.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 10:58

Τέλος εποχής για το Harley-Davidson V-Rod

 

Η μοτοσυκλέτα που άλλαξε το profile της εταιρείας

 

Η Harley-Davidson πραγματοποίησε πριν μια εβδομάδα περίπου, την μεγαλύτερη παρουσίαση νέων μοντέλων στην ιστορία της, ανανεώνοντας την γκάμα της σε μεγάλο βαθμό.

Το ενδιαφέρον λοιπόν δικαίως μονοπώλησε αυτό το γεγονός, καθώς και η είδηση ότι καταργείται η σειρά των Dyna… μέσα σε όλα αυτά, κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι το V-Rod, το υγρόψυκτο muscle της Harley-Davidson, δεν συμπεριλαμβανόταν μέσα στα μοντέλα του 2018…

Τέλος λοιπόν για μια μοτοσυκλέτα που όταν παρουσιάστηκε το 2001, θεωρήθηκε από πολλούς αιρετική και ασύμβατη με τον χαρακτήρα της Harley – Davidson. Το V-Rod ήταν το πρώτο, προορισμένο για πολιτική χρήση,  υγρόψυκτο μοντέλο της εταιρείας και ο V2 κινητήρας του, δεν είχε καμία σχέση με τα κλασικά αερόψυκτα μοτέρ που αποτελούσαν to “σήμα κατατεθέν” της εταιρείας.

Περιεχόμενη γωνία μεταξύ των κυλίνδρων στις 60 μοίρες, δύο επί κεφαλής εκκεντροφόροι, τέσσερις βαλβίδες, συμμετοχή της Porsche στην σχεδίαση και στην εξέλιξη του κινητήρα και το αποτέλεσμα ήταν 122 ίπποι από 1.131 κ.εκ., μια τιμή ισχύος που για το 2001 και για την Harley – Davidson ήταν εντυπωσιακή!

Στα χρόνια που ακολούθησαν το V-Rod παρουσιάστηκε σε περισσότερες από έξι διαφορετικές εκδόσεις  που αποτέλεσαν φορείς  στυλιστικών αλλά και ουσιαστικών αλλαγών. Σημαντικότερη από αυτές, η αύξηση του κυβισμού του “Revolution” όπως ονομαζόταν κινητήρα, στα 1.247 κ.εκ., με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης με την ροπή στα 11,7 kg-m /7.000 σ.α.λ. και την ισχύ στους 125 ίππους.

Η μοτοσυκλέτα, όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, αποτέλεσε “πεδίον δόξης λαμπρό” για τους απανταχού βελτιωτές, με το V-Rod να στήνεται συχνά στην γραμμή εκκίνησης αγώνων dragster.

Θα υπάρξει άραγε αντικαταστάτης; Κανείς δεν ξέρει, το σίγουρο είναι ότι οι προτεραιότητες και οι στόχοι της Harley-Davidson στις μέρες μας, δεν έχουν καμία σχέση με το 2001.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 14:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon