.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 23:39

ΚΤΜ 2011 στην Θεσσαλονίκη

 

Full Attack!

 



Μέσα σε αυτό που όλοι ονομάζουν οικονομική κρίση, η KTM αποφασίζει και πάει κόντρα στον καιρό, γιορτάζοντας έτσι μία επιτυχημένη πορεία στην αγορά. Βρεθήκαμε στην Θεσσαλονίκη για την επίσημη παρουσίαση των μοντέλων της Αυστριακής εταιρίας, για το 2011. Η εταιρία οργάνωσε μία άριστη παρουσίαση, η οποία συνοδεύεται από test ride των νέων μοντέλων από δημοσιογράφους, και έπειτα από ιδιώτες, το σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχουμε συμμετάσχει σε δεκάδες παρουσιάσεις τα νέων μοντέλων αλλά και στις πρώτες που οργάνωνε η KTM στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Έτσι μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως, αυτή της Θεσσαλονίκης, που οργανώθηκε από την KTM Hellas, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες του εργοστασίου. Στους Ταγαράδες, στο Polis, το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι από τα ελληνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα νέα μοντέλα. Ο λόγος που επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη είναι, γιατί, υπάρχει ένα πολύ θερμό κοινό που στηρίζει την εταιρία,  η οποία ήθελε πολύ απλά να ανταποδώσει. Άλλωστε, οι φίλοι της πορτοκαλί φίρμας, είχαν ήδη πάρει γεύση από την παρουσία της KTM στο enduro festival της Ζήρειας πριν από τρεις εβδομάδες. Και εκτός αυτού, το κλίμα του συνεδριακού, αλλά και του ξενοδοχείο ταιριάζουν στο στυλ της ΚΤΜ, μιας και οι ιδιοκτήτες και των δύο, παρέλαβαν μόλις σήμερα τις νέες τους μοτοσυκλέτες, ένα KTM 350 SX και ένα EXC F 250!

Νέα μοντέλα και αλλαγές


Η παρουσίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση των νέων μοντέλων όπου, τα πρωτεία είχε το νέο 350 SXF. Είναι μία μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε σε λευκό χαρτί, για να κατασκευαστεί όπως ακριβώς ήθελε ο Stefan Everts την προσωπική του μοτοσυκλέτα. Με τον κατάλληλο κυβισμό για να έχει απόδοση και να μην κουράζει, με ρυθμιζόμενο χάρτη ηλεκτρονικής ανάφλεξης σε τρία στάδια, με κορυφαία περιφερειακά, αναρτήσεις της WP, φρένα της Brembo, ποιοτικά πλαστικά και αυτοκόλλητα, με επιλογή τοποθέτησης μανιβέλας σε συνδυασμό με την μίζα, ή σκέτο το καθένα.
Σειρά είχαν τα υπόλοιπα motocross μοντέλα με τις αλλαγές τους, το 250 SXF που είναι και αυτό νέο με σημαντικές αλλαγές, το οποίο δέχεται μίζα, αν κάποιος το θελήσει.
Νέα είναι και τα δίχρονα  motocross με καινούριο πλαίσιο, ψαλίδι, μακρύτερο κατά 7mm αμορτισέρ.
Στα enduro μοντέλα, EXC, τοποθετήθηκαν λευκά ρεζερβουάρ όπως στα μοντέλα six days, το 250 απέκτησε 6άρι κιβώτιο και μίζα καθώς και νέο κύλινδρο, όπως άλλωστε και το 300άρι. Οι χούφτες επίσης, ανήκουν πλέον στον standard εξοπλισμό.
Τα τετράχρονα δέχτηκαν πινελιές προκειμένου να περάσουν στη νέα χρονιά, με τα ρεζερβουάρ και τις χούφτες να τοποθετούνται και εδώ. Την παράσταση φαίνεται πως κλέβουν τα όμορφα six days, με πορτοκαλί πλαίσιο και χρωματισμούς εμπνευσμένους από τον αγώνα του Mexico. Με τις standard τιμονόπλακες κατασκευασμένες σε CNC, την ποδιά, τους πείρους γρήγορης εξαγωγής τροχών, το ελαφρύτερο γρανάζι τύπου stealth, το κάλυμμα σέλας με θήκη, τις ειδικά σεταρισμένες αναρτήσεις, δείχνουν προκλητικά. Θα διατίθενται στη χώρα μας, μέσω παραγγελίας.

Περνώντας από τα μεγάλα, στα μικρά, αλλά σημαντικά mini μοντέλα της εταιρίας, διαπιστώσαμε ότι είναι μικρογραφίες των μεγάλων, και όχι απλά μοτοσυκλετάκια για παιδιά. Το 85άρι απέκτησε μεγαλύτερο δίσκο πίσω, στα 210mm, με δαγκάνα δύο εμβόλων και νέο σετάρισμα στο μπροστινό σύστημα.

Αγωνιστικές επιτυχίες

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με τις αγωνιστικές επιτυχίες της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δύο τίτλοι στο motocross στην MX 1 και MX 2 (Antonio Cairoli & Marvin Masquin), με τις νέες 350 και 250 SXF, τίτλος στο παγκόσμιο Rally που έκλεισε με νίκη του Marc Coma, τίτλος στο motocross με την Stefi Laier, το ίδιο και στο enduro και στην E3 με τον David Knight και στην Junior με τον Lorenzo Santolino.
Μία άκρως επιτυχημένη χρονιά, που μας έδειξε πως, η KTM ξέρει το δρόμο για τον τίτλο και στο ελληνικό MX, και με τις κινήσεις της, θα τον βρει. Με τους κατάλληλους ανθρώπους, που ταιριάζουν στο στυλ και τις επιτυχίες της εταιρίας.

Κερασάκι στην τούρτα!


Και επειδή το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει τελευταίο, η ΚΤΜ ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για την στήριξη των αναβατών που θέλουν να δημιουργήσουν δορυφορικές ομάδες με πορτοκαλί μοτοσυκλέτες. Θα αποτελούνται από τρεις μοτοσυκλέτες, των οποίων οι τιμές θα είναι με έκπτωση -6% από τις αγωνιστικές τιμές, θα υπάρχουν εκπτώσεις -25% στα ανταλλακτικά, δωρεάν συντήρηση και τεχνική υποστήριξη για όλη την αγωνιστική σεζόν, ενώ θα προσφέρονται σε πακέτο ειδικής τιμής, δύο τέντες, τρία χαλάκια, και τρία σταντ, στην τιμή των 1000euro! (Περισσότερα στο σχετικό άρθρο)

Πορτοκαλί ομάδες, σε εκπληκτικές τιμές, που έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα για να μας δείξουν πως η ΚΤΜ χτίζει τις σχέσεις της με τους αναβάτες, καθημερινά. Όπως κάνει τόσα χρόνια η μεγάλη οικογένεια της KTM.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 16:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beta Workshop Πλαφόν στην τιμή αμόλυβδης »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon