.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 13:19

Nέο ρεκόρ “Παναφρικανικής” διάσχισης με μοτοσυκλέτα!

 

Μείωση του χρόνου όχι σε ώρες αλλά σε μέρες!

Ακούμε συχνά για Παναμερικανικές, Υπερσιβηρικές και άλλες μαραθώνιες διαδρομές που ορίζονται από την διάσχιση ηπείρων από άκρη σε άκρη. Η Αφρική σπάνια αποτελεί πεδίο για να επιχειρήσει κανείς κάτι τέτοιο, υπάρχει ωστόσο ενεργή κατηγορία ρεκόρ που αφορά την  πιο γρήγορη “Παναφρικανική διάσχιση” και συγκεκριμένα από το Κάιρο της Αιγύπτου, μέχρι το Κέϊπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής (ή το αντίστροφο).

Το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κρατούσε από το 2016 ο Ελβετός αναβάτης Urs Pedraita, ήταν 13 ημέρες και 23 ώρες και αυτό τον χρόνο ήθελε να κατεβάσει ακόμη περισσότερο, ο Andrew Russell, από την Νότιο Αφρική.

Ο Russell είχε αποπειραθεί και άλλες δυο φορές να κάνει αυτό το ταξίδι αλλά δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει. Το 2015 στα σύνορα Αιθιοπίας και Κένυας, περίπου στα μισά της διαδρομής, του έκλεψαν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ το 2017, αντιμετώπισε σημαντικά μηχανικά προβλήματα που ακινητοποίησαν την μοτοσυκλέτα του.

Στις αρχές του 2018 όμως, στην τρίτη του απόπειρά, ο Russell τα κατάφερε και μάλιστα σε χρόνο που συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ. Αντί για 13 ημέρες και 23 ώρες, η διαδρομή των 11.000 χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε μέσα σε 7 ημέρες, 18 ώρες και 52 λεπτά!

Που οφείλεται αυτή η τεράστια διαφορά; Στην βελτίωση των υποδομών, όπως εξηγεί και ο Russell, αφού πλέον μόνο 250 χιλιόμετρα από όλη αυτή την διαδρομή γίνονται σε χωματόδρομο, με όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο να είναι άσφαλτος.

Επίσης, μια νέα χερσαία συνοριακή διάβαση μεταξύ Σουδάν και Αιγύπτου, επιτρέπει πολύ πιο γρήγορη μετάβαση από το ένα κράτος στο άλλο, ενώ μέχρι πρότινος, χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει κανείς μια αργή ακτοπλοϊκή σύνδεση στη λίμνη Νάσερ για να συνεχίσει το ταξίδι του.     

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 13:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon