.
Κατηγορία Benelli
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 11:21

EICMA 2023 – Benelli Tornado 500 2024

To μεγαλύτερο μοντέλο της νέας γκάμας supersport της Benelli, με ολόφρεσκο σχεδιασμό και ενδιαφέρον τεχνικό υπόβαθρο.

Η Benelli παρουσίασε την νέα Tornado 500 στα πλαίσια της EICMA, μία εκ των τριών supersport μοτοσυκλετών της για το 2024. Το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμς, φέρει μοτέρ δύο κυλίνδρων εν σειρά, με μέγιστη απόδοση 48 ίππων στις 8.500 στροφές και την ροπή, στα επίπεδα των 4,7 Kgm/6.000 στροφές. Για όσους είδαν ήδη το άρθρο μας για το νέο Tornado 400, είναι σαφές ότι οι δύο κινητήρες έχουν διαφορά στην μέγιστξη αποδιδόμενη ροπή, ελέω κυβισμού, παρά το ότι και οι δύο φτάνουν τους 48 ίππους ισχύος. Ο κινητήρας συμμορφώνεται και με τις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Το πλαίσιο του Tornado 500 είναι όμοιο με αυτό του TNT 500, αρχιτεκτονικής trellis από σωλήνες ατσαλιού, ενώ στις αναρτήσεις συναντάμε πλήρως ρυθμιζόμενο εμπρός πιρούνι της Marzocchi, αλλά και ρυθμιζόμενο σε προφόρτιση και επαναφορά μονό αμορτισέρ, πίσω. Στο εμπρός φρένο χρησιμοποιούνται δύο δίσκοι 320 χιλιοστών, με δαγκάνες Brembo και ακτινική τρόμπα. Πίσω, αναλαμβάνει ένας δίσκος 260 χιλιοστών, με δαγκάνα ενός εμβόλου, ενώ το ABS είναι αυτονόητο. Περιμένουμε περισσότερα στοιχεία, για την άφιξη της μοτοσυκλέτας στην αγορά μας και για την τιμή του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 11:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 – Benelli Tornado 400 2024 EICMA 2023 – Benelli Tornado 300 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon