.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 02:58

Ιαπωνία – Παροχή βοήθειας από τις εταιρίες

 

Πλήγμα για τους κατασκευαστές

 



Για τον λαό της Ιαπωνίας η προηγούμενη Παρασκευή ήταν καταστροφική .Ο σεισμός των 8.9 ρίχτερ ο οποίος χτύπησε 300 χιλιόμετρα περίπου μακριά από το Τόκιο, είανι ο μεγαλύτερος που έχει χτυπήσει τα τελευταία 100 χρόνια.
Τα παλιρροϊκά κύματα  που έφταναν τα δέκα μέτρα πήραν στο διάβα τους ολόκληρες πόλεις και μαζί τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Οι Ιάπωνες όμως θα σηκωθούν και θα γίνουν ξανά δυνατοί, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφονται. Αρκεί να θυμίσουμε τις ατομικές βόμβες στην Hiroshima και το Nagasaki, πριν από 70 χρόνια.

Τα εργοστάσια βοηθούν

Ωστόσο, μιας και στην Ιαπωνία βρίσκονται οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο, τα εργοστάσια τους που βρίσκονταν κοντά στην ακτογραμμή δέχτηκαν πλήγμα. Η Honda ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε ότι θρηνεί έναν νεκρό και τριάντα τραυματίες από την κατάρευσση ενός τοίχοι στο τμήμα R&D στο Tochigi.
Αν και η Honda έπαθε τις μεγαλύτερες ζημιές, επίσης οι Suzuki και Yamaha ανακοίνωσαν τον περιορισμό των εργασιών τους σύμφωνα με τις νέες συνθήκες.

Στο εργοστάσιο της Honda στο Hamamatsu που παραμένει κλειστό παράγονται τα Super Cub, CBR600RR, VFR1200F και το DN-01. Η Honda ωστόσο πρόσφερε 3,7 εκατομμύρια δολάρια ως ενίσχυση στους πληγέντες, 1000 γεννήτριες και 5000 μπιτόνια με καύσιμο για την βοήθεια που απαιτείται.

Επίσης, μετατέθηκε ο αγώνας MotoGP που ήταν προγραμματισμένος για τον Απρίλιο στο Twin Ring Motegi, μιας και η Honda στην οποία ανήκει, διαπίστωσε ρωγμές στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Ο αγώνας μετατέθηκε για τις 2 Οκτωβρίου.
Σχετικά με τους προσεχείς αγώνες MotoGP, ο πρόεδρος του HRC, Nakamoto, δήλωσε: “Σίγουρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην Ιαπωνία. Στο HRC είμαστε τυχεροί μιας και δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα. Είναι δύσκολο να μετακινηθούν μιας και το τρένο δεν φτάνει εκεί αφού το 50% του δικτύου έχει καταρρεύσει. Έτσι, υπάρχει πάρα πολλή κίνηση στους δρόμους και χρειαζόμαστε τρεις ώρες για να φτάσουμε στο γραφείο. Για τους επόμενους δύο αγώνες, Qatar και Jerez, έχουμε ότι χρειαζόμαστε, όλα τα ανταλλακτικά, αλλά θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα σύντομα.”

Από την πλευρά της Yamaha, της οποίας το εργοστάσιο που παραμένει κλειστό και κατασκευάζει jet ski, αυτοκίνητα και ATV, πρόσφερε 500 γεννήτριες, 4000 μπουκάλια νερό, 5000 κουτιά επιβίωσης φαγητού και 300,000 ιατρικές μάσκες.
Η Kawasaki δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα τι ζημιές έχει υποστεί αλλά υποθέτουμε ότι δεν θα βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα..
Στις σχετικές φωτογραφίες των motoblog.it και hellforleather.com φαίνεται καθαρά σε ποια σημεία βρίσκονται τα εργοστάσια και ποια χτυπήθηκαν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Francesca Miles Valentino Rossi – Θα γίνει μπαμπάς; »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon