.
Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 16:10

LiveWire S2 Del Mar LE – Δεύτερη ηλεκτρική Harley-Davidson προ των πυλών

Στις 10 Μαΐου η Harley-Davidson θα αποκαλύψει τη δεύτερη ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα, την οποία προλογίζει με ένα σύντομο βίντεο.

Μετά από χρόνια διαδοχικών μπρος-πίσω σχετικά με το ηλεκτρικό της μέλλον, το πρώτο ηλεκτροκίνητο δίκυκλο της Harley-Davidson, το LiveWire, μετεξελίχθηκε σε ξεχωριστή μπράντα στα πλαίσια της ευρείας αναδιοργάνωσης που επιχειρεί η αμερικανική εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Στις 10 Μαΐου 2022 η LiveWire θα παρουσιάσει αισίως τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της με το όνομα S2 Del Mar LE, ενώ ως τότε μας προκαλεί το ενδιαφέρον με ένα βίντεο που δεν αποκαλύπτει και πολλά για τη μοτοσυκλέτα, δίνει όμως κάποια χρήσιμα στοιχεία.

Livewire S2

Στο βιντεάκι των 15 δευτερολέπτων η μοτοσυκλέτα δε φαίνεται σχεδόν ποτέ, πλην ενός πλάνου που ουσιαστικά μας δείχνει μέσα από έντονα οπτικά φίλτρα τον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας και την ουρά που θυμίζει ένα flat track πρωτότυπο που είχε δείξει πριν μερικά χρόνια η Harley-Davidson.

Το γεγονός πως το βίντεο ανοίγει με πανηγυρικό τερματισμό αναβάτης της σε αγώνα flat track ενισχύει αυτή την εικόνα, ενώ το αμερικανικό Motorcycle.com προσφέρει μια ακόμη χρήσιμη πληροφορία, αναγνωρίζοντας στις εικόνες τον πρώην εργοστασιακό αναβάτη της εταιρείας, Scott Parker, ενώ κερδίζει τον αγώνα στο Del Mar Fairgrounds το 1998 που σηματοδότησε τον πέμπτο σερί εθνικό τίτλο που κατέκτησε για λογαριασμό της Harley-Davidson.

Δεδομένου ότι και η επικείμενη νέα μοτοσυκλέτα ονομάζεται Del Mar μάλλον ενισχύει την άποψη πως όντως πρόκειται για το ηλεκτρικό πρωτότυπο flat tracker.

050222 livewire arrow powertrain

Στην ουσία, αυτό που θα μας δείξει η LiveWire, δηλαδή η Harley-Davidson, είναι μια μοτοσυκλέτα ελαφρύτερη, ηπιότερη και, λογικά, φτηνότερη από το πρώτο μοντέλο, ONE.

Πρόκειται για μια κίνηση που τώρα στοχεύει στη μεσαία κατηγορία, με επιδόσεις ανάλογες μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού. Ο λόγος για τη αρχιτεκτονική πλαισίου-μπαταριών Arrow, η οποία θέλει ένα στενό πακέτο μπαταριών με ικανότητα αναβάθμισης με επιπλέον στοιχεία, ώστε η παραγωγή να έχει πολλά κοινά εξαρτήματα, μειώνοντας το κόστος.

Ραντεβού λοιπόν στις 10 Μαΐου για τα αποκαλυπτήρια της νέας μοτοσυκλέτας, η οποία ενδεχομένως θα ντεμπουτάρει σε μια εκλεκτική σειρά (LE=Limited Edition;) αφιερωμένη στον πολυνίκη αναβάτη της, ακολουθούμενη από μια “κανονική” σειρά S2 μοντέλων που θα έχουν ως στόχο να προσελκύσουν νέο κοινό στην εταιρεία, βασισμένα – ευχόμαστε – σε μια πιο φιλική τιμή από τα 22,000 δολάρια του ΟΝΕ.

LiveWire S2 Del Mar LE

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 16:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon