.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 16:13

H Sarolea ετοιμάζει έκδοση δρόμου της SP7!

 

204 ίπποι… 45,8 kg-m ροπή!

 

Πριν βιαστείτε να απορρίψετε οτιδήποτε έχει δύο τροχούς και το πρόθεμα e-, δώστε λίγη προσοχή! Εδώ δεν πρόκειται για ένα commuter με new age σχεδίαση, που δίνει βάρος στην δια-συνδεσιμότητα και άλλα τέτοια που μπορεί να σας ακούγονται κάπως αδιάφορα αλλά για μια μοτοσυκλέτα με τα όλα της, της οποίας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα περιφερειακά της, θα τα ζήλευαν πολλά superbike παραγωγής!

Ο λόγος για την “street – legal” ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που ετοιμάζει η Sarolea. Tι εστί Sarolea; Εταιρεία από το Βέλγιο, που καταπιάνεται πολύ-πολύ σοβαρά με το θέμα  e-superbike και πρόσφατα αναφερθήκαμε σε αυτή καθώς αποτελεί μια από τις υποψήφιες για να αναλάβει το χρίσμα της  αποκλειστικής… αντιπροσώπου,  στο ενιαίου πρωταθλήμα e-MotoGP που θα ξεκινήσει το 2019.

Η Sarolea, συμμετέχει στο Ιsle of Man TT Zero από το 2014, με την SP7, μια πρωτότυπη ηλεκτροκίνητη Superbike… “τούμπανο”!  Tα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει μια παρτίδα μοτοσυκλέτων για τον δρόμο, τα κακά νέα, είναι ότι η τιμή τους αναμένεται να είναι αστρονομική. Γιατί; Δώστε βάση σε ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και περιφερειακά:

-Carbon πλαίσιο
-Carbon ψαλίδι
-Full carbon fairing
-Οhlins FGRT-200 πιρούνι
-Ohlins TTX 36 αμορτισέρ
-Beringer Aerotec φρένα
-OZ Piega ζάντες αλουμινίου

…όλα καλά; Αισθάνεστε μια  ζαλάδα μήπως; Μια αναστάτωση; Κρατηθείτε γιατί έχει και συνέχεια! Ο ηλεκτροκινητήρας της Manx7, αποδίδει 204 ίππους και αν αυτό δεν είναι εντυπωσιακό από μόνο του, η ροπή ανέρχεται στα 45,8 kg-m!!! Όχι, δεν κάνουμε λάθος, 45,8 kg-m…

Με τις standard μπαταρίες ιόντων λιθίου των 14 KWh, η Manx7 θα ζυγίζει 195 κιλά, τιμή πολύ εντυπωσιακή για τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα, ενώ η αυτονομία της θα αγγίζει τα 230 χιλιόμετρα. Ωστόσο θα υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης μπαταριών μεγαλύτερης χωρητικότητας, στα 18 ή στα 22 kWh, οι οποίες θα αυξάνουν την αυτονομία στα 280 και 330 χιλιόμετρα αντιστοίχως, με αντίτιμο βέβαια την προσθήκη κάποιων κιλών βάρους.

Τώρα, σε ότι αφορά στα της εμφάνισης / σχεδίασης, δεν υπάρχει ακόμα κάτι χειροπιαστό και επίσημο, πέραν ενός (προ)σχεδίου, που είχε παρουσιάσει η εταιρεία πριν από ένα χρόνο, όταν και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πρόθεση για την κατασκευή μιας έκδοσης δρόμου.

sarolea manx7 1

Τιμή… και να ξέραμε (που δεν ξέρουμε, καθότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία) δεν θα την ανακοινώναμε… υποθέτουμε ότι θα προκαλούσε ζημιές!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 16:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon