.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 10:51

Honda – Πολύ ισχυρή παρουσιά στην αγορά της Ινδίας

 

Εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων τo 2017!

 

Η αγορά δίτροχων της Ινδίας είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη στον κόσμο, έχοντας ξεπεράσει εδώ και καιρό “παραδοσιακές” δυνάμεις όπως η Κίνα αλλά και χώρες της νοτιανατολικής Ασίας.

Συνολικά, το 2017, πωλήθηκαν 19,1 εκατομμύρια μονάδες δίτροχων, με αυτό το νούμερο να συμπεριλαμβάνει βέβαια και τις εξαγωγές. Ωστόσο το 88% της παραγωγής αυτής διατέθηκε και διοχετεύτηκε στην εγχώρια αγορά, οπότε σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ιλιγγιώδη νούμερα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, ότι η παγκόσμια βιομηχανία των δύο τροχών έχει το βλέμμα της στραμμένο στην Ινδία, με πολλές εταιρείες να επιχειρούν στρατηγικές συνεργασίες ώστε να διεισδύσουν σε αυτή την τεράστια αγορά.

H Honda, έχει από καιρό “εγκατασταθεί” στην Ινδία, επιχειρώντας στην αγορά αυτή ως Honda Motorcycles & Scooters India, κοντράροντας στα ίσα του εγχώριος κατασκευαστικούς κολοσσούς.

Το 2017, μάλιστα, σημειώνοντας μια εκπληκτική αύξηση της τάξεως του 23% πλησίασε σε απόσταση αναπνοής της δεύτερη Bajaj, με την διαφορά στις πωλήσεις να είναι μικρότερη από 10.000 μονάδες.

Στην κατηγορία των scooter, η Honda MSI, είναι μακράν πρώτη, με το μοντέλο Activa να αποτελεί απόλυτο best seller. Οι μοτοσυκλέτες όμως είναι αυτές που αποτελούν τα δυο τρίτα της παραγωγής της εταιρείας .

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 10:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon