.
Κατηγορία Harley Davidson
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 10:49

Harley-Davidson Pan America 1250 2021 – Διέρρευσε η τιμή της στις ΗΠΑ

Ακόμη δεν έχουμε δει τη μοτοσυκλέτα, μαθαίνουμε όμως πώς θα τιμολογηθεί στην πατρίδα της.

Στις 19 Ιανουαρίου 2021 η Harley-Davidson μας έχει κλείσει ραντεβού για τα αποκαλυπτήρια της γκάμας της για το νέο έτος, όπου αναμένεται να ξεχωρίσει η πρώτη adventure μοτοσυκλέτα της εταιρείας, Pan America 1250.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα από πλευράς H-D, η οποία όχι μόνο επεκτείνεται σε νέα χωράφια – ως τώρα ανεξερεύνητα για την αμερικανική εταιρεία – αλλά και γιατί θα το κάνει με βάση έναν ολοκαίνουργιο V2 κινητήρα με απόδοση σε άλλο επίπεδο από όσα μας είχε συνηθίσει η εταιρεία.

Οι πληροφορίες που μας έρχονται από τις ΗΠΑ μιλούν για απόδοση 145 ίππων και 12.5 χιλιογραμμόμετρων ροπής, με το βάρος να αποτελεί φυσικά ένα σημείο αιχμής. Ξανά με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν στον ειδικό Τύπο των ΗΠΑ, οι πρώτες αναφορές το τοποθετούν στη γειτονιά των 225-245 κιλών με όλα του τα υγρά.

Η πιο πρόσφατη είδηση που μας έρχεται από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού αφορά στην τιμολόγηση του Pan America 1250 και η οποία φέρεται να ξεκινά από τα 17,000 δολάρια ΗΠΑ. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου €14,000 (ισοτιμία 21/12/2020), τιμή εξόχως ανταγωνιστική με δεδομένο πως εκεί παίζουν πλέον οι “μεσαίες” adventure των 900 κυβικών.

Αυτή η τιμή φυσικά, εκτός από ανεπίσημη και ανεπιβεβαίωτη, αφορά την αμερικανική αγορά και λογικά θα επιβαρύνεται και με τις ανάλογες προσαρμογές - βλέπε φόρους - στην Ευρώπη.

Με αυτά τα καλά νέα, είμαστε πλέον σε αναμονή για τη 19η Ιανουαρίου 2021, όταν και να μάθουμε αναλυτικά τι φέρνει το νέο Pan America 1250.

Πηγή: Asphalt & Rubber

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon