.
Κατηγορία Benelli
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 15:59

Benelli TnT 899 (2022) – Επανεμφανίστηκε στην Κίνα [βίντεο]

Το αυθεντικό σχέδιο της Benelli επέστεψε στην επικαιρότητα καθώς ετοιμάζεται για δεύτερη καριέρα στην κινέζικη αγορά.

Το τρικύλινδρο TnT 899 βασίζεται σε ένα σχέδιο του 2004 και πέρασε μαζί με την υπόλοιπη γκάμα της Benelli υπό τη νέα κινέζικη ιδιοκτησία της QJ Motor. Στα μέρη μας αυτή η γενιά κινητήρων χάθηκε επί Euro 4, ωστόσο στην Κίνα συνέχισε να πωλείται, για να εξαφανιστεί και από κει πριν δύο χρόνια.

Στο μεταξύ η QJ έτρεξε ένα πολύ φιλόδοξο και δυναμικό πρόγραμμα για τη Benelli, βάσει του οποίου γεννήθηκαν αρκετές δημοφιλείς μοτοσυκλέτες, όπως οι best seller TRL, η ανανεωμένη σειρά Leoncino κ.ά., ενώ μεγάλη ανάπτυξη έχει γνωρίσει και η σειρά TnT με μοντέλα που ξεκινούν από μικρούς κυβισμούς και φτάνουν ως τα τετρακύλινδρα 600.

Το 2020 η Benelli παρουσίασε νέα σχέδια που περιλάμβαναν διάφορες ενδιαφέρουσες ειδήσεις, όπως το TRK800 που πλέον είναι πραγματικότητα, αλλά και την επιστροφή του TnT 899 συνοδευόμενη από δύο φωτογραφίες του με νέο πλαίσιο, διαφορετικής σχεδίασης.

Εν τέλει, η κυκλοφορία ενός νέου βίντεο στην Κίνα και η σχετική ειδησεογραφία από τις ασιατικές χώρες επιβεβαιώνει πως το Benelli TnT 899 είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας και πιθανότατα σε αρκετές άλλες της Ασίας.

Στην τρέχουσα μορφή του η μικρή μας έρευνα κατέληξε στο ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας των 899 cc αποδίδει 121 hp στις 9,500 rpm και 9 kgm στις 8,000 rpm, για θεωρητική τελική ταχύτητα γύρω στα 240 km/h.

Εξοπλίζεται με ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 50 mm, αμορτισέρ Sachs με ρύθμιση επαναφοράς, Brembo φρένα και δικάναλο ABS. Διαθέτει επίσης ανανεωμένο πίνακα οργάνων με οθόνη LCD, νέα LED φωτιστικά σώματα, ενώ φημολογείται πως θα φορά και traction control και quick shifter.

Ακούγεται επίσης πως η μοτοσυκλέτα αυτή πολύ δύσκολα θα ταξιδέψει προς τη Δύση, καθώς όλα δείχνουν πως ο κινητήρας του βρίσκεται ακόμη σε επίπεδα προδιαγραφών που δεν πλησιάζουν καν τις Euro 5. Διά του λόγου το αληθές, οι μέγιστες τιμές απόδοσης που ανακοινώνονται είναι οι ίδιες που δήλωνε το TnT 899 πριν από μια δεκαετία, υπονοώντας πως μάλλον δεν έχει περάσει από τη μέγγενη των τελευταίων ευρω-προδιαγραφών.

Μακάρι να κάνουμε λάθος πάντως, ωραία θα ήταν αν οι Κινέζοι έδωσαν νέα ζωή σε αυτό το μοτέρ με στόχο να το εξάγουν και στις πιο “σφικτές” αγορές, όπως αυτή της Ε.Ε.

Επίσης, ακόμη περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε τι απέγινε τελικά εκείνο το άλλο TnT 899 που είχαν δείξει τα τελευταία δύο χρόνια και που υποτίθεται πως ήταν αυτό που περιμένουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon