.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 15:11

Honda: παρουσιάζει 4 3E ρομποτικά concept στην CES 2018

 

Συμπεριλαμβανομένου ενός ATV με Τεχνητή Νοημοσύνη!

 

Η Honda ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει 4 ρομποτικά concept στο περίπτερο της στο τεχνολογικό σαλόνι CES 2018, 7-12 Ιανουαρίου 2018 στο Las Vegas, ενώ μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα αυτόνομο ATV με τεχνητή νοημοσύνη!

Ο ιαπωνικός κολοσσός αναφέρει πως τα 4 ρομποτικά της concept έχουν σχεδιαστεί στη νέα πλατφόρμα «3E Robotics Concept», όπου τα 3E αναλύονται σε Empower (δίνω τη δύναμη), Experience (εμπειρία) και Empathy (Ενσυναίσθηση).

Η πλατφόρμα 3E αποτελεί πεδίο επίδειξης μιας μεγάλης γκάμας πειραματικών τεχνολογιών που στόχο έχουν να προωθήσουν την κινητικήτητα και να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων. 

Μέσα από μια ποικιλία λειτουργιών και σχεδίων, τα προηγμένα ρομποτικά πρωτότυπα επιδεικνύουν το όραμα της Honda για μια κοινωνία όπου η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούν να βοηθούν τους ανθρώπους σε πολλές καταστάσεις, όπως στη διάσωση σε φυσικές καταστροφές αλλά και στην αναψυχή, ενώ μέσω της αλληλεπίδρασης με τον άνθρωπο τα ρομπότ θα μπορούν να… μαθαίνουν, ώστε να γίνονται πιο εξυπηρετικά και χρήσιμα, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα ενσυναίσθηση!

Δείτε το βίντεο των 4 ρομποτικών concept και θαυμάστε τα… πρόσωπα τους! «Μάτια» και «στόμα» έχουν όλα, ώστε να θυμίζουν περισσότερο ανθρώπους!

Τα ρομποτικά εκθέματα της Honda αναλυτικά

Στο περίπτερο της Honda στο σαλόνι CES 2018, και ως μέρος της πλατφόρμας 3E Robotics Concept θα δούμε τα εξής:

A18

3E-A18, ένα πρωτότυπο ρομποτικού συντρόφου, που δείχνει συμπόνια στους ανθρώπους με μια ποικιλία εκφράσεων του προσώπου του. 

B18

3E-B18, ένα πρωτότυπο αμαξίδιο, σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

C18

3E-C18, ένα ηλεκτρικό μεταφορικό αμαξίδιο με αποθηκευτικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών.

D18

3E-D18, ένα αυτόνομο ATV concept με τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένογια υποστηρικτικό ρόλο σε μια πλειάδα εργασιών.

Πέρα από τα ρομποτικά concept της, η Honda θα παρουσιάσει το Mobile Pack World, που περιλαμβάνει μια φορητή μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα, και έναν οικιακό φορτιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση, για αναψυχή ή κατά τη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής. Εκεί θα δεούμε και ένα battery exchanger concept, που θα μπορεί να αποθηκεύσει και να φορτίσει πολλές τέτοιες μπαταρίες.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 15:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon