.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 14:01

Benelli TRK 700 – Έρχεται με νέο κινητήρα

Νέες αποκαλύψεις από διαρροή εγγράφων από την Κίνα μπερδεύουν λίγο τις προσδοκίες μας για το επερχόμενο μεγαλύτερο TRK.

Πέρυσι η μητρική εταιρεία της Benelli, QJ Motor, παρουσίασε τη γκάμα της για το 2021 ενσωματώνοντας το SRT 750 σε αυτήν.

Επρόκειτο για μια adventure με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 754 cc που πιθανότατα γνωρίζουμε πολύ καλά από τα 752S και Leoncino 800. Όπως έγινε με τα 500άρια TRK, έτσι κι εδώ θεωρείτο βέβαιο πως αργά ή γρήγορα οι Κινέζοι θα παρουσίαζαν την ανάλογη έκδοση με τα λογότυπα της Benelli. Μάλιστα, ανάλογα ποιο δημοσίευμα διαβάζει κανείς, μπορεί να συναντήσει αναφορές για TRK 750, TRK 800 ή TRK 802.

Η νέα είδηση γεννήθηκε από μια διαρροή εγγράφων που κατατέθηκαν προς έγκριση στο κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και αναφέρονται στο μοντέλο με κωδικό BJ700, δηλαδή όπως φαίνεται στο QJ SRT 700 με εμφάνιση πανομοιότυπη με το πολύ γνωστό μας Benelli TRK502.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως στα τεχνικά στοιχεία που έγιναν γνωστά γίνεται ξεκάθαρο πως αυτό φορά έναν νέο δικύλινδρο κινητήρα 693 cc με μέγιστη απόδοση 76 ίππων. Εδώ δηλαδή δεν έχουμε το προϋπάρχον μοτέρ 754 cc που περιμέναμε βάσει της ως τώρα ειδησεογραφίας, αλλά έναν νέο κινητήρα για τον οποίο πρωτοακούσαμε τον περασμένο Μάρτιο όταν εμφανίστηκε σε ένα νέο μοντέλο της QJ, το γυμνό SRK 700.

Επιπλέον, αυτή η νέα μονάδα φαίνεται να είναι πιο αποδοτική, βγάζοντας την ίδια μέγιστη ισχύ με τον κινητήρα που μετρά 61 κυβικά εκατοστά περισσότερα.

Η δε διαφορά του καθίσταται εμφανής και με το μάτι, καθώς το εξωτερικό σχήμα του νέου κινητήρα δεν μοιάζει ούτε με αυτόν του 752S, ούτε και των TRK502, είναι σαφώς μικρότερο σε όγκο και πιθανότατα και σε μάζα. Τι συμβαίνει εδώ;

benelli trk 700 1

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε βαθύτερα τον σχεδιασμό των Κινέζων, όπως δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια από όλα αυτά τα μοντέλα θα βρουν τον δρόμο τους προς δυσμάς με τα λογότυπα της Benelli. Φαντάζει ωστόσο αρκετά απίθανο θα έχουμε και TRK700 και TRK750 (ή 800) ταυτόχρονα με διαφορετικούς κινητήρες, άλλο βάρος αλλά την ίδια απόδοση.

Για την ιστορία πάντως, στη νέα διαρροή δίνονται μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του BJ700: τελική ταχύτητα 190 km/h, βάρος 220 kg, Brembo φρένα, Bosch ABS.

Προσέχουμε ειδικότερα το βάρος, μιας και τα TRK502 με όλα τους τα υγρά ξεπερνούν τα 230 κιλά, οπότε στην περίπτωση αυτή πιθανότατα μιλάμε για περισσότερα κυβικά και άλογα για λιγότερα κιλά.

Δηλώνονται επίσης δύο εκδόσεις, μια με χυτές 17άρες ζάντες και ελαστικά 120/70 και 160/60, καθώς και μια με συνδυασμό 19 μπροστά και 17 πίσω με διαστάσεις 110/80 και 150/70. Καμιά έκπληξη εδώ, είναι ακριβώς η ίδια λογική με τα TRK 502 και 502Χ.

Και για να κλείσουμε την ιστορία με ένα ωραίο επιδόρπιο, διερευνώντας την επικαιρότητα για το συγκεκριμένο θέμα και αναζητώντας πληροφορίες στον ασιατικό Τύπο, ανακαλύψαμε πως ένας δικύλινδρος κινητήρας 693 cc, 74 ίππων και κατασκευής QJ Motor βρίσκεται στην καρδιά του νέου roadster της CFMOTO, 700 CL-X! Εικάζεται πως πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος αναλαμβάνει την επόμενη ημέρα της οικογένειας TRK βελτιώνοντας το αδύναμο σημείο της: το βάρος.

Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, αλλά συμφωνούμε απόλυτα με τον μακρινό μας συνάδελφο πως εδώ γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η εξέλιξη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon