.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 10:20

Kawasaki Ninja ZX-6R 2019

Παρουσιάστηκε στο σαλόνι AIMEXPO, στις Η.Π.Α.

Στις Η.Π.Α. επέλεξε να παρουσιάσει το νέο ZX-6R η Kawasaki, το οποίο δεν αποτελεί άσκηση σε λευκό χαρτί, αλλά μια συντηρητική επιμέρους βελτίωση του προηγούμενου μοντέλου. Κάλυψη των Euro 4 προδιαγραφών, shifter που λειτουργεί μόνο στα ανεβάσματα, μερικές έξτρα ενδείξεις στα όργανα, έξοδος ρεύματος, και νέα εμφάνιση αποτελούν το φρεσκάρισμα για το 2019.

Συντηρητικά λοιπόν έπαιξε η Kawasaki για το 2019 όσον αφορά στο Supersport μοντέλο της, σε μια ανανέωση που δύσκολα μπορεί να την πεις εντυπωσιακή.

kawasaki zx6r 2019r 1

Οι προδιαγραφές Euro 4 καλύφθηκαν, κι αυτό είναι σίγουρα σημαντικό για την επανέναρξη της πώλησης της μοτοσυκλέτας στην ευρωπαϊκή αγορά. Εμείς μιλήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία μας επιβεβαίωσε πως θα δούμε το ZX-6R του 2019 να έρχεται και στην Ελλάδα.

Ο κινητήρας των 636 κ.εκ. παραμένει ως είχε, αν και η Kawasaki κάνει λόγο για βελτιωμένη «αίσθηση» στην παροχή ροπής και ιπποδύναμης, δίχως να δίνει όμως περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε και να ανακοινώνει νούμερα.

kawasaki zx6r 2019r 13

Το δελτίο τύπου των «πρασίνων» μιλάει για προσπάθεια βελτίωσης του διπλού ρόλου της μοτοσυκλέτας, σε πίστα και δρόμο, και πάνω σε αυτό τον στόχο έγιναν και οι κάτωθι αλλαγές.

Πρώτα απ’ όλα η μοτοσυκλέτα απέκτησε shifter (KQS) που λειτουργεί όμως μόνο στα ανεβάσματα και όχι στα κατεβάσματα. 

kawasaki zx6r 2019r 3

Έπειτα, τα όργανα του νέου ZX-6R έχουν εμπλουτιστεί με ενδείξεις στάθμης βενζίνης και υπολειπόμενης απόστασης μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ, αλλά και με… δείκτη οικονομικής οδήγησης. Στην ίδια κατεύθυνση βελτίωσης της χρηστικότητας, το ZX-6R έχει πλέον και έξοδο ρεύματος 12V, αν και δεν διευκρινίζεται αν αυτή είναι USB ή όχι.

Νέα είναι η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, με νέα μάσκα και νέους διπλούς LED προβολείς.

kawasaki zx6r 2019r 16

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσυκλέτας μένουν ως είχαν, δηλαδή το Traction Control KTRC, το ABS KIBS, και τα 2 riding modes.

kawasaki zx6r 2019r 7

Πλαίσιο και αναρτήσεις παραμένουν επίσης απαράλλαχτα με το μοντέλο του 2018, αν και εμείς εντοπίσαμε ορισμένες μικρές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 μοντέλων, όσον αφορά στη γεωμετρία, διαφορές που δεν αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Kawasaki.

Έτσι, 24,5 μοίρες είναι η γωνία κάστερ στο μοντέλο του 2019, αντί για 23,5 στο απερχόμενο μοντέλο, 1.399mm το μεταξόνιο στο 19άρι και 1.394 στο 18άρι. Αντίστοιχα βαρύτερη είναι η μοτοσυκλέτα κατά 1 κιλό, ενώ ελαφρώς διαφορετικές είναι και οι διαστάσεις ΜxΠxΥ.

kawasaki zx6r 2019r 9

Το ZX-6R του 2019 θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, τη βασική σε μαύρο χρώμα και την KRT, σε χρώματα που θυμίζουν την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του WorldSBK. 

Φωτογραφίες KRT Edition

Φωτογραφίες βασικής έκδοσης

Βίντεο

Δείτε πρώτα το action video της μοτοσυκλέτας

Και κατόπιν το βίντεο της τεχνικής ανάλυσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 10:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon