.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 17:16

Ολοκληρώνονται οι αυτοκινητόδρομοι

 

Τέλη Αυγούστου τα τελευταία μικρά τμήματα

 

 

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αξόνων έχει παραδοθεί ήδη στην κυκλοφορία υπάρχουν μερικά ακόμη κομμάτια που θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα, με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας insider.gr τα εναπομείναντα κομμάτια των αυτοκινητόδρομων θα είναι έτοιμα μέχρι τις 31 Αυτό σημαίνει ότι σε λιγότερο από δύο μήνες θα παραδοθούν στην κυκλοφορία στο σύνολο τους οι οδικοί άξονες: Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) και η Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα).

Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος – Πάτρα)

Το μεγαλύτερος μέρος της Ολυμπίας Οδού έχει ήδη παραδοθεί και απομένουν πέντε τμήματα του οδικού άξονα στα σημεία Καμάρι, Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα και Ρίο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατασκευή του υπερκόμβου Ρίου που θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017.

Ιόνια Οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα)

Η Ιονία Οδός, “χρωστά” ακόμη 41 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων. Να αναφέρουμε πάντως ότι το ταξίδι Αντίρριο-Ιωάννινα, μέσω των τμημάτων που λειτουργούν τώρα, διαρκεί περίπου 2 ώρες, έναντι 3,5 ωρών πριν. Με την ολοκληρώση του έργου η διάρκεια του ταξιδιού θα πέσει στα 90 λεπτά. Στο τμήμα από Αμφιλοχία - Σελλάδες Άρτας υπολείπεται η παράδοση των 27 χλμ. που έχει μπλοκάρει η καθυστέρηση στην παράδοση της γης στην περιοχή του Κρίκελλου.

Για το τελευταίο κομμάτι «Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία» μήκους 14 χιλιομέτρων, η παράδοση υπολογίζεται τον Αύγουστο και καθυστέρησε λόγω απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού. 

Κεντρική Οδός (Ε65)

Αυτός είναι ο μοναδικός από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, όπου δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία παράδοση λόγω κωλύματος με τις απαλλοτριώσεις.  Σήμερα  το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% και απομένει η το τμήμα Ξυνιάδα-Ανάβρα.


Πηγή: insider.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 17:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon