.
Κατηγορία Husqvarna
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 18:26

EICMA – Husqvarna Norden 901 Concept

“Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά” αναφέρει η σοφή λαϊκή ρήση και στην προκειμένη περίπτωση, τον ρόλο του “καπνού” έπαιξαν οι πρόσφατες κατασκοπικές φωτογραφίες, που απεικόνιζαν ένα δικύλινδρο Husqvarna μοντέλο, με σαφή Adventure χαρακτηριστικά, σε διαδικασία δοκιμών.

Το μυστήριο λύθηκε λοιπόν και οι προβλέψεις πέσαν “μέσα”, με την Husqvarna να παρουσιάζει στην EICMA το πρωτότυπο Norden 901, του οποίου το όνομα “τα σπάει” αφού και εύηχο είναι και παραπέμπει στις σκανδιναβικές ρίζες της εταιρείας.

Πρόκειται λοιπόν για την “Husqvarna” άποψη, σχετικά με το πως θα πρέπει να είναι μια Adventure μοτοσυκλέτα. Η αλήθεια είναι, ότι χωρίς να ακολουθείται ο εντελώς αντισυμβατικό δρόμος που οδήγησε στα Vitpilen / Svartpilen για παράδειγμα, το Norden 901 καταφέρνει να ξεχωρίζει και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν ο στρογγυλός προβολέας και οι χρωματικοί συνδυασμοί.

Ο κινητήρας, αναφέρεται και στο press kit της εταιρείας, είναι μια δικύλινδρη σε σειρά, LC8c μονάδα της KTM, στην τελευταία της υπερκυβισμένη έκδοση των 890 κ.εκ. Διακρίνονται ξεκάθαρα και οι “προεκτάσεις” του ρεζερβουάρ που φτάνουν χαμηλά, δεξιά και αριστερά στο μοτέρ, θυμίζοντας φυσικά 790 Adventure, οπότε -αναμενόμενα- τα κοινά στοιχεία θα είναι περισσότερα από το μοτέρ και μόνο...

Επίσης, στο press kit αναφέρεται ότι το Norden εξοπλίζεται με αναρτήσεις της WP (σώπα...), χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Αν προσθέσουμε σε αυτά τα στοιχεία και το ότι οι τροχοί έχουν διάμετρο 21 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω, σας έχουμε μεταφέρει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που προσφέρει η Husqvarna για το μοντέλο.

Από εκεί και έπειτα αρχίζει το γενικό μπλα – μπλα, με το press kit να τονίζει το ότι πρόκειται περί μια ελαφριάς μοτοσυκλέτας που έχει ως σκοπό να διευρύνει του οδηγικούς ορίζοντες, ωθώντας τον αναβάτη σε εξερεύνηση νέων δρόμων, εντός και εκτός ασφάλτου, ανεξαρτήτως απόστασης και ποιότητας τερέν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το concept αποκαλύφθηκε αρκετά “φορτωμένο” με αξεσουάρ, όπως προστατευτικά κάγκελα, “μαλακό” τριβάλιτσο και προβολάκια, οπότε, δεδομένης και της κατηγορίας στην οποία ανήκει το Norden, αναμένεται μια αρκετά μεγάλη λίστα με προαιρετικό εξοπλισμό.

Όπως και να έχει, πιστεύουμε ότι αυτό που παρουσίασε η Husqvarna ως πρωτότυπο, είναι πάρα μα πάρα πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής και βάση για αυτό αποτελεί το ότι και στην περίπτωση των Svartpilen και Vitpilen 401 / 701, τα concept απείχαν ελάχιστα ή και καθόλου από τα μετέπειτα μοντέλα που μπήκαν σε διαδικασία παραγωγής.

Τώρα το πότε θα υπάρξει παραγωγή για το Norden 901, δεν το γνωρίζουμε, με βάση το πως λειτουργεί η εταιρεία όμως, πιστεύουμε ότι θα αργήσει και ίσως και να μιλάμε για 2021 μοντέλο.

Ακολουθεί, gallery φωτογραφιών 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna - Spy pics από Adventure μοντέλο! EICMA - Husqvarna TE 300i Jarvis Edition »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon