.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 10:41

MadBoxer - Μοτοσυκλέτα με κινητήρα Subaru WRX!

 

Κυκλοφορεί νόμιμα και... πωλείται! 

 

Το MadBoxer είναι δημιουργία του Νεοζηλανδού Marcel van Hooijdonk, ο οποίος βασίστηκε στα σχέδια που είχε δημιουργήσει ο Ian Mc Elroy το 2009. Η πατρότητα της ιδέας “ας βάλουμε έναν Subaru boxer κινητήρα σε μια μοτοσυκλέτα”, ανήκει στον Mc Elroy, η υλοποίηση της όμως, στον van Hooijdonk.

Ως βάση, χρησιμοποιήθηκε ένας “τουρμπάτος” επίπεδος τετρακύλινδρος κινητήρας της Subaru, χωρητικότητας 2,5 λίτρων. Με τον κινητήρα ως κεντρικό δομικό τμήμα, ο van Hooijdonk, προσέθεσε κάποιες προεκτάσεις πάνω σε αυτόν που λειτουργούν ως τμήματα πλαισίου, για να υποστηριχθούν το ψαλίδι, η σέλα, το ρεζερβουάρ και το πανέμορφο μονόμπρατσο σύστημα διεύθυνσης – ανάρτησης μπροστά.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλεία φυσικά, απαιτήθηκαν πολλές ώρες σχεδίασης σε CAD περιβάλλον και τα στοιχεία αυτά εισήχθησαν σε CNC μηχανή για την κοπή κάποιων δύσκολων να κατασκευαστούν στο χέρι, τμημάτων, όπως τα εξαρτήματα του hub στον μπροστινό τροχό.

Στον κινητήρα τώρα, αντί του εργοστασιακού turbo, χρησιμοποιήθηκε ένα μικρότερο από Subaru Legacy, ενώ το αυτόματο κιβώτιο δύο σχέσεων είναι ειδική παραγγελία σε ιαπωνική εταιρία. Η τελική μετάδοση, πάντως, γίνεται μέσω αλυσίδας. Σε ότι αφορά στην πέδηση, τα φρένα προέρχονται από Buell μοτοσυκλέτα (ΖTL μπροστινός δίσκος), ενώ μιας και δεν υπάρχει συμπλέκτης, ο έλεγχος της πέδησης γίνεται με τις μανέτες σε διάταξη scooter.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για το MadBoxer, είναι ότι έχει πάρει έγκριση τύπου από την αρμόδια αρχή της Νέας Ζηλανδίας και μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στον δρόμο! Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί, πέραν του βάρους, στα 316 κιλά.

Τα τελευταία νέα, θέλουν το δημιούργημα αυτό να πωλείται, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή την ιστοσελίδα, που αποτελεί το e-bay της Nέας Ζηλανδίας. 20.000 δολάρια είναι το Minimum που ζητά ο van Hooijdonk, αντίτιμο πολύ λογικό αν σκεφτεί κανείς το πόση δουλειά απαιτείται για ένα project σαν και αυτό.  

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 00:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon