.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 11:29

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ενισχύει τη νεανική απασχολησιμότητα

 

Πρακτική εξάσκηση φοιτητών & ένταξη νέων ταλέντων στον Όμιλο

Ένας από τους βασικούς άξονες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη (ΟΕΣ) είναι η υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης της νεανικής απασχολησιμότητας.

Κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του ΟΕΣ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν την Πρακτική τους άσκηση περισσότεροι από 30 φοιτητές, προερχόμενοι από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας μας.

Μέσω της Πρακτικής, οι φοιτητές κατανοούν πώς μπορούν να εφαρμόσουν τη θεωρία που διδάσκονται σε ένα οργανωμένο εταιρικό περιβάλλον και παράλληλα δοκιμάζουν στην πράξη εάν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει ταιριάζει στις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Ταυτόχρονα, ο ΟΕΣ δημιουργεί μια δεξαμενή ταλέντων για να μπορεί να τροφοδοτεί τη βάση των εταιριών του με νέο στελεχιακό δυναμικό.

Το 2017 ο ΟΕΣ φιλοξένησε φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τη ΣΙΒΙΤΑΝΕΙΔΙΟ ΣΧΟΛΗ.

Μετά το πέρας της πρακτικής τους πέντε από αυτούς προσελήφθησαν στον ΟΕΣ σαν μόνιμο προσωπικό.

Επίσης το 2017, ο ΟΕΣ συμμετείχε σε όλες τις σημαντικές ημέρες καριέρας στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη που οργάνωσαν Δημόσια / Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ΙΕΚ (ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, ALBA, DEREE, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΑΚΜΗ).

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ΟΕΣ είχε την ευκαιρία να συμβουλεύσει τα νέα παιδιά σχετικά με τα κύρια σημεία συγγραφής ενός καλού βιογραφικού σημειώματος και να τα προετοιμάσει για τα σημεία-παγίδες που πρέπει έχουν υπόψη τους σε μια επαγγελματική συνέντευξη.

Η διαδικασία αυτή λειτούργησε θετικά στην ενίσχυση του Employer Branding του ομίλου και τελικώς στην προσέλκυση και ένταξη νέων ταλέντων στον ΟΕΣ, ενώ το 2017 καλύφθηκαν δύο μόνιμες θέσεις με φοιτητές ΑΕΙ που εντοπίστηκαν μέσα από τις Ημέρες καριέρας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 11:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon