.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 12:44

Suzuki – Κατοχύρωση νέου εμβλήματος “Katana”

 

H επιστροφή ενός θρύλου

Στις ενέργειες για την κατοχύρωση ενός νέου εμβλήματος  προχώρησε η Suzuki, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θρυλικό όνομα “Katana”, που αφορούσε σε μια από τις πιο σημαντικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας,  την δεκαετία του 80.

Katana ονομάζονται τα ξίφη που χρησιμοποιούσαν οι Samurai στην Ιαπωνία και η Suzuki, προφανώς θέλει να επαναχρησιμοποιήσει αυτό το γεμάτο συνειρμούς όνομα σε ένα νέο μοντέλο της.

Ποιο θα είναι αυτό; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αφού δεν έχει δοθεί καμία απολύτως πληροφορία γύρω από αυτό. Πέρα από το Hayabusa, υπάρχει άλλο ένα  μοντέλο το οποίο η μοτοσυκλετιστική κοινότητα περιμένει με μεγάλη προσμονή και αυτό είναι το βασισμένο στο concept Recursion, υπερτροφοδοτούμενο δικύλινδρο 700άρι.

Κάτι πιο... χειροπιαστό, είναι ένα μοντέλο ή μια σειρά μοντέλων, βασισμένα στο Suzuki Katana Concept 3.0, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της εταιρείας, στο Μιλάνο, στην τελευταία έκθεση EICMA.

H μοτοσυκλέτα δεν είχε δημιουργηθεί από την Suzuki αλλά από ανθρώπους εκτός της εταιρείας, ωστόσο το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε στο επίσημο περίπτερο της αλλά και –πολύ περισσότερο- ότι έτυχε θερμότατης υποδοχής από το κοινό, αποτελούν στοιχεία που δεν μπορεί κανείς να μην τα λάβει υπόψη.

Σχετικά πρόσφατα, η Kawasaki αξιοποίησε ένα δικό της θρυλικό μοντέλο, το Z1, παρουσιάζοντας τον σύγχρονο διάδοχο, Ζ900RS, ενώ και η Honda έχει δραστηριοποιηθεί  με τον δικό της τρόπο εδώ και καιρό, με το νεορετρό CB 1100.

Οψόμεθα λοιπόν…
  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 12:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon