.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 13:46

Δίχρονος παράδεισος!

 

 

Συνδυασμός Yamaha και Aprilia



 

 

Μια απίστευτη δημιουργία του Αυστραλού Gareth Evans που βάζει τέλος στο ερώτημα «ιαπωνικό ή ευρωπαϊκό;», καθότι είναι… και τα δύο!

Φανταστείτε την μίξη ενός ιταλικού πλαισίου που έχει γράψει ιστορία και ενός θρυλικού 2Τ ιαπωνικού κινητήρα, “γαρνιρισμένα” με κορυφαία περιφερειακά, custom made δομικά στοιχεία από αλουμίνιο και κάμποσο carbon, έτσι… για να υπάρχει.

O Gareth έχει ανδρωθεί μοτοσυκλετιστικά μέσα σε ντουμάνια από δίχρονα και παρά το ότι παραδέχεται πως τα σύγχρονα τετράχρονα είναι πιο γρήγορα μέσα στην πίστα και πιο εύκολο να οδηγηθούν με τα ηλεκτρονικά τους βοηθήματα, δεν πλησιάζουν σε καμία περίπτωση την αίσθηση, το fun και την… μυρωδιά των 2Τ.

Θέλοντας λοιπόν να κατασκευάσει το απόλυτο δίχρονο, ο Gareth πήρε το εξαιρετικό -ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα- αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών του Aprilia RS 250 και το συνδύασε με τον δικύλινδρο σε σειρά δίχρονο κινητήρα του Yamaha RZ350.

yamaprilia 2T gareth ewans 6

Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτά τα δύο στοιχεία δεν είναι “κούμπωσε – ξεκούμπωσε” οπότε ο Garerth, του οποίου τα χέρια πιάνουν πολύ, κατασκεύασε μόνος του βάσεις και αντάπτορες από αλουμίνιο.

Σε ότι αφορά στα περιφερειακά, τα οποία και αυτά με την σειρά του απαιτούσαν την κατασκευή εξαρτημάτων για να ταιριάξουν, ο Gareth δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου! Αγωνιστικών προδιαγραφών Ohlins πιρούνι μπροστά, TTX Ohlins πίσω, επίσης racing σειράς φρένα και τρόμπες από την brembo, carbon ζάντες της BST και ο κατάλογος δεν έχει τέλος!

yamaprilia 2T gareth ewans 3

Ενδεικτικό του πόσο μεράκι (και μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό – να τα λέμε και αυτά) έχει ο Gareth, είναι το ότι αγόρασε τέσσερις κινητήρες RZ350 για… καβάτζα και στον ένα από αυτούς άλλαξε ότι μπορούσε να αλλάξει στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα αυτός να μην θυμίζει και πολλά από το Yamaha παρελθόν του.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως, είναι ότι αφιέρωσε πολλές ώρες για το φινίρισμα του κινητήρα εξωτερικά, εξαφανίζοντας μικρές κατασκευαστικές ατέλειες.

Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του, δεν περιγράφουμε άλλο…

Φωτογραφίες

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 13:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon