.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 16:51

Suzuki Swift 1989 + Hayabusa = Swiftbusa!

 

Φρανκεσταϊν από τους λίγους

 

Το να τοποθετεί κάποιος μοτέρ από πανίσχυρες μοτοσυκλέτες σε μικρά αυτοκίνητα δεν είναι κάτι νέο, έχουμε δει Smart και Mini Cooper (το παλιό, το original) με κινητήρες Busa.

Ωστόσο το συγκεκριμένο κατασκευάσμα, έχει κάτι ξεχωριστό καθότι ο δημιουργός του, άλλαξε έναν από τους πλέον ισχνούς σε ότι αφορά στην ιπποδύναμη τους κινητήρες που έχει κατασκευάσει η Suzuki, τον τρικύλινδρο 1000άρη του Swift με τα 60 άλογα, με έναν από του πλέον ισχυρούς, τον τετρακύλινδρο 1300άρη του Busa με τα 197 άλογα.

Ενδοοικογενειακά δηλαδή.

Ο καλλιτέχνης, βρήκε ένα σχεδόν διαλυμένο Swift, το αναπαλαίωσε και έκανε φυσικά και τις απαραίτητες μετατροπές για να δεχθεί  το αμαξάκι το μοτέρ του… κτήνους. Πρώτα απ όλα αφαιρέθηκαν όλα τα περιττά και έμεινε στο εσωτερικό μόνο το κάθισμα του οδηγού και ένα ταμπλό ιδιοκατασκευή που φιλοξενεί τον πίνακα οργάνων του Busa.

suzuki swiftbusa1

Ο συμπλέκτης συνδέθηκε κανονικά στο πεντάλ του αυτοκινήτου, όμως για τις αλλαγές ταχυτήτων χρησιμοποιείται ένα λεβιέ με κίνηση αποκλειστικά μπροστά και πίσω, όποτε έχει διατηρηθεί η σειρά των σχέσεων στον κινητήρα και ο οδηγός τις εναλλάσσει μέσω του λεβιέ.

Το συγκεκριμένο Swiftbusa, έκανε την εμφάνιση του για λίγο σε γνωστό site αγγελιών των HΠΑ, πωλούμενο προς 9.900 δολάρια, με τον ιδιοκτήτη και δημιουργό του να ισχυρίζεται ότι έχει άδεια κυκλοφορίας στην πολιτεία της Florida.

Ωστόσο η αγγελία κατέβηκε πολύ γρήγορα –άγνωστο το γιατί- και έτσι χάθηκαν τα ίχνη του μοναδικού αυτού κατασκευάσματος.

Δεν θα σας αφήσουμε όμως έτσι, ορίστε ένα video με ένα πιο σύγχρονο μοντέλο Swift, το οποίο έχει δεχθεί τουρμπισμένο κινητήρα Busa (330 ίππων!), με την μετατροπή να την έχει αναλάβει επίσημα η Suzuki Γερμανίας:     

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 15:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon