.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 08:25

Husqvarna Enduro 2017

 

Παρουσιάστηκαν επίσημα

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Husqvarna παρουσίασε τα νέα της μοντέλα Enduro για το 2017, τα οποία έχουν πλήθος αλλαγών.

Συνολικές αλλαγές


Έχουν νέα σχεδίαση στα πλαστικά περιφερειακά, νέα πλαίσια και αναρτήσεις, νέους ελαφρύτερους και μικρότερους σε διαστάσεις κινητήρες, μειωμένο βάρος, τόσο στα δίχρονα TX 125, TE 250/300, όπως και στην τετράχρονη σειρά, FE 250/350/450/501. Το δίχρονο TE 125 καταργείται λόγω περιορισμών της οδηγίας Euro4, και το TX που παίρνει την θέση του είναι διαθέσιμο για εκτός δρόμου οδήγηση, χωρίς την δυνατότητα έκδοσης άδειας κυκλοφορίας.
Τα τετράχρονα μοντέλα χρησιμοποιούν Traction Control ως standard από το εργοστάσιο.
Όπως είδαμε πριν λίγο καιρό και στα KTM, τα πλαίσια των Husqvarna έχουν τις ίδιες αλλαγές - είναι νέα, ελαφρύτερα, κατασκευασμένα από την WP Performance Systems, 20% αυξημένη στρεπτική ακαμψία για βελτιωμένη σταθερότητα και ευελιξία, ενώ έχει μειωθεί κατά 30% η διαμήκης ακαμψία για βελτίωση της λειτουργικότητας και ευχρηστίας.

Παραμένει το μοναδικό υποπλαίσιο κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, το οποίο έχει σχεδιαστεί εκ νέου προκειμένου να ταιριάξει στα νέα πλαίσια. Είναι κατασκευασμένο από 30% carbon, και ένα κιλό ελαφρύτερο από των προηγούμενων μοντέλων. Όλα τα νέα Husqvarna 2017 έχουν πλάκες δεσίματος μπροστινού συστήματος κατασκευασμένες σε CNC με offset 22mm, ενώ ένα νέο ψαλίδι διαθέτει και νέο άξονα που συμβάλλει στην εύκολη ρύθμιση της αλυσίδας.
Μεγάλη αλλαγή στις αναρτήσεις έρχεται από την τοποθέτηση του νέου μπροστινού συστήματος της WP, Xplor 48, το οποίο είναι open cartridge με ελατήριο σε κάθε καλάμι και ξεχωριστές ρυθμίσεις στο κάθε καλάμι, ενώ διαθέτει και προφόρτιση ελατηρίων ως standard. Πίσω, το νέο μοχλικό μείωσε το βάρος του κατά 0.36kg.

Τα νέα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί 6 χιλιοστά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα των motocross μοντέλων και είναι αυτοκαθαριζόμενα, και μαζί με τα νέα γκριπς της ODI που σφίγγουν πάνω στο τιμόνι και την ρυθμιζόμενη άρθρωση του γκαζιού (στα τετράχρονα), υπόσχονται κορυφαία αίσθηση.
Τα φρένα διαθέτουν δαγκάνες της Brembo και δίσκους της GSK, με το πίσω να έχει πλέον έμβολο διαμέτρου 24mm από 26mm και 10mm μακρύτερο πεντάλ φρένου.
Νέας σχεδίασης είναι το φιλτροκούτι για καλύτερη εισαγωγή αέρα και προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με νέο σύστημα τοποθέτησης για ασφάλεια.
Τα πλαστικά περιφερειακά είναι νέα σε όλα τα μοντέλα, με νέο ρεζερβουάρ, καπάκια ψυγείου, πίσω τμήμα, σε λευκό χρώμα, με μπλε και κίτρινα γραφικά.

Δίχρονοι κινητήρες


Από το ελαφρύτερο TX125 έως και το TE300, τα νέα δίχρονα enduro της Husqvarna διαθέτουν νέους κινητήρες, σχεδιασμένους από το μηδέν. Είναι ελαφρύτεροι και μικρότεροι σε διαστάσεις, με σχεδίαση που εστιάζει στην μεταφορά του βάρους στο κέντρο μάζας. Ο νέος στρόφαλος βρίσκεται πιο πάνω και πιο πίσω στα νέα κάρτερ, υπάρχει πλέον αντικραδασμικός άξονας στα 250 και 300 για μείωση των κραδασμών κατά 50%, ενώ και τα έμβολα τους είναι νέα, στους επίσης νέους κυλίνδρους.
Μεγάλη αλλαγή είναι η αντικατάσταση των καρμπυρατέρ της Keihin με το νέο TMX 38 για ομαλότερη λειτουργία και περισσότερη ομαλότητα απόδοσης στις αλλαγές θερμοκρασίας και στα υψόμετρα.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές για το 2017 είναι το νέο σύστημα εκκίνησης, μιας και η μίζα βρίσκεται πλέον τοποθετημένη χωνευτά μέσα στα νέα κάρτερ, στο κάτω τμήμα, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και στο TX 125 αν χρειαστεί.
Το TX διαθέτει νέα εξάτμιση από την αρχή έως το τέλος, ενώ τα TE νέο μπροστινό τμήμα εξάτμισης.
Για το TX 125 έχει σχεδιαστεί και ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων

Τετράχρονοι κινητήρες


Όλα τα νέα τετράχρονα μοντέλα της Husqvarna διαθέτουν νέας σχεδίασης κινητήρες που θέτουν νέα standards στις κατηγορίες τους. Όλοι είναι ελαφρύτεροι με μικρότερο συνολικό όγκο και ύψος, ελαφρύτεροι, με καμπύλη απόδοσης εστιασμένη στην φιλικότητα. Διαθέτουν ως standard το σύστημα Traction Control που είδαμε ως έξτρα στα απλά KTM EXC-F και standard στα Six Days μοντέλα, με δύο επιλογές.

Οι κύλινδροι είναι νέοι, όπως και οι στρόφαλοι, με αυξημένη διάρκεια service στις 135 ώρες.

Το σύστημα ψεκασμού της Keihin (EMS) έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ελαφρύτερο και μικρότερο σε διαστάσεις και διαθέτει χάρτες επιλογής χαρτογράφησης, ανάλογα με τις ανάγκες, που επιλέγονται από το κουμπί όπου βρίσκεται και το Traction Control στο αριστερό άκρο του τιμονιού.
Το νέο σώμα 42 χιλιοστών της Keihin προσφέρει καλύτερο ψεκασμό καυσίμου στον θάλαμο καύσης.

Νέα είναι και τα συστήματα εξάτμισης, από το λαιμό έως και το τελικό, ενώ το τελευταίο έχει μεταφερθεί 50 χιλιοστά πιο κοντά στον κινητήρα. Το νέας σχεδίασης κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει επίσης νέο σένσορα σε κάθε σχέση που επιτρέπει ξεχωριστή χαρτογράφηση για κάθε ταχύτητα.
Οι διαφορές σε βάρος των τετράχρονων βρίσκονται από 0.7 kg έως 1.7 kg ανάλογα το μοντέλο.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 08:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Husqvarna παρουσιαζει την FS 450 2017 Husqvarna Vitpilen 701 - Νέα Spy Pic »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon