Στις ενέργειες για την κατοχύρωση ενός νέου εμβλήματος προχώρησε η Suzuki, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θρυλικό όνομα “Katana”, που αφορούσε σε μια από τις πιο σημαντικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας, την δεκαετία του 80.
Katana ονομάζονται τα ξίφη που χρησιμοποιούσαν οι Samurai στην Ιαπωνία και η Suzuki, προφανώς θέλει να επαναχρησιμοποιήσει αυτό το γεμάτο συνειρμούς όνομα σε ένα νέο μοντέλο της.
Ποιο θα είναι αυτό; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αφού δεν έχει δοθεί καμία απολύτως πληροφορία γύρω από αυτό. Πέρα από το Hayabusa, υπάρχει άλλο ένα μοντέλο το οποίο η μοτοσυκλετιστική κοινότητα περιμένει με μεγάλη προσμονή και αυτό είναι το βασισμένο στο concept Recursion, υπερτροφοδοτούμενο δικύλινδρο 700άρι.
Κάτι πιο... χειροπιαστό, είναι ένα μοντέλο ή μια σειρά μοντέλων, βασισμένα στο Suzuki Katana Concept 3.0, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της εταιρείας, στο Μιλάνο, στην τελευταία έκθεση EICMA.
H μοτοσυκλέτα δεν είχε δημιουργηθεί από την Suzuki αλλά από ανθρώπους εκτός της εταιρείας, ωστόσο το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε στο επίσημο περίπτερο της αλλά και –πολύ περισσότερο- ότι έτυχε θερμότατης υποδοχής από το κοινό, αποτελούν στοιχεία που δεν μπορεί κανείς να μην τα λάβει υπόψη.
Σχετικά πρόσφατα, η Kawasaki αξιοποίησε ένα δικό της θρυλικό μοντέλο, το Z1, παρουσιάζοντας τον σύγχρονο διάδοχο, Ζ900RS, ενώ και η Honda έχει δραστηριοποιηθεί με τον δικό της τρόπο εδώ και καιρό, με το νεορετρό CB 1100.
Οψόμεθα λοιπόν…
Κατηγορία
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 12:44
Suzuki – Κατοχύρωση νέου εμβλήματος “Katana”
Κατηγορία
ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
- Test Ride - Yamaha Tracer 7 Y-AMT - Βίντεο δοκιμή στην Ελλάδα, παρουσίαση
- Test Ride - Morbidelli T125X - Review, δοκιμή στην Ελλάδα, εντυπώσεις
- Test Ride - Aprilia SR GT 400 2026 - Video δοκιμή στην Ελλάδα - BIKEIT.GR
- Test Ride - Suzuki SV-7GX - Πρώτη οδηγική επαφή στην Ελλάδα
- Test Ride - TVS RTX 300 - Πρώτη δοκιμή στην Ιταλία
- Video - Voge 300 Rally και Ηλίας Τσανικλίδης - To αγωνιστικό project του BIKEIT.GR
- Test Ride - CFMOTO Dual 250
- Test Ride - BMW F 450 GS 2026
- Test Ride - Thrust Motor DSR 200 ABS/TCS, TFT 2026










