.
Κατηγορία Κράνη
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 11:49

EICMA 2023 - H Caberg γιορτάζει τα 50 χρόνια της με δύο νέα κράνη

Η ιταλική εταιρεία από το Μπέργκαμο συμπληρώνει μισό αιώνα στην κατασκευή κρανών και τίμησε την επέτειο στην έκθεση του Μιλάνου παρουσιάζοντας τη νέα της ναυαρχίδα, Drift Evo II, και το νέο ανοικτό κράνος Soho.

Σε ένα μεγάλο, κεντρικό περίπτερο με όλη τη γκάμα της για το 2024 και μερικά ιστορικά εκθέματα από την 50χρονη ιστορία της, η Caberg έδωσε το παρόν στην EICMA 2023 παρουσιάζοντας δύο νέα κράνη.

Το πρώτο είναι το νέο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της, το Drift Evo II που αποτελεί εξέλιξη του Drift Evo με ολοκαίνουργιο και ελαφρύτερο κέλυφος σε δύο τύπους, fiberglass και ανθρακόνημα.

DSF0253

Το νέο Drift Evo II εξοπλίζεται με διάφανη αντιχαρακτική ζελατίνα και αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock Max Vision 70 στη συσκευασία.

Ο μηχανισμός ταχείας απελευθέρωσης της ζελατίνας περιλαμβάνει και σύστημα αυτορύθμισης που εξασφαλίζει άριστη εφαρμογή στο κλείσιμό της, ενώ διαθέτει επίσης κλείδωμα που αποτρέπει ακούσιο άνοιγμά της από τον αέρα στις υψηλές ταχύτητες.

scheda caratteristica drift evo ii 2 v2

Εσωτερικά μια συρταρωτή φιμέ ζελατίνα, DVT ή Double Visor Tech, επίσης με αντιχαρακτική επεξεργασία στην επιφάνειά της φροντίζει για την άνεση των ματιών στον δυνατό ήλιο χωρίς την ανάγκη επιπλέον γυαλιών ηλίου.

Με ένα αποδοτικό σύστημα αερισμού που περιλαμβάνει δύο αγωγούς στο σαγόνι και άλλους δύο στο πάνω μέρος του κελύφους, αφαιρούμενες εσωτερικές υποαλλεργικές επενδύσεις για εύκολο καθάρισμα και σύστημα ταχείας αφαίρεσης για τα εσωτερικά μάγουλα σε περίπτωση ανάγκης, το Drift Evo II ασφαλίζει με δέσιμο double-D και έχει έτοιμη προεγκατάσταση για σύστημα επικοινωνίας Caberg Pro Speak Evo.

scheda caratteristica drift evo ii v1

Ομολογκαρισμένο κατά τις προδιαγραφές ECE 22.06, το νέο σπορ full-face κράνος της Caberg διαθέτει ενσωματωμένη μια ηλεκτρονική συσκευή Caberg SOS Medical ID που αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα του αναβάτη - ιατρικό φάκελο, προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης - τα οποία γίνονται άμεσα διαθέσιμα στους διασώστες μέσω τεχνολογίας επικοινωνίας NFC, ενώ οι επαφές που έχουν δηλωθεί σε περίπτωση ανάγκης ενημερώνονται αυτόματα μέσω SMS.

Το νέο Drift Evo II θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση με fiberglass κέλυφος σε δύο μονόχρωμες επιλογές, λευκή και μαύρη, καθώς και σε τρεις εκδόσεις γραφικών, ενώ δύο ακόμη παραλλαγές αφορούν τις ανθρακονημάτινες εκδόσεις: Carbon Nova Red και Carbon Nova Grey.

DSF0204

To δεύτερο νέο κράνος που αποκάλυψε η Caberg στην έκθεση του Μιλάνου είναι το ανοικτό (jet) Soho. Χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη διάφανη ζελατίνα με αντιχαρακτική επεξεργασία και τον συνδυασμό της με μια ενσωματωμένη (Double Visor Tech) φιμέ ζελατίνα.

Το Soho εξοπλίζεται με υψηλής ποιότητας αντιαλλεργικά υλικά στο εσωτερικό του, όλες οι επενδύσεις είναι αφαιρούμενες για εύκολο καθάρισμα, ενώ το σχέδιο των πλευρικών μαξιλαριών έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την άνετη χρήση γυαλιών όρασης με το κράνος.

scheda caratteristica soho

Ασφαλίζει με μικρομετρική πόρπη και διαθέτει έτοιμη προεγκατάσταση για το σύστημα επικοινωνίας Caberg Pro Speak Evo, ικανοποιώντας τις προδιαγραφές ECE 22.06.

Θα διατεθεί σε τέσσερα μονόχρωμα μοντέλα και δύο με γραφικά σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων.

Αντιπρόσωπος Caberg στην Ελλάδα: Moto Market

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 12:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon