.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 11:05

Nicky Hayden - Η νεκρολογία από την οικογένεια του

 

Σε live streaming η κηδεία του Αμερικανού Πρωταθλητή, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

 

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Nicky Hayden έδωσε στη δημοσιότητα τη νεκρολογία για τον Αμερικανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP του 2006.

"Nicholas Patrick Hayden

30 Ιουλίου 1981 – 22 Μαΐου 2017

Ο Nicholas “Nicky” Hayden πέθανε τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, σε ηλικία 35 χρονών, μετά από ένα ποδηλατικό ατύχημα που είχε στις 17 Μαΐου στην Ιταλία.

Γεννήθηκε σε μια μεγάλη εκτεταμένη Καθολική οικογένεια στο Owensboro του Kentucky, και ήταν το μεσαίο παιδί των Earl και Rose Hayden, έχοντας 2 αδελφούς και 2 αδελφές. Όλη η οικογένεια αγαπούσε τις μοτοσυκλέτες, και μόλις περπάτησε ο Nicky δήλωσε πως το όνειρο του ήταν να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Παρόλο που η ζωή στη φάρμα σήμαινε πως τα ζώα -άλογα, γουρούνια ακόμα και λάμα- ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής, για τον Nicky αυτά ήταν διασκεδαστικά αλλά όχι σημαντικά, και καθώς ήταν αθλητής από τη φύση του, η συμμετοχή σε παιδικά αθλητικά πρωταθλήματα γινόταν για την πλάκα. Οι αγώνες -για όλη την οικογένεια, αλλά ειδικά για τον Nicky- ήταν το παν. Πέρα από μια ετήσια εκδρομή στην πόλη του Παναμά της Φλόριντα, τα οικογενειακά ταξίδια ήταν σε πίστες, στην αρχή στα Μεσοδυτικά, κατόπιν στις Ανατολικές Η.Π.Α. και τελικά σε όλη τη χώρα.

Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία για το που ήταν το σπίτι του. Ακόμα και αφού άρχισε να ταξιδεύει στον πλανήτη για να αγωνιστεί σε εξωτικές τοποθεσίες, ο Nicky θα επέστρεφε πάντα στο αγαπημένο του “OWB”. Έλαβε την εκπαίδευση του μέσα από τοπικά Καθολικά σχολεία -Precious Blood Elementary School, Owensboro Catholic Middle School και Owensboro Catholic High School- και οι πρώτες θέσεις απασχόλησης περιλάμβαναν βοήθεια στα κοντινά αγροκτήματα των θείων του, όπου άρχισε να αναπτύσσει την επίμονη εργασιακή ηθική για την οποία θα ήταν γνωστός σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας. Έμεινε κοντά με τη βασική ομάδα παιδικών φίλων του καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του και βοήθησε πολλούς νέους ντόπιους αγωνιζόμενους να ακολουθήσουν τα δικά τους όνειρα.

Για τον Nicky, μια διακεκριμένη ερασιτεχνική καριέρα σε αγώνες dirt track αλλά και στην άσφαλτο μετατράπηκαν σε επιτυχημένo πέρασμα στο AMA Grand National Championship (Dirt Track) και στο πρωτάθλημα AMA Superbike, όπου κέρδισε την κατηγορία AMA Supersport το 1999 και την κατηγορία AMA Superbike το 2002, με την Honda Η.Π.Α. Προβιβάστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP με την Repsol Honda, για την οποία πέτυχε το όνειρό του να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006. Ο Nicky επίσης αγωνίστηκε για τις Ducati και Aspar Racing στο MotoGP και πέρυσι μετέβη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike με την ομάδα Ten Kate. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο χαρισματικός του χαρακτήρας του απέφερε λεγεώνες από οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ενώ η αφοσίωσή του και ο επαγγελματισμός του κέρδισαν το σεβασμό και τον θαυμασμό των ομάδων, ομόσταυλων και ανταγωνιστών του.

Μεταξύ εκείνων που τον γνώριζαν καλύτερα, ο Nicky ήταν αγαπητός για τη γενναιοδωρία, την καλοσύνη του και την σκανταλιάρικη αίσθηση του χιούμορ που είχε. Το διάσημο χαμόγελό του δεν ήταν ποτέ μακριά από τα χείλη του, και είχε πάντα χρόνο να ασχοληθεί με άλλους, ακόμα και με ξένους. Ήταν η ζωή του πάρτι, αγαπούσε να χορεύει, να φοράει αστείες στολές και να κάνει φάρσες, συχνά κρατώντας ένα μικρόφωνο στο χέρι.

Καθ 'όλη την πορεία του, η οικογένεια ήταν η άγκυρα του Nicky. Πολλοί Αμερικανοί που αγωνίζονται διεθνώς επιλέγουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό, αλλά ο Nicky πάντα προτιμούσε να επιστρέφει στο σπίτι μεταξύ των αγώνων.

Στο απόγειο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, κατοικούσε σε ένα διαμέρισμα πάνω από το γκαράζ των γονιών του, και ακόμη και αφού αγόρασε το δικό του σπίτι που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, ερχόταν ευλαβικά για το δείπνο της μητέρας του κάθε μέρα στις 6μμ. όταν δεν ταξίδευε.

Πριν από μερικά χρόνια, αγόρασε και ανακατασκεύασε ένα παλιό κτήριο σε μια λίμνη του Owensboro, κτήριο που ονομάστηκε Victory Lane Lodge κι έγινε αγαπημένο στέκι ης οικογένειας για όλων των ειδών τις εκδηλώσεις, από τις κυριακάτικες συγκεντρώσεις έως και τους γάμους. Αγαπούσε τα παιδιά, ήταν θείος-μοντέλο, και οι φίλοι και η οικογένεια του έχουν να λένε πως δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχισμένος από όταν γνώρισε την κοπέλα του, τη Jackie, με την οποία αρραβωνιάστηκε πέρυσι.

Ο Nicky άφησε πίσω του τους γονείς του Earl and Rose, τα αδέλφια του Tommy, Jennifer, Roger και Kathleen, την αρραβωνιαστικιά του Jacqueline Marin, τις ανιψιές Olivia, Klaudia, Vera, Kyla Jo και Kate, τον ανιψιό του Colt και πολλές θείες, θείους και ξαδέλφια.

Η κηδεία του Nicky θα γίνει το μεσημέρι τη Δευτέρα στην Εκκλησία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου και θα προβληθούν σε ζωντανή ροή στη σελίδα του Facebook του Nicky. Δωρεές μπορούν να γίνουν στο Nicky Hayden Memorial Fund, το οποίο βοηθά τα τοπικά παιδιά στην κοινότητα που ο Nicky αγαπούσε τόσο πολύ."

Διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα του Bikeit στον μεγάλο Αμερικανό Πρωταθλητή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 11:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon