.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 14:54

Kawasaki Ninja ZX-250R – Το ουρλιαχτό επιστρέφει στις 17,000 rpm [βίντεο]

Δίχως τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο τετρακύλινδρο 250 της Kawasaki, τη βγάζουμε με φήμες και σκόρπιους μεζέδες πληροφορίας, όπως το εν λόγω βίντεο.

Προκαλέσε παγκόσμια αίσθηση από τη στιγμή που παρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη. Η νέα μικρή Ninja είναι μια από εκείνες τις μοτοσυκλέτες που δε φτιάχτηκαν για να γεμίσουν τους δρόμους, ούτε για να συμπληρώσουν κάποιο εμπορικό κενό στη γκάμα της Kawasaki. Αντιθέτως, ήρθε για να σταθεί δίπλα στα υπάρχοντα μικρά μονοκύλινδρα και δικύλινδρα Ninja, προσφέροντας ένα παράθυρο στο παρελθόν.

Για πολλούς από μας, οι μικρές τετρακύλινδρες σπορ μοτοσυκλέτες αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι των νεανικών μας χρόνων, στροφάροντας “στον θεό” για να αναπληρώσουν ό,τι τους έλειπε σε κυβικά. Το ουρλιαχτό τους κατέχει στη συνείδηση πολλών μοτοσυκλετιστών (μιας κάποιας ηλικίας) περίοπτη θέση, κάπου δίπλα στις δίχρονες GP ρέπλικες που επίσης λείπουν πολύ από τη σημερινή μοτοσυκλετιστική πραγματικότητα.

43544864e9d95654416d8be4d519c0b7 XL

Η Kawasaki έφτιαξε το ZX-25R πολύ απλά γιατί μπορούσε και ήθελε, γεμίζοντάς το με σύγχρονη τεχνολογία που συναντάμε μόνο σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες: Showa BFF-BP ανεστραμμένο πιρούνι, πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο με όλα τα κόλπα (traction control, power modes, quick shifter).

Δυστυχώς όμως δεν έχουμε και πολλές πιθανότητες να το δούμε στα μέρη μας. Αφενός δεν είναι βέβαιο πως ικανοποιεί τις προδιαγραφές Euro 5 μα, ακόμη κι αν τις έχει, η τιμή του λογικά θα είναι μάλλον αλμυρότατη για τα δεδομένα της κατηγορίας με το Big Piston μπροστινό και τα ηλεκτρονικά και τις ακτινικές δαγκάνες και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα.

Επειδή όμως τίποτε από όλα αυτά δεν κάμπτει την περιέργειά μας, αλλά και δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει δει κανείς αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, η Kawasaki Indonesia μας σερβίρει ένα μικρό σπόιλερ από τα όργανα του ΖΧ-25R, ίσα-ίσα για να ξύσει εκείνη τη γωνιά των αναμνήσεων από τις δεκαετίες του 1980 και 1990 και τις υψίσυχνες κραυγές των μικρών τετρακύλινδρων που τα άκουγες να έρχονται αρκετά δευτερόλεπτα πριν τελικά τα δεις στο οπτικό σου πεδίο.

Και, για να ανοίξουμε λίγο περισσότερο την όρεξη, διαβάζουμε στον Ασιατικό Τύπο πως η απόδοσή του αναμένεται γύρω στους 50 με 60 ίππους (!), μετρημένη με τη συνδρομή του Ram Air που μάλλον θα διαθέτει το ΖΧ-25R.

Δυστυχώς το βίντεο της Kawasaki Indonesia δεν έχει ήχο, όσο πολύ κι αν θέλουμε να το ακούσουμε να στροφάρει στις 17,000 rpm (και βάλε). Πού θα πάει, θα έρθει και η ώρα γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 15:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon