.
Κατηγορία Harley Davidson
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 19:34

Harley-Davidson Pan America 2021 - Η επίσημη παρουσίαση

Η Harley-Davidson παρουσίασε επίσημα και αναλυτικά την πρώτη Adventure μοτοσυκλέτα της ιστορίας της, την Pan America του 2021. Η παρουσίαση έγινε διαδικτυακά, με κύρια πρόσωπα της τον ηθοποιό Jason Momoa και τον νέο Πρόεδρο της φίρμας, Jochen Zeitz, ενώ εντύπωση προκαλεί η κορυφαία τεχνολογία των 2 εκδόσεων της Pan America, που θυμίζει ευρωπαικά και ιαπωνικά μοντέλα, και φέρνει τη H-D σε νέα εποχή!

Η Pan America θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, την βασική Pan America 1250, και την Pan America 1250 Special.

Αμφότερες οι εκδόσεις φέρουν τον νέο υγρόψυκτο και ψεκαστό V2 κινητήρα Revolution Max 1250, με ονομαστική απόδοση 150 hp / 9.000 rpm και 12,9 kgm / 6.750 rpm , και με έμφαση στη γεμάτη απόδοση.

Τα βάρη των 2 εκδόσεων ανακοινώνονται στα 242 γεμάτα κιλά για τη βασική έκδοση και στα επίσης γεμάτα 253,5 κιλά για την Special, ενώ ο κινητήρας αποτελεί φέρων τμήμα του πλαισίου.

Μπορεί τώρα σε εμφάνιση η Pan America να θυμίζει μενίρ του Οβελίξ στο design, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έρχεται εξοπλισμένη με ένα πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο, και με κορυφαίο εξοπλισμό. Κι όταν λέμε κορυφαίο εξοπλισμό, το εννοούμε με τον «ευρωπαϊκό», δικό μας τρόπο, και όχι με τον «αμερικάνικο» -καλό αυτό.

Πέρα από τα διαφορετικά Ride Modes και τα Cornering ABS & Traction Control, η Special έκδοση έρχεται και με ηλεκτρονικές αναρτήσεις, ενώ έχουμε και παγκόσμια πρωτιά με το Adaptive Ride Height (ARH) της Showa. To τελευταίο επιτρέπει στις αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας να είναι χαμηλές εν στάσει, και να εκτείνονται εν κινήσει, βοηθώντας έτσι τον αναβάτη να πατά κάτω εύκολα όταν είναι σταματημένος, και να εκμεταλλεύεται όλο το μήκος της ανάρτησης την ώρα που οδηγεί!

Ο οριζόντιος προβολέας Daymaker μπορεί να μην είναι ότι πιο εύπεπτο έχουμε δει σε μοτοσυκλέτα, φωτίζει όμως καλύτερα τον δρόμο, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Acessorized 1250S 2

Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει μια εκτενή σειρά αξεσουάρ (βαλίτσες, σαμάρια, εξατμίσεις, ζελατίνες, ελαστικά, χαμηλές σέλες, ζάντες με ακτίνες, ελαστικά με τακούνια, ποδιές, προβολάκια, θερμαινόμενα γκριπ, κ.α.), και μια εξίσου μεγάλη γκάμα τεχνικού ρουχισμού για τους ιδιοκτήτες της Pan America, η τελευταία σε συνεργασία με τη REV’IT.

Οι 2 εκδόσεις Pan America αναμένονται στους dealer την άνοιξη του 2021.

Ας δούμε με λίγη μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις 2 μοτοσυκλέτες.

Pan America 1250

201482 pan am ra1250 00018

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ το ψαλίδι είναι χυτό και αλουμινένιο. Οι τροχοί μπροστά και πίσω είναι 19 και 17 ιντσών αντίστοιχα, με μπράτσα στην βασική έκδοση και με ακτίνες στην έκδοση Special. Σημειώστε πως ο αναβάτης της βασικής έκδοσης μπορεί να προσθέσει επίσημα αξεσουάρ κατά βούληση (όπως ακτινωτούς τροχούς), κάνοντας τη μοτοσυκλέτα του (σχεδόν) ίδια με τη Special –πλην των ηλεκτρονικών αναρτήσεων.

Τα ελαστικά διπλής χρήσης είναι τα Michelin Scorcher Adventure, ενώ το μεταξόνιο είναι αρχοντικά μεγάλο στα 1.580 mm.

Το ρεζερβουάρ χωρά 21,2 λίτρα καυσίμου.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 47mm της Showa, και πίσω ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο μονό piggyback αμορτισέρ με μοχλικό. Οι διαδρομές είναι στα 191 mm και στα 2 άκρα της μοτοσυκλέτας.

Τα φρένα ανήκουν στη Brembo, και περιλαμβάνουν 2 ακτινικές monoblock τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά που δαγκώνουν 2 δίσκους 320 mm, και μονή δαγκάνα με ένα δίσκο 280 mm πίσω.

Instrument screen examples

Στα όργανα η Pan America φέρει μια TFT οθόνη 6,8 ιντσών με touchscreen δυνατότητες, που… απενεργοποιούνται όταν η μοτοσυκλέτα είναι εν κινήσει, για να μην διασπά την προσοχή του αναβάτη!

Από τη μοτοσυκλέτα δεν λείπει ούτε η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, με δυνατότητες τηλεφωνίας, μουσικής και πλοήγησης μέσω της δωρεάν εφαρμογής της Harley-Davidson για Smartphone με iOS ή Android.

Και φτάνουμε στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ξεκινώντας από την μονάδα μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων IMU, που δίνει Cornering χαρακτηριστικά στα ABS & Traction Control, αλλά και στο σύστημα συνδυασμένης πέδησης, και στο σύστημα Drag-Torque Slip Control. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει τόσο Hill Hold Control όσο και Cruise Control στον στάνταρ εξοπλισμό.

Τα Ride Modes του κινητήρα είναι 5 στη βασική έκδοση (4 έτοιμα κι ένα για να το προγραμματίσει ο αναβάτης), ενώ η Special έχει 2 επιπρόσθετα modes

Έχουμε και λέμε: Road, Sport, Rain, Off-Road και Off-Road Plus για τη βασική έκδοση, με τον αναβάτη να τα επιλέγει μέσω του κουμπιού MODE στο δεξί γκριπ.

Η σέλα είναι ρυθμιζόμενη σε 2 ύψη, ενώ και η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη χωρίς εργαλεία με το ένα χέρι σε 4 θέσεις.

Τα φώτα είναι full-LED, ενώ η μοτοσυκλέτα θα έρχεται σε μαύρο και σε γκρι χρώμα.

Pan America 1250 Special

Accessorized Pan America Special1

Η Pan America 1250 Special έρχεται φορτωμένη με έξτρα εξοπλισμό όπως:

  • Ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της SHOWA, που αλλάζουν αυτόματα συμπεριφορά ανάλογα τόσο του οδοστρώματος, όσο και του βάρους των επιβαινόντων με τις αποσκευές τους.
  • Tire Pressure Monitoring System (TPMS) που προειδοποιεί τον αναβάτη για χαμηλή πίεση στα ελαστικά.
  • Κεντρικό σταντ
  • Ρυθμιζόμενο λεβιέ ποδόφρενου
  • Προστατευτικά για πτώση στο ψυγείο
  • Αλουμινένια προστατευτική ποδιά κινητήρα
  • Advanced Daymaker προβολέας, για Adaptive Headlight χαρακτηριστικά ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας, που ανάβει 3 LED προβολάκια σε κάθε πλευρά, φωτίζοντας το εσωτερικό της στροφής.
  • Θερμαινόμενα γκριπ και χούφτες
  • Σταμπιλιζατέρ τιμονιού
  • Σύστημα Adaptive Ride Height (ARH) της SHOWA, για χαμηλότερο ύψος αναρτήσεων όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη, ρυθμιζόμενο σε 4 modes.
  • Τροχοί με ακτίνες, και Tubeless ελαστικά

Η Pan America 1250 Special θα κυκλοφορήσει στα ακόλουθα χρώματα: Μαύρο, γκρι μεταλλικό, πράσινο, πορτοκαλί διχρωμία και σε λευκό, ενώ διαφορετικά είναι τα γραφικά σε σχέση με της βασικής έκδοσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon