.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 08:54

Αφιέρωμα - ΚΤΜ Ιστορικές φωτογραφίες

 

Από την ίδρυση μέχρι μέχρι σήμερα

 

 


Μερικές από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες στην ιστορία του εργοστασίου έφερε στη δημοσιότητα η Αυστριακή KTM. Η εταιρία που ξεκίνησε ως βιοτεχνία μετάλλου το 1934 από τον μηχανικό Hans Trunkenpolz ξεκίνησε την παραγωγή μοτοσυκλετών το 1953. Ονομάστηκε ΚΤΜ χάριν στα αρχικά των εταίρων και του σημείου όπου εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι σήμερα, (Kraftfahrzeuge - Trunkenpolz – Mattighofen στην αρχή, Kronreif & Trunkenpolz Mattighofen αργότερα και μέχρι σήμερα).

Στις φωτογραφίες που μας έδωσε το εργοστάσιο εμφανίζονται σημαντικές μοτοσυκλέτες παραγωγής για την εταιρία, από τα scooters γνωστότερα ευρέως ως Vespa και τα παλιά τουρισμού, μέχρι τα σύγχρονα Duke.

Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι μοτοσυκλέτες αγώνων της KTM όπου ανάμεσά στα enduro και rally των Juha Salminen και Kari Tiainen, των συγχωρεμένων Fabrizzio Meoni και Richard Sainct, συναντάμε και μία δίχρονη street 500 κυβικών από τους αγώνες GP.
Δεν θα μπορούσαν ωστόσο να λείψουν οι μοτοσυκλέτες supermotard του Thierry Van de Bosch αλλά και η motocross με την οποία  κατέκτησε το παγκόσμιο πρωταθλήματα το ’84 ο Heinz Kinigadner.

Απολαύστε τις είκοσι φωτογραφίες που βρήκαμε.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 10:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αφιέρωμα - Η ιστορία των GS - 1ο μέρος »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon