.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 11:07

Husqvarna FC 450 Rockstar Edition 2019

Ανανεωμένη και σε περιορισμένο αριθμό

Πιστή στην παράδοση η Husqvarna παρουσιάζει το FC450 του 2019, δηλαδή τη μοτοσυκλέτα που θα αποτελέσει τη βάση των αγωνιστικών motocross μοντέλων της για την ερχόμενη σεζόν.

Το νέο FC 450 συνεχίζει τη βελτίωση του περσινού μοντέλου, ρίχνοντας στο παιχνίδι μια σειρά επεμβάσεων, στις οποίες ξεχωρίζουν τρία σημεία-κλειδιά:

- Νέο πιστόνι και μπιέλα

- Νέες τιμονόπλακες

- Νέα εξάτμιση

FC 450 ROCKSTAR EDITION DETAILS 4

Με την υπογραφή της CP (Carilllo) στο έμβολο και της Pankl στη μπιέλα, το νέο FC υπόσχεται ακόμη λιγότερες τριβές, άρα κέρδη σε ωφέλιμη απόδοση και διάρκεια ζωής του κινητήρα που ζυγίζει μόλις 27.3 κιλά.

Ο κινητήρας εκπνέει μέσω μιας ολοκαίνουργιας εξάτμισης FMF Factory RCT 4.1, ενώ εξακολουθεί να εξοπλίζεται με το πεντατάχυτο κιβώτιο της Pankl που παρουσιάστηκε πέρυσι, αλλά και με τον συνήθη ηλεκτρονικό του εξοπλισμό, ήτοι επιλογή μεταξύ δύο χαρτογραφήσεων, launch και traction control.

FC 450 ROCKSTAR EDITION DETAILS 2

Η εκκίνηση του FC 450 γίνεται εύκολα με μίζα, η οποία τροφοδοτείται από μια ελαφριά μπαταρία λιθίου-ιόντων 2 Ah, με μάζα περίπου ένα κιλό ελαφρύτερη από μια αντίστοιχη μπαταρία μολύβδου.

Ακόμη, οι νεωτερισμοί του 2019 περιλαμβάνουν νέες τιμονόπλακες από billet εκλεκτό αλουμίνιο, οι οποίες προσφέρουν εύκολη ρύθμιση του offset από 20 ως 22 mm.

FC 450 ROCKSTAR EDITION DETAILS 5

Παράλληλα, ρίχνουμε στη συνταγή και φρέσκιες ζάντες σε μαύρη ανοδίωση με την υπογραφή DID DirtStar.

Το πλαίσιο παραμένει στη γεωμετρία που παρουσιάστηκε πέρυσι, μας έρχεται με μαύρη βαφή και συνδυάζεται με το πανάλαφρο συνθετικό υποπλαίσιο που κατασκευάζεται από 70% πολυαμίδιο και 30% ανθρακόνημα για ένα σύνολο που δεν ξεπερνά το κιλό στη ζυγαριά.

FC 450 ROCKSTAR EDITION DETAILS 1

Στις αναρτήσεις δεν έχουμε αλλαγές επί της ουσίας από πέρυσι, πάντως το πιρούνι 48 mm WP XACT με την κάψουλα πεπιεσμένου αέρα διαθέτει φρέσκο εργοστασιακό σετάρισμα και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση (αριστερό καλάμι) και τις αποσβέσεις σε 30 κλικ (δεξί καλάμι). Η τρόμπα του για έλεγχο της πίεσης στο κάνιστρο αέρα συνοδεύει τον στάνταρ εξοπλισμό του FC 450.

Η συγκεκριμένη έκδοση, Rockstar Edition, με την οποία ντεμπουτάρει το μοντέλο του 2019, διατίθεται στα χρώματα της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team και θα κατασκευαστεί σε αυτή τη μορφή σε περιορισμένο αριθμό.

Η Husqvarna ενημερώνει πως η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως – και όχι μόνο στη Βόρεια Αμερική όπως πέρυσι – από τον πρώτο μήνα του νέου έτους. Για τιμές μας προτρέπει να απευθυνόμαστε στους κατά τόπους αντιπροσώπους.

FC 450 ROCKSTAR EDITION MY19 6

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 11:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon