.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 13:52

Test - Ducati Streetfighter V4S - Πρώτη Επαφή

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του Kawasaki Z H2, είχαμε την τύχη να έχουμε κοντά μας τον Σπύρο Γεωργόπουλο, τον πρώτο ιδιοκτήτη Ducati Streetfighter V4S στην Ελλάδα, που μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη απολαυστική γεύση από την οδήγηση της ονειρικής ιταλικής μοτοσυκλέτας, από την οποία σας γράφουμε τις αρχικές ενθουσιώδεις εντυπώσεις μας.

Το Ducati Streetfighter V4S έκανε πάταγο όταν παρουσιάστηκε στην EICMA του 2019, ενώ ανακηρύχθηκε -εύκολα- η ομορφότερη μοτοσυκλέτα της έκθεσης.

Η νέα Streetfighter ναυαρχίδα της Ducati έρχεται να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο V2 πρόγονος του που είχε κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις (Streetfighter 1099, Streetfighter S 1099 και Streetfighter 848), μεταξύ 2009 και 2015.

Από την εποχή του Streetfighter V2, η Ducati έχει διανύσει δρόμο πολύ για να μεταβεί στην V4 εποχή, με αλματώδη εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Κινητήρες, ηλεκτρονικά, πλαίσια και αναρτήσεις.

Έχοντας οδηγήσει το Streetfighter 1099 των 155 ονομαστικών ίππων, θυμάμαι ακόμα και σήμερα, μετά από 10 χρόνια περίπου, μια άκρως απαιτητική μοτοσυκλέτα, με σκληρές αναρτήσεις, υπέρ του δέοντος γρήγορη γεωμετρία, ακραία θέση οδήγησης, και απότομη απόδοση κινητήρα. Γοητευτική σίγουρα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε επιδόσεις, όμως δύστροπη και δύσκολη για να την οδηγήσεις γρήγορα, και μάλλον άχαρη για καθημερινή οδήγηση.

Ευτυχώς, όπως προείπαμε, η εξέλιξη είναι ασταμάτητη, και παρόλο που οι 208 hp και τα 178 στεγνά κιλά της V4S ακούγονται εξωπραγματικά, η οδήγηση της Streetfighter V4S δεν έχει καμία, μα καμία, μα απολύτως καμία σχέση με την ακραία πρόγονο της, παρόλο που της ρίχνει 53 ίππους, ενώ είναι 11 κιλά βαρύτερη. Κρατήστε σημείωση πως η ιπποδύναμη της V4S ανεβαίνει κι άλλο, στους 220 hp, ενώ το βάρος πέφτει στα 172 με την ολόσωμη αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovic που μπορεί να εξοπλιστεί η μοτοσυκλέτα.

Διαπλανητικά στάνταρ εξοπλισμού

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 23

Ο εξοπλισμός της Ducati Streetfighter V4S είναι κορυφαίος, με ένα υπέρ-πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο βοηθημάτων, προερχόμενο από το Panigale V4 και αεροδυναμικά φτερά σχεδιασμένα από τους υπεύθυνους αεροδυναμικής του Ducati Corse.

Η Ducati αναφέρει πως τα συγκεκριμένα φτερά έχουν ουσιαστικό ρόλο για γυμνή μοτοσυκλέτα με τέτοια ιπποδύναμη, καθώς πακτώνουν τον μπροστινό τροχό με δύναμη 28 κιλών στα 270 χλμ/ώρα. Παράλληλα ψύχουν τον κινητήρα, αυξάνοντας την ροή του αέρα σε ψυγεία νερού και λαδιού κατά 2% και 10% αντίστοιχα.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα κεντρικό ρόλο παίζει μια IMU 6 αξόνων, που προσδιορίζει με ακρίβεια τη θέση της μοτοσυκλέτας στον χώρο, αλλάζοντας με καίριο τρόπο τη λειτουργία σε Traction Control, ABS, Wheelie Control, κλπ.

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι τα εξής (παίρνουμε μια βαθιά ανάσα): ABS Cornering EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Slide Control (DSC), Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift κάτω/πάνω (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) EVO.

Ταυτόχρονα, ο αναβάτης έχει στη διάθεση του 3 έτοιμα Riding Modes: Race, Sport και Street.

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 05

Στις αναρτήσεις το Streetfighter V4 φοράει ένα ανάποδο πιρούνι BPF 43mm της Showa, ενώ πίσω φέρει μονό αμορτισέρ της Sachs –αμφότερες οι αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες. Ένα σταμπιλιζατέρ Sachs συμπληρώνει το πακέτο.

Η κορυφαία έκδοση S (που παρουσιάζουμε εδώ) διαθέτει σφυρήλατους τροχούς της Marchesini και ηλεκτρονικές ημί-ενεργητικές αναρτήσεις Ohlins (πιρούνι NIX30 43mm - πίσω αμορτισέρ TTX36) και σταμπιλιζατέρ τιμονιού. Οι αναρτήσεις αυτές χρησιμοποιούν τη νέα γενιά λογισμικού Öhlins Smart EC 2.0 για καλύτερη απόδοση.

Όσον αφορά στα φρένα, το Streetfighter V4 φοράει Brembo Stylema monoblock τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά, με δίσκους 330mm(!), και διπίστονη δαγκάνα πίσω με δίσκο 245mm.

Τα ελαστικά είναι Pirelli Diablo Rosso Corsa II, με το υλικό του οπίσθιου ελαστικού να έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Streetfighter V4.

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 12

Στα όργανα βρίσκουμε μια ευκρινέστατη έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών, ίδια με του Panigale V4, ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει 2 διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης πληροφοριών, Track και Road.

Σημειώστε πως το Streetfighter V4 έχει δυνατότητα να δεχθεί και το Ducati Data Analyser με GPS, σύστημα τηλεμετρίας δηλαδή, που καταγράφει άνοιγμα γκαζιού, ταχύτητα μοτοσυκλέτα, στροφές κινητήρα, θερμοκρασία κινητήρα, επίπεδα ηλεκτρονικών, lap timer, κ.α. και μέσω του GPS τοποθετεί τη μοτοσυκλέτα σε μια διαδρομή, ώστε αργότερα να μπορείτε να εξετάσετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τους χρόνους σας.

Παράλληλα στα έξτρα έχουμε και το Ducati Multimedia System (DMS), ένα σύστημα πολυμέσων που συνδέει μοτοσυκλέτα, διαδίκτυο και αναβάτη, έχουμε όμως και πολλά ακόμα αξεσουάρ όπως η προαναφερθείσα εξάτμιση της Akrapovic, σύστημα ξηρού συμπλέκτη, ζάντες μαγνησίου, ένα σωρό carbon αξεσουάρ, μανέτες, γκριπ, κ.α.

Τα διαστήματα Service είναι εξαιρετικά αραιά, κάθε 12.000 χλμ. / 12 μήνες, με τις βαλβίδες να θέλουν ρύθμιση κάθε 24.000 χλμ..

Ένα φιλικό κοπάδι 208 καθαρόαιμων αλόγων. Πλησιάστε, δεν δαγκώνουν!

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 57

Από κοντά το νέο Ducati Streetfighter V4S είναι ακόμα πιο όμορφο από ότι στις φωτογραφίες. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν τα διπλά (ένα ζεύγος σε κάθε πλευρά) αεροδυναμικά φτερά, που είναι σε απλό μαύρο χρώμα, για τα aftermarket carbon της Ducati, ώστε να αποκτήσουν πιο όμορφο look και περισσότερη λεπτομέρεια.

Η μοτοσυκλέτα ξεχειλίζει από ποιότητα, ενώ ο ιδιοκτήτης της την είχε προικίσει με κάποια carbon αξεσουάρ και με πιο χαμηλή σέλα, που αποδείχτηκε πολύ άνετη στη σύντομη βόλτα μας.

Πάμπολλες εταιρείες όταν περιγράφουν την όψη της μοτοσυκλέτας τους κάνουν λόγο για ταύρο / θηρίο / αιλουροειδές έτοιμο να χιμήξει, ένας ορισμός που ταιριάζει γάντι στο Streetfighter V4S.

Το βάρος, ή αν θέλετε… η μυική του μάζα είναι συγκεντρωμένη μπροστά με το κεφάλι (λέγε με μάσκα / προβολέα) να βρίσκεται χαμηλά στο πιρούνι. Αν μάλιστα δεις τη μοτοσυκλέτα να έρχεται φρεναριστή, πιστεύεις πως ο… πάνθηρας έχει γονατίσει για να πιει νερό από τον νερόλακκο.

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 17

Χαζεύοντας τη μοτοσυκλέτα το μάτι του παρατηρητή δεν ξέρει πού να σταθεί πρώτα. Στο μονόμπρατσο ψαλίδι; Στον V4 κινητήρα-εργοστάσιο; Στις ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Ohlins; Στις ζάντες της Marchesini; Στη μάσκα που εμπνέεται από το πρόσωπο του Joker; Στα φρένα Stylema της Brembo; Στα Pirelli Diablo Rosso Corsa II; Στην TFT έγχρωμη οθόνη των 5 ιντσών; Τόσες και τόσες λεπτομέρειες προκαλούν την προσοχή σου, που συγχύζεσαι, παίρνεις μερικές ανάσες για να ηρεμήσεις και χαζεύεις με την ησυχία σου.

Κάποια στιγμή έφτασε κι η ώρα της οδήγησης, όπου ο Σπύρος μας εξήγησε πως η μοτοσυκλέτα του βρισκόταν στα τέλη του στρωσίματος της, και μας παρακάλεσε να της φερθούμε ευγενικά -όπως και κάναμε.

Με τα ηλεκτρονικά πλήρως ενεργοποιημένα, ούτε σούζες κάναμε, ούτε και drift, όπως άλλωστε ήταν φυσικό με μοτοσυκλέτα ιδιώτη.

Πρώτη εντύπωση, το εξαιρετικά χαμηλό ύψος της κοντής σέλας, όπου ο υποφαινόμενος με ύψος 1.70 πάταγε εύκολα όλο το πέλμα του ενός ποδιού στο έδαφος.

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 14

Το Streetfighter V4S παίρνει μπροστά άμεσα με το κουμπί της μίζας, και κρατάει σταθερό ρελαντί δίχως κομπιάσματα και αυξομειώσεις στροφών.

Ο ήχος από την εξάτμιση είναι χορταστικός, με ένα βαθύ μπουμπουνητό να συνοδεύεται από έναν ήχο που σε κάνει να πιστεύεις πως η μοτοσυκλέτα έχει ξηρό συμπλέκτη -όμως όχι, τουλάχιστον στη βασική της έκδοση!

Ο συμπλέκτης είναι ελαφρύς, όμως μόλις τον αφήσεις για πρώτη φορά για να αλλάξεις σε δευτέρα (δίχως τη χρήση της μανέτας), ανακαλύπτεις το καλύτερο shifter που έχει φορεθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα παραγωγής!

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 55

Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω την ακρίβεια του shifter του Streetfighter V4S, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τέλειο τρόπο σε όλες τις αλλαγές, ανεβάσματα και κατεβάσματα, σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος στροφών από ότι έχουμε συνηθίσει. Απίστευτη ποιότητα αλλαγών, που δημιουργεί το καλύτερο ίσως κιβώτιο που έχω συναντήσει.

Οι αλλαγές γίνονται ακριβώς όπως θέλεις, δίχως τινάγματα, δίχως προσπάθεια από το πόδι, δίχως κολλήματα από το σύστημα, δίχως τίποτα να σε ενοχλεί. Σκέτη νιρβάνα!

Αν θέλαμε να περιγράψουμε τον V4 κινητήρα με ανθρωπομορφικά κριτήρια, θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε να φανταστείτε μια μετάλλαξη αθλητή που να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά σπρίντερ κατοστάρη, με εκείνα ενός αρσιβαρίστα βαρέων βαρών.

Αδιανόητα γεμάτη απόδοση από μηδενικές στροφές, με γραμμική αύξηση της ώσης εκτόξευσης όσο ανεβαίνει η κλίμακα, σε επίπεδα που από τη μία δεν πιστεύεις, από την άλλη όμως αισθάνεσαι ως απολύτως ελέγξιμα!

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 37

Πώς το έκανε αυτό η Ducati; Πώς τιθάσευσε αυτό το κοπάδι των 208 καθαρόαιμων αλόγων με τέτοιο τρόπο που από τη μια να δείχνουν 208 γατούλες, εκτοξεύοντας σε παράλληλα στον χωροχρόνο;! Δεν γνωρίζουμε ακριβώς, πέρα από την ονειρεμένη συνεργασία κινητήρα και ηλεκτρονικών συστημάτων που βάζουν στο έδαφος τους 208 ίππους δίχως παρατράγουδα, δίχως τρόμο, και με απόλυτο, υπέρτατο έλεγχο.

Όταν διαβάζαμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, είχαμε ξεκινήσει τα «υπερβολές μωρέ, πού να μπουν κάτω τόσα άλογα, ειδικά σε γυμνή μοτοσυκλέτα, από πού θα κρατηθείς, πόσα καπάκια θα φας, κλπ.». Αμ δε.

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 51

Αναμένουμε και ελπίζουμε να οδηγήσουμε μια Streetfighter V4S από την επίσημη αντιπροσωπεία, ώστε να απενεργοποιήσουμε τους ηλεκτρονικούς κηδεμόνες και να αναζητήσουμε τα όρια κινητήρα και πρόσφυσης, όμως για την ώρα αρκούμαστε στα ενεργοποιημένα ηλεκτρονικά που δουλεύουν υπέροχα, αλλάζοντας συνεχώς την απόδοση της μοτοσυκλέτας για τις εκάστοτε συνθήκες, με το Traction Control να επεμβαίνει αποτελεσματικά και ταυτόχρονα… αόρατα, δίχως ο κινητήρας να παρουσιάζει το παραμικρό κόμπιασμα.

Συγχαρητήρια όμως χρειάζονται στους τεχνικούς της Ducati και για τη γεωμετρία, που παρέχει υποδειγματική σταθερότητα, δίχως την παραμικρή νευρικότητα -καμία σχέση με τον πρόγονο.

Ναι, η μοτοσυκλέτα βουτάει στην στροφή με τη σκέψη, δίχως όμως να μεταβαίνει στην αντίπερα όχθη, αποπνέοντας τεράστια ποσά εμπιστοσύνης για να συνεχίσεις να πιέζεις περισσότερο, και περισσότερο, και ακόμα περισσότερο!

Κανένα κούνημα, καμία αστάθεια, κανένα άγχος. Απλώς υπέρτατη, ελεγχόμενη ώση και φιλική γεωμετρία που κάνει το Streetfighter V4S να μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και από πρωτάρη αναβάτη που να διαθέτει κοινή λογική!

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 18

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Ohlins μετατρέπουν οποιονδήποτε ελληνικό δρόμο σε χαλί, και είχε μεγάλο ενδιαφέρον να οδηγείς στην ίδια διαδρομή μια μοτοσυκλέτα με συμβατικές αναρτήσεις, όπως το Z H2, και κατόπιν την Streetfighter V4S με τις ηλεκτρονικές. Λες και οδηγούσες σε διαφορετική διαδρομή! Με τις συμβατικές αναρτήσεις πάντα κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις, ανάλογα με το στήσιμο που έχεις επιλέξει. Με τις ηλεκτρονικές… μόνο κερδίζεις. Ιδανική απόδοση σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις συνθήκες. Σκέτο όνειρο.

Και φτάνει η στιγμή που πρέπει να φρενάρεις, και τα φρένα άγκυρες της Brembo δαγκώνουν δίχως αύριο τους δίσκους-ταψιά των 330mm, γονατίζοντας το ελαφρύ Ducati, προσφέροντας πληροφόρηση και δύναμη από άλλη διάσταση. Επιπλέον bonus, η δυνατότητα για φρενάρισμα βαθιά στη στροφή, δίχως να σηκωθεί η μοτοσυκλέτα, και να χαλάσει η γραμμή σου.

Χαλαρώνοντας λίγο τους ρυθμούς, και για τις ανάγκες της φωτογράφησης, βλέπουμε πως στις επιτόπιες μανούβρες το τιμόνι δεν κόβει ιδιαίτερα πολύ, κάτι αναμενόμενο όμως που συνηθίζεται γρήγορα.

Δεν θα το χορτάσεις ποτέ!

Ο χρόνος ήταν λίγος, κι η πρώτη μας επαφή έλαβε τέλος, αφήνοντας μας διψασμένους για περισσότερο. Το Ducati Streetfighter V4S είναι μια μοτοσυκλέτα πραγματικό επίτευγμα, συνδυάζοντας κτηνώδη νούμερα ισχύος με φιλική, προβλέψιμη συμπεριφορά, με εξοπλισμό κορυφής, και με σχεδόν άπειρο εύρος δυνατοτήτων. Από καθημερινή μετακίνηση (βλασφήμια;), έως σβέλτη οδήγηση, έως track day, έως αγώνες σε όποιες χώρες έχουν ανάλογες κατηγορίες. Δεν τρομάζει, δεν φρικάρει, αλλά αντίθετα εκπλήσσει, εξιτάρει και ενθουσιάζει, θέτοντας σοβαρές υποσχέσεις πως δεν θα χορτάσεις ποτέ αυτά που θα σου δίνει, ούτε θα καταφέρεις ποτέ να εξαντλήσεις τις δυνατότητες της. Τυχεροί ιδιοκτήτες. Forza Ducati!

ducati streetfighter v4 s test bikeitgr 58

Ευχαριστούμε πολύ τον Σπύρο Γεωργόπουλο για την παραχώρηση της προσωπικής του Ducati Streetfighter V4S για τις ανάγκες της δοκιμής. Καλές βόλτες Σπύρο!

Ducati Streetfighter V4 - V4S - ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αντιπροσωπεία  Kosmocar Α.Ε.
Τιμή (ευρώ)  21.700 / 25.000
Κινητήρας Desmosedici Stradale 90 V4, αντίθετα περιστρεφόμενος στροφαλοφόρος, Desmodromic χρονισμός, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, υγρόψυκτος
Χωρητικότητα 1,103 cc
Διάμετρος x Διαδρομή 81X53,5 mm
Σχέση Συμπίεσης 14,0:1
Ισχύς 208 hp (153 kw) @ 12,750 rpm
Ροπή 123 Nm (90,4 lb-ft) @ 11,500 rpm
Τροφοδοσία Σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου. Δύο μπεκ ανά κύλινδρο. Πλήρως καλωδιακά ελλειπτικά σώματα πεταλούδων. Σύστημα εισαγωγής μεταβαλλόμενου μήκους
Εξαγωγή 4-2-1-2, με 2 καταλυτικούς μετατροπείς και 2 αισθητήρες λάμδα
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με Ducati Quick Shift (DQS) με λειτουργία ανεβάσματος/κατεβάσματος EVO 2
Πρωτεύουσα μετάδοση Ευθύγραμμα γρανάζια, σχέση μετάδοσης 1,80:1
Σχέσεις 1=38/14 2=36/17 3=33/19 4=32/21 5=30/22 6=30/24
Τελική μετάδοση Αλυσίδα. Μπροστινό γρανάζι 15, πίσω γρανάζι 42
Συμπλέκτης Υδραυλικός και αυτο-υποβοηθούμενος πολύδισκος συμπλέκτης ολίσθησης υγρού τύπου
Πλαίσιο «Μπροστινό πλαίσιο» κράματος αλουμινίου με βελτιστοποιημένη ακαμψία
Εμπρόσθια ανάρτηση Streetfighter V4 - Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι Showa BPF. Εσωτερικοί σωλήνες 43 mm χρωμίου. & Streetfighter V4 S - Ohlins NIX30 43 mm πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι με επεξεργασία TiN. Ηλεκτρονική ρύθμιση συμπίεσης και επαναφοράς της απόσβεσης με πρόγραμμα βάσει συμβάντων Ohlins Smart EC 2.0
Εμπρόσθιος τροχός Streetfighter V4 - 5 ακτίνων ελαφρού κράματος 3,50" x 17" & Streetfighter V4 S – Marchesini 3 ακτίνων από σφυρήλατο αλουμίνιο.
Εμπρόσθιο ελαστικό Pirelli Diablo Rosso Corsa II 120/70 ZR17
Πίσω ανάρτηση Streetfighter V4 - Πλήρως ρυθμιζόμενη μονάδα Sachs. Ψαλίδι μονού βραχίονα αλουμινίου. Streetfighter V4 S - Πλήρως ρυθμιζόμενη μονάδα Ohlins TTX36. Ηλεκτρονική ρύθμιση συμπίεσης και επαναφοράς της απόσβεσης με πρόγραμμα βάσει συμβάντων Ohlins Smart EC 2.0. Ψαλίδι μονού βραχίονα αλουμινίου
Πίσω τροχός 5 ακτίνων ελαφρού κράματος 6,00" x 17" Streetfighter V4 S – Marchesini 3 ακτίνων από σφυρήλατο αλουμίνιο.
Πίσω ελαστικό Pirelli Diablo Rosso Corsa II 200/60 ZR17
Διαδρομή τροχού (εμπρός/πίσω) 120 mm (4,7 in) - 130 mm (5,1 in)
Εμπρόσθια φρένα 2 x 330 mm ημίπλευστοι δίσκοι, ακτινικής έδρασης Brembo Monobloc Stylema® (M4.30) δαγκάνες 4 εμβόλων με Bosch ABS με λειτουργία στροφής EVO
Πίσω φρένα Δίσκος 245 mm, δαγκάνες 2 εμβόλων με ABS με λειτουργία στροφής EVO
Όργανα Ψηφιακή μονάδα τελευταίας γενιάς με έγχρωμη οθόνη TFT 5"
Βάρος (στεγνή) Streetfighter V4 – 180 kg (397 lb). & Streetfighter V4 S - 178 kg (392 lb)
Βάρος (με υγρά) Streetfighter V4 - 201 kg (443 lb). & Streetfighter V4 S - 199 kg (439 lb)
Ύψος σέλας 845 mm (3,3 in)
Μεταξόνιο 1.488 mm (58,6 in)
Γωνία κάστερ Δ/Α
Ίχνος τροχού 100 mm (3,94 in)
Χωρητικότητα δοχείου καυσίμου 16 L - 4,23 γαλόνια (US)
Αριθμός θέσεων Διπλή σέλα
Βασικός εξοπλισμός Προγράμματα οδήγησης: προγράμματα Power Modes, ABS με λειτουργία στροφής EVO, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Ducati (DTC) EVO, έλεγχος ανασηκώματος τροχού Ducati (DWC) EVO, έλεγχος ολίσθησης Ducati (DSC), έλεγχος φρένου κινητήρα (EBC) EVO, αυτόματο καλιμπράρισμα ελαστικών. -- Βασικός Εξοπλισμός Παροχή ισχύος Ducati (DPL), γρήγορο ανέβασμα/κατέβασμα Ducati Quick Shift (DQS) EVO 2, πλήρως LED φωτισμός με φώτα πορείας ημέρας (DRL), σταμπιλιζατέρ τιμονιού Sachs, κουμπιά γρήγορων ρυθμίσεων, ενδείξεις αυτόματου off, σέλα και μαρσπιέ συνεπιβάτη.
Προαιρετικός εξοπλισμός Προεγκατάσαταση:Αναλυτής δεδομένων Ducati+ (DDA+) με μονάδα GPS, Ducati linkApp, Ducati Lap Timer (DLT GPS), Ducati Multimedia System (DMS),αντικλεπτικό σύστημα και θερμενόμενα γκρίπ.
Εγγύηση (μήνες) 24 μήνες, απεριόριστα χιλιόμετρα
Περιοδική συντήρηση (χλμ./μήνες) 12.000 km (7.500 mi) / 12 μήνες
Ρύθμιση διάκενου βαλβίδων (χλμ.) 24.000 km (15.000 mi)
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 13:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test – Ducati Scrambler 800 Icon 2019 Test – Ducati Scrambler 1100 Sport Pro 2020 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon