.
Κατηγορία Husqvarna
Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 12:45

Husqvarna Motocross 2017 - Με Traction Control και νέο δίχρονο TC 250!

 

FC 85/125/250/350/450 

 

 

Τα νέα μοντέλα Motocross της Husqvarna παρουσιάστηκαν επίσημα. Αναφερόμαστε στην σειρά FC που περιλαμβάνει τα δίχρονα TC85, TC125 και TC250, καθώς και τα τετράχρονα FC250, FC350 και FC450.

Μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση των νέων της Motocross για το 2016, η Husqvarna συνεχίζει να επενδύει στην off road σκηνή προκειμένου να βρίσκεται στην κορυφή.

Για το 2017, συνεχίζει την παράδοση που έρχεται από την υπερεκατονταετή πορεία της στο χώρο των δύο τροχών, ώστε να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον χώρο του Motocross.

Τα νέα μοντέλα χρησιμοποιούν το νέο μπροστινό σύστημα αέρος της WP, AER48, το οποίο είναι τελείως νέο για το 2017. Το 48άρι μπροστινό σύστημα περιλαμβάνει ένα απομονωμένο ελατήριο από τον αέρα, αλλά και συμπιεσμένο λάδι σε ξεχωριστό δοχείο, για ρύθμιση της προοδευτικότητας κατά τις αποσβέσεις. Το νέο σύστημα είναι ελαφρύτερο κατά δύο κιλά και ρυθμίζει μέσω τρόμπας και βαλβίδας, στην αριστερή πλευρά του μπροστινού. Στην δεξιά, υπάρχουν 30 ''κλικ'' για να βρει ο αναβάτης την ρύθμιση που επιθυμεί.

Οι πλάκες των μπροστινών συστημάτων είναι κατασκευασμένες σε CNC με τριπλά δεσίματα, με offset 22 χιλιοστών, και τιμόνι μεταβλητής διατομής της Pro Taper που ρυθμίζει σε τρεις θέσεις - μέση, μπροστά και πίσω, πάνω στις πλάκες.

Το αμορτισέρ της WP DCC προσφέρει προοδευτικά χαρακτηριστικά - στα δίχρονα είναι PDS, στα τετράχρονα με μοχλισμό.

Τα τετράχρονα διαθέτουν νέες βάσεις έδρασης του κινητήρα για βελτίωση του ζυγίσματος των μοτοσυκλετών, ενώ το υποπλαίσιο που χρησιμοποιούν τα τετράχρονα είναι κατασκευασμένο από πολυαμίδιο και Carbon - το συνολικό του βάρος ανέρχεται στο 1,5 κιλό!

Διαθέτουν όλα τους αλουμινένια ψαλίδια, ειδικά σχεδιασμένα μαρσπιέ για να μην κρατάνε λάσπη, υδραυλικό συμπλέκτη της Magura - στα FC 250/350/450, είναι ελαφρύτερος, ενώ το 250 διαθέτει και ελαφρύτερο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους της GSK - για το 2017, το πετάλι του πίσω φρένου είναι μακρύτερο κατά 10 χιλιοστά, ενώ διαθέτουν και νέα τακάκια πίσω.

Ta grips έρχονται από την ODI και σε συνδυασμό με την νέα γκαζιέρα, προσφέρουν καλύτερη αίσθηση.
Υπάρχει διπλή ηλεκτρονική ανάφλεξη με ενεργοποίηση από το τιμόνι και νέα χαρτογράφιση στα τετράχρονα, αλλά και Launch control για τις εκκινήσεις που λειτουργεί και ως Traction Control.

Η μονάδα ψεκασμού της Keihin EMS στα τετράχρονα είναι ίδια με των μοντέλων 2016, σχεδιασμένη ώστε να είναι μικρή σε μέγεθος, ελαφρύτερη και με ταχύτερη απόκριση, ενώ συνεργάζεται με σένσορες για να προσφέρει το κατάλληλο μείγμα σε κάθε ταχύτητα - υπάρχει ξεχωριστός χάρτης για κάθε μία.

Όλα τα τετράχρονα έχουν μίζα και νέα μπαταρία Li-Ion που είναι ελαφρύτερη κατά ένα κιλό, και είναι τοποθετημένη έτσι ώστε το υποπλαίσιο να μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να χρειαστεί να γίνει αποσύνδεση.

Νέα είναι τα ψυγεία της WP, σκληρότερα και πιο αποδοτικά, ενώ διαθέτουν προστασία.

Το δίχρονο TC 125 διαθέτει νέας σχεδίασης κύλινδρο και power valve που είναι ελαφρύτερα κατά 360 γραμμάρια, νέο 38mm Mikuni καρμπυρατέρ, ενώ το TC 250, διαθέτει νέο κύλινδρο, καπάκι κεφαλής και power valve, αλλά και νέες αλουμινένιες βάσεις έδρασης του κυλίνδρου. Νέο επίσης είναι το έμβολο, αλλά και τα κάρτερ του κινητήρα, όπως και νέα καπάκια δίσκων και βολάν. Νέος στρόφαλος, νέος αντικραδασμικός άξονας, αλλά και ένα νέο και διαφορετικό καρμπυρατέρ, που πλέον έρχεται από την Mikuni και είναι το TMX 38mm flat slide σε αντίθεση με το Keihin της προηγούμενης γενιάς, ολοκληρώνει τον νέο κινητήρα. Για συμπλήρωμα, έχουμε νέο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, νέο λεβιέ, νέο συμπλέκτη DDS με τρόμπα Magura, νέα εξάτμιση κατασκευασμένη από την WP.

Όλα τα παραπάνω, δημιουργούν ουσιαστικά ένα τελείως νέο δίχρονο TC250 για το 2017.

Για το 2017 επίσης, όλα τα πλαστικά είναι λευκά με νέα γραφικά, εργονομική σέλα με νέο αντιολισθητικό κάλυμμα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 15:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna Vitpilen 701. Πρώτες κατασκοπικές φωτό Husqvarna TX 300 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon