.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 16:11

Tροχαία αστυνόμευση από κάμερες ιδιωτών

 

Ο μεγάλος "αδερφός" είναι εδώ! 

 

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα εναλλακτικής τροχαίας αστυνόμευσης υπό το όνομα “Opereation Snap”, πρόκειται σύντομα να δοκιμαστεί σε ευρεία κλίμακα  στην Ουαλία.

Πολίτες που έχουν εγκατεστημένες κάμερες στα αυτοκίνητα τους  (dashcam), θα μπορούν,  αν καταγράψουν με αυτές μια τροχαία παράβαση, να κάνουν upload το υλικό σε συγκεκριμένο ιστότοπο της αστυνομίας και μετά από εξέταση του υλικού να επιδοθούν κλήσεις.  

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από τον περασμένο Οκτώβριο στην βόρεια Ουαλία με επιτυχία, αφού έγιναν συνολικά 129 “video-καταγγελίες”, οι οποίες βοήθησαν το έργο της αστυνομίας. Η επέκταση του “Opereation Snap” σε όλη την Ουαλική επικράτεια παρακολουθείται στενά τόσο από την αστυνομία της Βρετανίας όσο και από άλλες αρχές σε όλο τον κόσμο και αν έχει αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί σύντομα και από αυτές.

Φυσικά υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τα αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος και την μετατροπή του κάθε πολίτη σε… σπιούνο, “δίνοντας” στεγνά τους συμπολίτες του στην αστυνομία με το παραμικρό.

Ουαλοί και Άγγλοι μοτοσυκλετιστές εκφράζουν ήδη την αντίθεση τους με αυτό το μέτρο, κάνοντας λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ προειδοποιούν για το ναυάγιο του όλου εγχειρήματος, αφού αναμένεται η αστυνομία να βρεθεί ξαφνικά με χιλιάδες ώρες υλικού προς εξέταση, με άσκοπες και ανούσιες “video-καταγγελίες”, από τον κάθε μυστήριο οδηγό…

Για χρήση υλικού βέβαια από action cam εγκατεστημένες σε μοτοσυκλέτες και κράνη, δεν γίνεται λόγος και αναρωτιόμαστε γιατί; Δεν είναι και λίγοι οι οδηγοί που μιλάνε σε κινητό ενώ οδηγούν ή κάνουν κάθε είδους παραβάσεις… 

Ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν δηλαδή η αστυνομία δεχόταν και υλικό από κάμερες μοτοσικλετιστών, δεν θα ήταν όλα καλά…  η σταδιακή μετατροπή μιας κοινωνίας που είναι ήδη στα όρια της σε ότι αφορά στη συνοχή της, σε ένα συνονθύλευμα καταδοτών, όπου ο ένας θα φοβόταν την σκιά (και την κάμερα) του άλλου, σίγουρα δεν αποτελεί μια ωραία προοπτική… θέλουμε αλήθεια κάτι τέτοιο στην ζωή μας;  

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 16:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon