.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 15:50

Σε έκθεση η μοτοσυκλέτα του Steve McQueen από τη Μεγάλη Απόδραση

 

Στο νέο εκθεσιακό κέντρο της Triumph στο Hinckley που ανοίγει στις 1/11/2017

 

Η μοτοσυκλέτα της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας «Η Μεγάλη Απόδραση», μια Triumph TR6 Trophy, εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό, στο νέο εκθεσιακό κέντρο που άνοιξαν οι Βρετανοί στο εργοστάσιο του Hinckley και ξεκινάει τη λειτουργία του από την 1η Νοεμβρίου 2017.

Μιλάμε για την έκθεση που περιλαμβάνεται στο πακέτο "triumphmotorcycles.co.uk/visitor-experience" style="color: #0000ff;">THE TRIUMPH VISITOR EXPERIENCE", όπου οι φαν της βρετανικής εταιρείας μπορούν να επισκεφτούν το εργοστάσιο του Hinckley, και να δουν μεταξύ άλλον και τη μοτοσυκλέτα της Μεγάλης Απόδρασης.

Στο εργοστάσιο του Hinckley ανοίγει μια από τις πλέον σπάνιες συλλογές μοτοσυκλετών στον πλανήτη, με αρκετά ιστορικά μοντέλα, αγωνιστικά, κ.α.

triumph the great escape 2

Το πλέον σημαντικό έκθεμα είναι η Triumph TR6 Trophy με την οποία έγινε το άλμα πάνω από τα συρματοπλέγματα στην ταινία Η Μεγάλη Απόδραση. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Στο συγκεκριμένο TR6 Trophy έγινε αναπαλαίωση που πήρε 2 μήνες, ενώ η μοτοσυκλέτα διατηρεί το 95% των αρχικών της εξαρτημάτων.

Ο αναπαλαιωτής και ιδιοκτήτης Dick Shepherd, υπεύθυνος για την… ανάσταση του μοντέλου λέει πως η μοτοσυκλέτα του 1962 δουλεύει κανονικότατα.

Στη σκηνή του άλματος πάνω από τα γερμανικά συρματοπλέγματα -ύψους 3,6 μέτρων- ήταν ο Stunt Rider Bud Elkins που ντούμπλαρε τον McQueen, ο οποίος όμως οδηγούσε ο ίδιος τη μοτοσυκλέτα στις υπόλοιπες σκηνές της ταινίας.

triumph the great escape 3

Ο Elkins είχε ζητήσει από τον Ken Heanes να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα για τις ανάγκες της ταινίας, ενώ μετά τα γυρίσματα το TR6 Trophy πωλήθηκε σε έναν αγρότη που το χρησιμοποίησε για να κυνηγάει τις αγελάδες του!

Στη συνέχεια κατέληξε σε έναν αχυρώνα όπου και παρέμεινε για δεκαετίες,

Την αγόρασε ο Dick Shepherd, ο οποίος αναφέρει πως το original μπροστινό φτερό είχε σαπίσει εντελώς και ήταν δύσκολη η επισκευή του, όμως στο τέλος τα κατάφεραν. «Καταφέραμε να διατηρήσουμε ακόμα και τις αρχικές εξατμίσεις και το πίσω ελαστικό, ενώ θέλαμε να κρατήσουμε τις γρατζουνιές και τα χτυπήματα της μοτοσυκλέτας, από τα γυρίσματα, για μεγαλύτερη αυθεντικότητα.

Στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να δουν άλλες μοτοσυκλέτες της Triumph που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες, όπως το Scrambler του Jurassic World,

Για να δείτε το εργοστάσιο και τα εκθέματα του μουσείου του Hinckley, κλείστε θέση στο "THE TRIUMPH VISITOR EXPERIENCE" ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 16:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon