.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 09:50

Αστυνόμευση με hover-bike - Tο μέλλον είναι εδώ!

 

Ιπτάμενα περιπολικά στο Nτουμπάι

 

Στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας “Gitex Techonology” στο Nτουμπάι, παρουσιάστηκε μια αστυνομική εκδοχή ενός ιπτάμενου οχήματος το οποίο θυμίζει ένα μεγάλο drone. Κατασκευαστής, η εταιρεία Hoversurf, η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο πεδίο εδώ και καιρό, εξελίσσοντας ένα μοντέλο με την ονομασία Scorpion.

H Hoversurf αποτελεί μια crowdfunding επιχειρηματική πράξη, αναζητώντας επενδυτές που θα την βοηθήσουν να εξελίξει περαιτέρω το συγκεκριμένο μοντέλο, με απώτερο στόχο, την ευρεία παραγωγή. Η αστυνομία του Ντουμπάι φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει έναν από αυτούς, αφού ένα μεταποιημένο για... υπηρεσία Scorpion Hover-bike, δοκιμάστηκε ενδελεχώς σε συνθήκες ακραίας ζέστης και πολλής σκόνης / άμμου, πέρασε επιτυχώς τα test, και δεν αποκλείεται σύντομα να το δούμε να πετά πάνω από την μητρόπολη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε πρώτη φάση, θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση μεταφορά αστυνομικών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί ατυχήματα, παρακάμπτοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την κίνηση. Η έκδοση που θα παραδοθεί στην αστυνομία του Ντουμπάι, θα έχει δυνατότητα πτήσης για 25 λεπτά, με μέγιστη ταχύτητα τα 65 χλμ./ώρα και μέγιστο φορτίο τα 300 κιλά.  

Δείτε το σχετικό video που θυμίζει πολύ trailer ταινίας επιστημονικής φαντασίας:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna: Offroad Test Days 2017 Bajaj: Με 3 Euro 4 μοντέλα στην Ελλάδα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon