.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 08:12

Kawasaki Z H2 2020 - Το κτήνος με τον κομπρέσορα παρουσιάστηκε επίσημα!

Μια νέα εποχή ξημέρωσε με την επίσημη παρουσίαση του Kawasaki Z H2 2020, της πρώτης γυμνής μοτοσυκλέτας με κομπρέσορα, και έναν άξιο συνεχιστή του ιστορικού ονόματος Ζ που γράφει τετρακύλινδρη ιστορία από το 1972.

To Ζ Η2 είναι με διαφορά το πιο προηγμένο, το πιο δυνατό και το πιο γρήγορο Ζ της πράσινης ιστορίας, όμως αυτό από μόνο του δεν λέει όλη τη συγκλονιστική αλήθεια.

Κι αυτό γιατί με τη βοήθεια του κομπρέσορα, και την εμπειρία που έχει αποκομίσει η ιαπωνική φίρμα μέσα από τη σειρά H2, το Z H2 θέτει νέα στάνταρ στο τι σημαίνει κτηνώδης απόδοση στις γυμνές μοτοσυκλέτες.

“The Ultimate Hypernaked machine”, ήτοι η υπέρτατη Hyper-γυμνή μοτοσυκλέτα, έτσι αποκαλεί το νέο Ζ Η2 η Kawasaki και δεν έχει άδικο.

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 998 κ.εκ. αποδίδει 200 PS (197,18HP) / 11.000rpm με απλωμένη δύναμη και 13,97 κιλά ροπής / 8.500 rpm, και με τη βοήθεια του Ram Air να δίνει ακόμα πιο φρενήρη ρυθμό στις μεγάλες ταχύτητες. Κι αν σας φαίνονται λίγα τα άλογα... θυμηθείτε πως όπως και με το H2, έτσι και με το Ζ Η2, λίγο παιχνίδι με την ECU απελευθερώνει εύκολα 50 άλογα ακόμα, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 300 με έξτρα ψάξιμο! Παρόλα αυτά, οι Ιάπωνες μιλούν για απόδοση και χαρακτήρα που κάνει τη μοτοσυκλέτα οδηγήσιμη όχι μόνο από τους λίγους έμπειρους, αλλά και από ένα ευρύτερο κοινό.

Λίγη υπομονή ακόμα για να δούμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά (πχ. βάρος όπου ανεπίσημα στοιχεία μιλάνε για 239 κιλά, κ.α.), καθώς για την ώρα η Kawasaki δεν τα έχει δώσει στη δημοσιότητα.

Σε όσα έχει δώσει ξεχωρίζει το ρεζερβουάρ καυσίμου των 19 λίτρων, το ύψος σέλας στα 830mm, το πίσω ελαστικό των 190/55-17, και οι διαδρομές αναρτήσεων με 120mm μπροστά και 134mm πίσω. 

Όσον αφορά στο design, το επίσημο δελτίο τύπου δεν θα παρέλειπε φυσικά να αναφερθεί στην ιαπωνική σχεδιαστική φιλοσοφία Sugomi, που υποδηλώνει την επιβλητική αύρα και ενέργεια της οικογένειας Ζ.

H μοτοσυκλέτα θυμίζει μεν τα μεγάλα Ζ, όμως είναι πιο γεμάτη μπροστά και στα πλάγια, σαν bodybuilder που... “βρίσκεται στον όγκο”.

Ο εξοπλισμός είναι δίχως αμφιβολία κορυφαίος, τόσο όσον αφορά στις αναρτήσεις της Showa (SFF-BP πιρούνι παρακαλώ και ένα νέο πίσω μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας), όσο και στα φρένα (Brembo M4.32 ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά με δίσκους 290mm), ψηφιακή TFT οθόνη, LED φώτα (μπρος, πίσω, φλας και φωτισμός πινακίδας), quick shifter και blipper, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, κιβώτιο ταχυτήτων με τεχνολογία dog ring, έξυπνη χρήση του λιπαντικού ως ψυκτικό ώστε να μη χρειάζεται να τοποθετηθεί ογκώδες intercooler, cruise control στον στάνταρ εξοπλισμό, και πολλά ακόμα.

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο βοηθημάτων δίνει τα ρέστα του, υποβοηθούμενο από την Bosch IMU, περιλαμβάνοντας Cornering Traction Control 3 επιπέδων, Intelligent (Cornering) ABS, Riding και Power Modes, και Wheelie Control. Παράλληλα η μοτοσυκλέτα διαθέτει συνδεσιμότητα με Bluetooth που μέσω του Rideology smartphone app επιτρέπει στους αναβάτες να επικοινωνούν με τη μοτοσυκλέτα και να λαμβάνουν έξτρα πληροφορίες για την κατάσταση της (πχ. Μοίρες κλίσης από το κλισιόμετρο της μοτοσυκλέτας) -πέρα από τη σύνδεση με το διαδίκτυο, την τηλεφωνία, κλπ.

Από όπου κι αν πιάσεις το νέο εμβληματικό γυμνό πράσινο μοντέλο με τον υπερτροφοδότη, αυτό… δαγκώνει! Από τον ασύμμετρο αεραγωγό του υπερτροφοδότη, στον χαρακτηριστικό Ζ προβολέα, στο ανάγλυφο Supercharged logo, στη στάση Sugomi που θυμίζει ταύρο έτοιμο να ορμήξει, στο χρώμα του πλαισίου χωροδικτυώματος, το Ζ Η2 λάμπει με ξεχωριστή ταυτότητα.

Ας ηχήσουν τα τύμπανα του πολέμου, γιατί η κατηγορία των Hyper-Naked παίρνει φωτιά για το 2020!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και το promo video, και ΕΔΩ δείτε ένα ακόμα βίντεο, με Studio ύφος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon