.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:26

KOBE Steel - Nέες αποκαλύψεις για το μέγα σκάνδαλο!

 

Περισσότερες από 500 οι εταιρείες που επηρρεάζονται, άμεσοι οι κίνδυνοι!

 

Δυστυχώς οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο που συγκλονίζει την παγκόσμια βιομηχανία ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου, αφού σε μια συγκλονιστική παραδοχή, ο πρόεδρος της ΚΟΒE Steel, Hiroya Kawasaki (καμία σχέση με το Akashi), ανέφερε ότι άλλα εννέα προϊόντα της εταιρείας, προστίθενται στην μαύρη λίστα που έφεραν πλαστά και παραποιημένα πιστοποιητικά προδιαγραφών!

Mεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται σωληνώσεις χαλκού και κραμάτων χάλυβα, καθώς και ατσαλόσυρμα, προϊόντα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε κινητήρες οχημάτων αλλά και σκελετούς ελαστικών αντιστοίχως.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ένας κινητήρας που φέρει σωληνώσεις οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές ή ακόμα περισσότερο, ένα ελαστικό του οποίου ο σκελετός έχει κατασκευαστεί με κατώτερης ποιότητας σύρμα, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους επιβάτες των οχημάτων στα οποία έχουν τοποθετηθεί.

Οι τελευταίες αυτές αποκαλύψεις, αφορούν μια ποσότητα 11.000 τόνων πρώτων υλών, που έχουν έχουν διοχετευτεί σε βιομηχανίες της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζονται μόνο οι τοπικές αυτές αγορές, καθώς ενδέχεται πολλά προϊόντα να είναι εξαγώγιμα.

Ακόμα μάλλον είμαστε στην αρχή και μάλλον τώρα έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα αυτού του τεράστιου σκανδάλου, σε όλη του την έκταση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Hiroya Kawasaki, “Η μεγαλύτερη μου ανησυχία είναι ο βαθμός και η έκταση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν”. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι η KOBE Steel, μεταξύ άλλων κατασκεύαζε εξαρτήματα που χρησιμοποιούνταν σε σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας αλλά και περιβλήματα για πυρηνικά απόβλητα!

Ένα από αυτά τα εξαρτήματα μάλιστα, μια ανταλλακτική προσθήκη για την ενίσχυση των αντιδραστήρων στις εγκαταστάσεις της Fukushima, που είχαν “επιβιώσει” από τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας το 2011, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να έχει χρησιμοποιηθεί αν δεν είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...

Δυστυχώς, αναμένονται και άλλες εξελίξεις όσο η KOBE Steel ανατρέχει στα αρχεία της και εντοπίζει τεράστιες παρτίδες με πλαστά πιστοποιητικά. Μέχρι στιγμής, εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία αναφορά που να επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα την βιομηχανία της μοτοσυκλέτας.

Για ότι νεότερο, θα επανέλθουμε στο θέμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon