.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 13:42

ΒΜW F 750 GS – Τώρα μπορείς να το αποκτήσεις με 8.890 ευρώ!

H περίπτωση του BMW F 750 GS, είναι μοναδική στον κόσμο των μοτοσυκλετών. Όταν όλοι οι κατασκευαστές “κλέβουν” στους κυβισμούς, στρογγυλοποιώντας –ακόμα και …ξεδιάντροπα- πάντα προς τα πάνω, το F 750 GS, από τότε που παρουσιάστηκε ως F650GS το 2007, ήταν “αδικημένο”, με την επίσημη ονομασία του να υποδηλώνει μικρότερη από την πραγματική, χωρητικότητα κινητήρα.

Η τακτική αυτή, συνεχίστηκε και κατά την ανανέωση των δικύλινδρων σε σειρά On-Off της ΒΜW, στα τέλη του 2017, όταν αυτά απέκτησαν έναν νέο κινητήρα, έχοντας πολλές ακόμα αλλαγές. 853 κ.εκ. το νέο μοτέρ, F 750 GS η ονομασία…

bmw f750gs rtl 1

O λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι ότι η BMW θέλει να διαχωρίσει τα δύο “μεσαία” μοντέλα της στην κατηγορία, αφού αυτά προορίζονται για διαφορετική χρήση. Στην προκειμένη περίπτωση, το F 750 GS αποτελεί ένα ιδανικό allrounder, μια μοτοσυκλέτα ικανή να αντεπεξέλθει στα πάντα με αξιώσεις και αυτή η πολυχρηστικότητα, είναι και το ζητούμενο από την πλειοψηφία των αναβατών στην χώρα μας.

Πόλη και καθημερινή μετακίνηση, βόλτες, ταξίδια με ένα ή δύο άτομα & αποσκευές, fun στα στροφιλίκια και διάσχιση εκτός δρόμου διαδρομών. Παράλληλα, στα ζητούμενα είναι επίσης και παράμετροι όπως η οικονομία στην μετακίνηση η αξιοπιστία και η καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά και η όμορφη σχεδίαση.

Είναι πολλά; Σίγουρα ναι, αλλά  ας δούμε λοιπόν, πως το F 750 GS καταφέρνει να τσεκάρει όλα αυτά τα “boxάκια”.     

Στον τομέα της σχεδίασης, για πρώτη φορά υπάρχει τόση σύγκλιση με το F850GS και τα δύο μοντέλα έχουν κοινά τα περισσότερα χαρακτηριστικά τους, με την διαφοροποίηση να γίνεται κυρίως μέσω των χρωματισμών  Αυτό που φανερώνουν επίσης οι νέες γραμμές είναι ότι επιχειρείται μια σύνδεση με τα R1200GS, ειδικά στην περιοχή του ρεζερβουάρ και των πλαϊνών πλαστικών σε αυτό. Τώρα σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο, F700GS, το νέο F750GS  δείχνει σαφώς πιο δυναμικό και για πρώτη φορά πάλι, δεν έχει “τεχνηέντως υποβαθμιστεί”, εμφανισιακά. 

bmw f750gs rtl 9

Ο κινητήρας είναι πλήρως ανασχεδιασμένος, και το μόνο κοινό που έχει σε σχέση με την προηγούμενη μονάδα, είναι ο αριθμός των κυλίνδρων και η διάταξη τους. Η χωρητικότητα του είναι μεγαλύτερη, στα 853 κ.εκ. (από 798 κ.εκ.) και υπενθυμίζουμε και πάλι ότι δεν θα πρέπει να σας ξεγελά το όνομα, το F 750 GS έχει κινητήρα με κυβισμό 853 κ.εκ.

Μια σημαντική αλλαγή στο μοτέρ είναι επίσης ο νέος στρόφαλος με τα κομβία σε γωνία 90  μοιρών και την ανάφλεξη σε διαστήματα 270 και 450 μοιρών περιστροφής, προσδίδοντας χαρακτηριστικά λειτουργίας V2 κινητήρα. Σε ότι αφορά στην ισχύ, η ονομαστική απόδοση του F 750 GS είναι  77 ίπποι στις 7.500 σ.α.λ. και 8,4 kg-m / 6.000 σ.α.λ. 

Σημαντικό νέο δομικό στοιχείο αποτελεί και το ολοκαίνουργιο πλαίσιο, που παραμένει ατσάλινο αλλά εγκαταλείπει το δικτύωμα στον χώρο ως σχεδίαση  για να υιοθετήσει μια νέα, δύο δοκών φιλοσοφία με στιβαρές προεκτάσεις για την σύνδεση του με τον κινητήρα. Νέο είναι και  το αλουμενένιο ψαλίδι, ενώ το υποπλαίσιο είναι ατσάλινο, κατασκευασμένο από σωλήνες κυκλικής διατομής. 

bmw f750gs rtl 5

Τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 305 χλστ. με διπίστονες δαγκάνες μπροστά και μονό δίσκο 265 χλστ. με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. 

Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, οι μοτοσυκλέτες της BMW Motorrad ανέκαθεν αποτελούσαν σημεία αναφοράς στην κατηγορία τους και τα  F 750 GS και F 850 GS,  δεν αποτελo;yn  εξαίρεση. Στον standard εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται λοιπό, ABS, ΑSC (Traction Control) αλλά και δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο χαρτών σε ότι αφορά στην απόδοση του κινητήρα, “Road” και “Rain”, με το “Rain”, να έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ ήπια μεταφορά ισχύος στον πίσω τροχό για τις βροχερές συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Τώρα ο προαιρετικός εξοπλισμός, είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του… και περιλαμβάνει τα εξής:  

-Σύστημα ABS Pro (Cornering)
-Σύστημα Dynamic Traction Control (Cornering) 
-Πακέτο Riding Modes Pro, με την προσθήκη των ‘Dynamic’ και ‘Enduro’ χαρτών απόδοσης για τον κινητήρα.
-Σύστημα ηλεκτρονικής ρύθμισης της ανάρτησης Dymanic ESA 
 -LED φώτα ημέρας
-Έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών με πολυάριθμες επιλογές, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου πακέτου διασυνδεσιμότητας “Connectivity”
-Έξυπνη λειτουργία κλήσεων έκτακτης ανάγκης eCall
-Έξυπνο κλειδί (Keyless Ride)
-Σύστημα υποβοήθησης αλλαγών ταχυτήτων (Gear shift assistant Pro)
-Βάσεις πλαϊνών βαλιτσών 
-Θερμαινόμενα grips
-Ένδειξη πίεσης ελαστικών 
-Cruise control 
-LED φλας 
-Kit χαμηλώματος
-Kit Α2 διπλώματος με ισχύ 35kW
-Συναγερμός 
-Βάση στήριξης GPS
-Προστατευτικές χούφτες 
-Τελικό εξάτμισης “High Performance” από την Akrapovic
-Σέλα Comfort για μεγαλύτερη άνεση 
-Κit χαμηλότερης σέλας
  
Τα ανωτέρω, μπορούν να προστεθούν από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες ως μέρη συγκεκριμένων πακέτων εξοπλισμού ή και μεμονωμένα, ενώ οι μοτοσυκλέτες μπορούν να επιλεχθούν με special χρωματικούς συνδυασμούς. Σε κάθε περίπτωση, στην επίσημη σελίδα της BMW Motorrad, μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα του εξοπλισμού και των αξεσουάρ για το F 750 GS  και να προσθαφαιρέσετε κατά βούληση αυτά που θέλετε, στην ενότητα “Διαμόρφωση”.

bmw f750gs rtl 11

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια, είναι η τρέχουσα προσφορά της BMW, που σας δίνει την δυνατότητα να αποκτήστε το F 750 GS, με τιμή που ξεκινά από τα 8.890 ευρώ! Αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για δικύλινδρη μοτοσυκλέτα 850 κ.εκ. με πλούσιο –ακόμα και στην βασική της έκδοση- εξοπλισμό, η οποία φέρει το σήμα της BMW στο ρεζερβουάρ της, μιλάμε για μια από τις πραγματικές ευκαιρίες της αγοράς. Έχοντας οδηγήσει μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο, στα πλαίσια δοκιμής του BIKEIT και έχοντας διαπιστώσει τις ικανότητες του, τότε η προσφορά αυτή μοιάζει και είναι, ακόμα πιο δελεαστική!    

Κατασκευαστής

BMW Motorrad 

Μοντέλο

F 750 GS 

Αντιπρόσωπος

BMW Hellas

Τιμή (ευρώ)

Από 8.890

Εγγύηση

2 χρόνια

   

Κινητήρας

 

Τύπος

4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, DOHC, 4β/Κ

Κυβισμός (cc)

853

Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm)

84 Χ 77

Συμπίεση (:1) 

12,7

Τροφοδοσία 

Ηλ. ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής 

2 σε  1

Λίπανση 

Υγρό κάρτερ αντλία λαδιού

Εκκίνηση 

Μίζα

Συμπλέκτης 

Υγρός πολύδισκος μηχανικός

Μετάδοση

6 σχέσεων με αλυσίδα

   

Πλαίσιο

 

Τύπος  

Ατσάλινο, δύο δοκών 

Κάστερ (°) 

27

Ίχνος (mm)

104.5

Μεταξόνιο (mm)

1.559

Ύψος σέλας (mm)

815

Μήκος (mm)

2.255

Πλάτος (mm)

922

Ύψος (mm)

1.225 (χωρίς καθρέπτες) 

Απόσταση εδάφους (mm)

Δ.Α.

Βάρος (πλήρες, kg)  

224

Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt) 

15

   

Αναρτήσεις

 

Μπροστά

Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με διάμετρο καλαμιών 43mm, διαδρομή  τροχού 151mm. Χωρίς ρυθμίσεις

Πίσω 

Μονό αμορτισέρ, διαδρομή τροχού 177 mm. Ρυθμίσεις: προφόρτιση ελατηρίου, προαιρετικά ESA 

   

Ελαστικά

 

Μπροστά

110/80-19''

Πίσω 

150/70-17''

   

Φρένα

 

Μπροστά

Δίσκοι διαμέτρου 305mm με δαγκάνες δύο εμβόλων

Φρένα

Δίσκος διαμέτρου 265mm με δαγκάνα μονού εμβόλου

   

Επιδόσεις

 

Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 

77/7.500

Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm) 

8,4/6.000

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon