.
Κατηγορία Ariel
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 17:11

Ariel Ace of Diamonds – Εξωτική, σπάνια και… προσιτή!

Νέα έκδοση για την μοτοσυκλέτα της Ariel

H Ariel είναι μια ιστορική βρετανική εταιρεία που στο παρελθόν κατασκεύαζε κυρίως μοτοσυκλέτες, κατά την αναγέννηση της όμως, το 1991μ εστίασε περισσότερο στα αυτοκίνητα, διαχωρίζοντας την θέση της σε σχέση με το παρελθόν.

Όταν λέμε όμως αυτοκίνητα, μην πάει ο νου σας σε ευρείας παραγωγής επιβατικά, η Ariel έχει στην γκάμα της το Atom, ένα απίστευτα γρήγορο τετράτροχο κατασκεύασμα που θυμίζει υβρίδιο μεταξύ F1 και Kart, με εξωσκελετό για πλαίσιο και δίλιτρο κινητήρα Honda 320 ίππων, που χάρη στο μικρό για αυτοκίνητο βάρος των 600 κιλών, προσδίδει εξαιρετικές επιδόσεις, οι οποίες “ρίχνουν” σε πολλά supercars.

ariel ace of diamonds 1

To 2014, η Ariel αποφάσισε να παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα με την φιλοσοφία –τουλάχιστον την σχεδιαστική- του Atom και κάπως έτσι γεννήθηκε το μοντέλο Ace. Ο κινητήρας είναι και πάλι Honda και πρόκειται για την V4 μονάδα του VFR 1200, αυτό που εντυπωσιάζει όμως, είναι το αλουμινένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα της μοτοσυκλέτας, το οποίο θυμίζει σύγχρονο έργο τέχνης.

Η Ace κατασκευάζεται κατά παραγγελία των μελλοντικών της ιδιοκτητών, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν την μοτοσυκλέτα όπως επιθυμούν, επιλέγοντας, πέραν του κινητήρα και του πλαισίου, όλα τα υπόλοιπα δομικά κα περιφερειακά τμήματα, μέσα  από μακροσκελείς λίστες.  Μια από τις πιο εξεζητημένες επιλογές, είναι το μπροστινό σύστημα ανάρτηση – διεύθυνσης τύπου Girder, που προσδίδει στην μοτοσυκλέτα, ακόμα πιο “εξωγήινο” look.

ariel ace of diamonds 3

Όπως σωστά μπορεί να έχετε υποθέσει, οι τιμές είναι πολύ υψηλές, με την πιο προσιτή Ace να ξεκινά από τα 35.000 ευρώ και οι εκδόσεις “βάλε μια απ΄όλα μάστορα”, να ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ.

Τώρα όμως, οι Ace επιχειρεί μια άλλη προσέγγιση, με μια έκδοση της Ace που φέρει όσο τον δυνατόν πιο “συμβατικά” περιφερειακά και μια τιμή η οποία –για κάποιους τουλάχιστον- δεν είναι απαγορευτική.

ariel ace of diamonds 6

Η Ace of Diamonds, θα κατασκευαστεί σε 10 μόλις κομμάτια, άρα κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο “Limited Edition”, ωστόσο όλα τα τμήματα της θα είναι προεπιλεγμένα από το εργοστάσιο και δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες. Και ενώ το πλαίσιο – κόσμημα και η muscle σχεδίαση δεν απουσιάζουν, οι επιλογές στα υπόλοιπα περιφερειακά, είναι πιο συμβατικές. Για παράδειγμα, αντί του Girder μπροστινού ή των πανάκριβων Ohlins που ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν, η Ace of Diamond έρχεται με ένα “ταπεινό” USD της Showa και “απλές” τετραπίστονες της Nissin.

Όλα  αυτά έχουν βέβαια θετικό αντίκτυπο στην τιμή, αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος, με την συγκεκριμένη έκδοση να κοστίζει “μόλις” 23.000 ευρώ. Εντάξει, δεν είναι λίγα αλλά για μια εξωτική μοτοσυκλέτα δεν τα λες και πολλά…

Τι άλλο αγοράζει κανείς με αυτά τα χρήματα; 173 ίππους που έχουν να κινήσουν 230 κιλά. Ούτε αργή την λες λοιπόν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 17:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon