάρκες Piaggio, Vespa, Moto Guzzi, Aprilia, Gilera, Derbi, Ape στην Ινδία, το Βιετνάμ, την Κίνα, την Ινδονησία, συνοδεύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των λαών, δημιουργώντας νέες λύσεις μετακίνησης για να διευκολύνει τη ζωή τους, όπως συνέβη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα. Το μουσείο αυτό δεν εκθέτει μόνο υπέροχα οχήματα και παραδείγματα προηγμένης μηχανικής, αφηγείται επίσης ιστορίες εξαιρετικής εφευρετικότητας και τόλμης, συναισθημάτων, αγώνων, νικών, αλλαγών τεχνολογικών, οικονομικών και κοινωνικών. Εδώ περιφρουρούμε τα διδάγματα της ιστορίας μας και παράλληλα συνεχίζουμε να τη γράφουμε,  ακολουθώντας το μονοπάτι της συνεχούς καινοτομίας, εμμένοντας με συνέπεια και όραμα στις ίδιες αξίες που μας καθοδηγούν για πάνω από 130 χρόνια.»

futur piaggio 3

Μετά από 18 χρόνια ζωής και 600.000 επισκέπτες, το Μουσείο Piaggio ανανεώνεται πλήρως και μεγαλώνει σε μέγεθος από 3.000 τ.μ. σε πάνω από 5.000 τ.μ., με περισσότερα από 250 πολύτιμα εκθέματα. Το Μουσείο Piaggio γίνεται έτσι το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ιταλικό μουσείο αφιερωμένο στη μοτοσυκλέτα, το οποίο στεγάζει μοναδικά κομμάτια που αφηγούνται την ιστορία του Ομίλου Piaggio, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορίας της μετακίνησης. Επειδή η ιστορική μνήμη της Piaggio διασχίζει όλη την ιστορία των μεταφορών: πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες γεννήθηκαν από την μητρική εταιρεία και τα εμπορικά της σήματα.

futur piaggio 4

Ο εκθεσιακός χώρος διευρύνεται με το άνοιγμα δύο ολοκαίνουριων χώρων, οι οποίοι όπως και στην αρχική σύλληψη του Μουσείου δημιουργήθηκαν από την αποκατάσταση παλιών βιομηχανικών χώρων. Εδώ έχουν συγκεντρωθεί οι νέες συλλογές, μία αφιερωμένη σε Piaggio και Ape και μία στην αγωνιστική ιστορία των εμπορικών σημάτων Aprilia, Gilera και Moto Guzzi, που όλες μαζί έχουν ένα εξαιρετικό παλμαρέ 104 Παγκόσμιων Τίτλων σε διάφορα πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, από το Παγκόσμιο Grand Prix μέχρι τα Supermoto και από τα Trial μέχρι τα Superbike.

futur piaggio 3

Από το Σάββατο 21 Απριλίου η έκθεση «FuturPiaggio - 6 ιταλικά μαθήματα για τη μετακίνηση και τη σύγχρονη ζωή» άνοιξε τους νέους χώρους της στους επισκέπτες. Μέσα από μία διαδρομή υψηλής αισθητικής, εμπνευσμένη ρητά από τον φουτουρισμό, η έκθεση βυθίζει τον επισκέπτη στο πνεύμα του έργου του Schnapp (Καθηγητής Ρωμαϊκών Γλωσσών και συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Harvard) για τον εορτασμό των 130 χρόνων ιστορίας του Ομίλου Piaggio. Η έκθεση, η οποία θα  διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου, αναλύει την έννοια της μετακίνησης, όπως την έχει αναπτύξει ο Όμιλος κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του, ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον αυτού που είναι σήμερα ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης στην ελαφριά μετακίνηση.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 14:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon