.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 14:54

The World’s Fastest Indian 2017

 

Οικογενειακή υπόθεση

 

Στην 50η επέτειο του ρεκόρ, ο γιος του ανιψιού του Burt Monro (The World’s Fastest Indian), που είχε κάνει ρεκόρ ταχύτητας στην έρημο αλατιού του Bonneville, ετοιμάζεται να αποτίσει φόρο τιμής στον πρόγονο του, επαναλαμβάνοντας τον άθλο, αυτή τη φορά οδηγώντας μια σύγχρονη Indian.

worlds fastest indian 2017

Πέρασε μισός αιώνας από όταν ο τότε 68χρονος Νεοζηλανδός Herbert James “Burt” Monro σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας με μια διασκευασμένη Indian 950κ.εκ., με streamliner φέρινγκ, γράφοντας 295.453 χλμ/ώρα, ρεκόρ για μοτοσυκλέτες κάτω από 1.000 κ.εκ. Το ρεκόρ του στέκει ακόμα και σήμερα, ενώ στη νέα προσπάθεια του συγγενή του, η Indian υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει πρόθεση να το σπάσουμε, μόνο να τιμήσουμε την προσπάθεια του Burt».

Η ζωή και οι επιτυχίες του Burt Monro αποτέλεσαν εφαλτήριο για την ταινία «The World’s Fastest Indian» του 2005, με πρωταγωνιστή τον Anthony Hopkins.

worlds fastest indian 2017

Στις 13 Αυγούστου του 2017, για να γιορτάσει την 50η επέτειο του ρεκόρ του Burt Monro, ο γιος του ανιψιού του, Lee Munro θα οδηγήσει μια σύγχρονη Streamliner Indian, με στόχο όχι να σπάσει το ρεκόρ του προγόνου του, αλλά να θέσει ένα νέο ρεκόρ για μια σύγχρονη Indian Streamliner που ονομάζεται «The Spirit of Munro Scout».

worlds fastest indian 2017

Η ομάδα της Indian θα δοκιμάσει το «πνεύμα του Munro» στην έρημο El Mirage της Καλιφόρνια, πριν την τελική απόπειρα στη Bonneville.

worlds fastest indian 2017

Ο Lee Munro ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στους 2 τροχούς αρχικά με ποδήλατο, για να συνεχίσει με τους αγώνες Road Racing μοτοσυκλετών. Έχει ήδη συμμετάσχει στο Manx GP 2016, ενώ απώτερος στόχος του είναι η συμμετοχή του στο Isle of Man TT.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 14:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon