.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 13:14

Kawasaki Ninja ZX 300R 2013

 

 

Με 39 ίππους, ABS και μονόδρομο συμπλέκτη!

 

 



Η Kawasaki επίσημα πλέον παρουσιάζει το νέο Ninja ZX 300R το οποίο παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες. Το νέο μοντέλο βασίζεται στο νέο ZX 250R 2013 με το οποίο μοιράζεται όλα τα περιφερειακά. Η βασική διαφορά κρύβεται κάτω από τα πλαστικά περιφερειακά και αφορά στον κινητήρα. Ο κυβισμός αυξήθηκε στα 296cc μέσω της αύξηση της διαδρομής των εμβόλων του δικύλινδρου από τα 41.2mm στα 49mm. Αυτό επέφερε και αύξηση της ροπής στα 2.8kg στις 10.000 σ.α.λ. ενώ το σημαντικότερο όλων είναι ότι, εκτός από το ABS, το νέο ZX300R θα χρησιμοποιεί και μονόδρομο συμπλέκτη.

Για πρώτη φορά σε μία τόσο μικρής χωρητικότητας μοτοσυκλέτα χρησιμοποιείται μονόδρομος συμπλέκτης έτσι ώστε να μην μπλοκάρει ο πίσω τροχός στα κατεβάσματα, και αυτό δείχνει το σεβασμό της Kawasaki προς την ασφάλεια των αναβατών.
Οι κούρμπες απόδοσης των δύο μοντέλων, ZX250R και ZX300R έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους με διαφορά στην κορύφωση της δύναμης αλλά και στην ροπή, ενώ περισσότερα νέα θα έχουμε στις 13 Σεπτεμβρίου που θα γίνει η παρουσίαση του μοντέλου στην Αμερική.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 13:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki Z 800 2013 Kawasaki ZX 6R 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon