.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 15:51

Kawasaki KX450 2019

 

Δυνατότερο μοτέρ, μίζα, νέο πλαίσιο, υδραυλικός συμπλέκτης, κ.α.

Η Kawasaki παρουσίασε το εκ βάθρων ανανεωμένο KX450 του 2019, το οποίο διαθέτει δυνατότερο κινητήρα με μίζα, νέο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, νέο πιρούνι, βελτιώσεις στις αναρτήσεις, υδραυλικό συμπλέκτη και νέα πλαστικά!

Το KX450 αποτελεί την ΜΧ ναυαρχίδα της Kawasaki, ενώ όπως είδαμε το 2018, στην μεγάλη κατηγορία των 450 στο Πρωτάθλημα ΑΜΑ SX, ο εργοστασιακός «πράσινος» Ryan Villopoto έδειξε ικανός για τον τίτλο, καβάλα στη μοτοσυκλέτα του Akashi.

kawasaki kx450 2019 14

Για το 2019, ανεμοστρόβιλος ανανέωσης φύσηξε για το ΚΧ450, παρασύροντας τα πάντα στο διάβα του.

Ανανεωμένος και δυνατότερος κατά 3,35 Hp είναι ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας της μοτοσυκλέτας, με την Kawasaki να μην ανακοινώνει νούμερα μέγιστης ροπής και δύναμης.

Η ροπή είναι περισσότερο απλωμένη στην κλίμακα των στροφών, ενώ ένα νέο σύστημα έκκεντρων στις βαλβίδες επιτρέπει τη χρήση μεγαλύτερων βαλβίδων (40mm στην εισαγωγή και 33mm στην εξαγωγή), και πιο «αγριεμένου» χρονισμού στους εκκεντροφόρους. Νέο είναι το πιστόνι, νέος και μακρύτερος ο σωλήνας της εξάτμισης, νέο το σύστημα καθέτου εισαγωγής, νέο και το σύστημα του ψεκασμού.

kawasaki kx450 2019 1

Για πρώτη φορά η Kawasaki τοποθετεί μίζα στο μεγάλο MX μοντέλο της, κάνοντας ευκολότερες τις εκκινήσεις μετά από πτώση.

Μία ακόμη πρωτιά για μοτοσυκλέτα ΜΧ των πρασίνων αποτελεί και ο υδραυλικός συμπλέκτης, που προσφέρει καλύτερη αίσθηση, και ελαφρύ τράβηγμα.

Τo KX450 συνεχίζει να διαθέτει 3 χάρτες, οι οποίοι όμως αλλάζουν με χρήση… διαφορετικής φίσας, και όχι από το τιμόνι, ενώ υπάρχει και έξτρα αξεσουάρ (KX FI Calibration kit), με το οποίο οι αναβάτες μπορούν να κάνουν περαιτέρω αλλαγές στους χάρτες ανάφλεξης.

kawasaki kx450 2019 7

Νέο είναι το αλουμινένιο και περιμετρικό πλαίσιο, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του πλαισίου που φόραγε το προηγούμενο μοντέλο, ενώ χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον τμήμα του. Νέο είναι και το ψαλίδι, με στόχο την καλύτερη πρόσφυση του πίσω τροχού και την σωστή συνεργασία με το νέο πλαίσιο.

Νέο είναι ανάποδο πιρούνι των 49mm της Showa, με ελατήρια, νέες είναι οι ρυθμίσεις στο πίσω αμορτισέρ, ενώ μεγαλύτερης διαμέτρου είναι ο άξονας του μπροστινού τροχού, για ευκολότερη εύρεση πρόσφυσης.

kawasaki kx450 2019 13

Μεγαλύτερης διαμέτρου είναι το πίσω δισκόφρενο, στα 250mm, για αγαστή συνεργασία με το μεγάλο δισκόφρενο των 270mm εμπρός.

Τέλος, νέα είναι τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας, με τη σέλα να συνεχίζει μέχρι την τάπα του ρεζερβουάρ, βοηθώντας έτσι τον αναβάτη να έρθει όσο πιο μπροστά γίνεται, όταν αυτό χρειάζεται.

Παρά την τοποθέτηση μίζας, μια σειρά νέων εξαρτημάτων, όπως η μπαταρία ιόντων λιθίου βοήθησαν να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, μόλις στα 110 κιλά, 1.3 κιλά παραπάνω από το μοντέλο με τη μανιβέλα.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 15:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon