.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 10:07

Harley-Davidson - 100 νέα μοντέλα τα επόμενα 10 χρόνια!

 

Διείσδυση σε νέες κατηγορίες & προσέλκυση νέων αναβατών ο στόχος 

 

Εταιρείες του μεγέθους της Harley-Davidson, η οποία έχει ακαθάριστα έσοδα της τάξεως των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, δεν αφήνουν τα πράγματα... στην τύχη τους. Στο Milwaukee, έχουν αποδείξει ότι δίνουν απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια, σε οποιονδήποτε τομέα της δραστηριότητας τους, οπότε οι στρατηγικές που καταστρώνουν σε ότι αφορά τα μακροπρόθεσμα πλάνα τους, είναι μελετημένες και αποσαφηνισμένες μέχρι κεραίας.

Αξίζουν της προσοχής όλων μας λοιπόν, αφού αποκαλύπτουν τις τάσεις και το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς. Όπως είχαμε γράψει αναλυτικά πριν από λίγο καιρό, στην Harley-Davidson έχουν εντοπίσει ένα δημογραφικό πρόβλημα και αυτό είναι ότι οι νέες γενιές δεν αγοράζουν μοτοσυκλέτες. Αυτό λοιπόν το εν δυνάμει πολύ σοβαρό πρόβλημα θέλει να “προλάβει” η εταιρεία περνώντας στην αντεπίθεση! Ποια θα είναι τα “όπλα” της;

Όπως αναφέρθηκε από εκπροσώπους της εταιρείας στην πρόσφατη παρουσίαση της γκάμας των Softail, που αποτέλεσε την μεγαλύτερη σε αριθμό μοντέλων παρουσίαση στην ιστορία της εταιρείας, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, θα λανσαριστούν, 100 νέες μοτοσυκλέτες! Αναφέρθηκε επίσης, ότι τα μοντέλα αυτά θα διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, αντί να αποτελούν απλώς παραλλαγές μιας κοινής πλατφόρμας, ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι μέχρι το 2019, θα υπάρχει στο δυναμικό της εταιρείας και ένα ηλεκτροκίνητο cruiser.

Εύκολα αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ότι η Harley-Davidson έχει σαν σκοπό να ανιχνεύσει ή ακόμα και να δημιουργήσει νέες τάσεις στους δύο τροχούς, προκειμένου να δελεάσει νέους αναβάτες. Οι στόχοι είναι, σε αυτόν τον 10ετή ορίζοντα χρόνου, να αυξηθεί η εγκατεστημένη βάση ιδιοκτητών Harley-Davidson μοτοσυκλετών στις ΗΠΑ στα 2 εκατομμύρια και παράλληλα να υπάρξει επίσης μια αύξηση της τάξεως του 50% στην παγκόσμια αγορά.

Θα έχει λοιπόν πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το πλάνο της εταιρείας να ξεδιπλώνεται, καθώς θα πρέπει από τη μια να διαχειριστεί τη βαθιά ριζωμένη στο αγοραστικό εικόνα της “παραδοσιακής αξίας” και από την άλλη να γίνουν αποδεκτά μοντέλα που θα αποστασιοποιούνται σε μεγάλο ή μικρό βαθμό από αυτή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 17:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon