.
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 18:25

Yamaha Tenere 700 Rally kit από την ελληνική Aurora!

Η ελληνική Aurora Rally Equipment παρουσίασε ένα πανέμορφο όσο και εξαιρετικά λειτουργικό Rally kit για το Yamaha Tenere 700, που καλύπτει το OEM ρεζερβουάρ, τα πλαϊνά πλαστικά, έναν πύργο πλοήγησης με κατεργασία CNC, και βάση προβολέα Spider Clamp.

Το design του νέου Spider Clamp έγινε από το μηδέν, ενώ η εταιρεία τονίζει πως μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί ούτε μία περίπτωση αστοχίας στα Spider Clamp που έχει κατασκευάσει.

Η Aurora κατασκεύασε τον πύργο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από αγώνες Rally, και είναι ο πιο μαζεμένος σε διαστάσεις πύργος που έχει κατασκευάσει η εταιρεία στην ιστορία της. Απλός, κομψός, αξιόπιστος, ελαφρύς.

Το bodykit όχι μόνο αλλάζει την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, κάνοντας την ακόμα πιο επιθετική και όμορφη, αλλά παράλληλα προστατεύει και το ρεζερβουάρ, που είναι επιρρεπές σε ζημιές κατά τη διάρκεια ακόμα και πτώσεων με λίγα χιλιόμετρα.

Η εταιρεία δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια σειρά πλαστικών, ώστε να δημιουργήσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Συνδυασμός glass fiber και carbon; Full carbon; Η επιλογή είναι δική σας.

Ο πύργος σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας CAD λογισμικό τελευταίας φουρνιάς, χρησιμοποιώντας τεχνικές που από όσο γνωρίζει η Aurora, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλο κατασκευαστή κιτ. Σχεδιασμένος από την αρχή, είναι στενός, επιτρέποντας στον αναβάτη να διατηρεί οπτική επαφή με τον μπροστινό τροχό, ενώ κατασκευάζεται από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου. Είναι ελαφρύς αλλά στιβαρός, και θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε σε αυτόν είτε τα OEM όργανα και ένα GPS, ή ένα Smartphone.

Αν από την άλλη θέλετε μια πλήρως ψηφιακή προσέγγιση, μπορείτε να μεταφέρετε τα OEM όργανα στο τιμόνι και να εγκαταστήσετε 2 ψηφιακές οθόνες για να έχετε full εξοπλισμό πλοήγησης, για πραγματικό Rally setup.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στους κραδασμούς, με την Aurora να αναφέρει πως η κατασκευή της είναι στιβαρή σαν βράχος αλλά παράλληλα ελαστική, με τις συνήθεις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, προστατεύοντας τα όργανα σε περίπτωση πτώσης.

Οι πλαϊνές πλάκες του πύργου έχουν κατεργαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να υποχωρήσουν αν οι δυνάμεις ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο όριο, συμβάλλοντας στην προστασία των ψηφιακών οργάνων. Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να τις αλλάξει με άλλες, σε λιγότερα από 10 λεπτά στον αγώνα!

Η Aurora προσφέρει το κιτ της σε στάδια, με το Stage 1 να περιλαμβάνει τον πύργο και τα πλαϊνά πλαστικά, ενώ το Stage 2 προσθέτει και μια προστατευτική ποδιά κινητήρα. Τα σχέδια της εταιρείας στο άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν την προσθήκη Stage 3 και Stage 4, με στόχο το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Όπως πηγαίνει το ρητό, το να απλοποιήσεις τα πράγματα, είναι πραγματικά πολύπλοκο. Αλλά η Aurora τα κατάφερε!

Σημειώστε τέλος πως το κιτ σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Dosmoto Design, τους καλύτερους στον τομέα, ενώ έχει λάβει και την έγκριση της Yamaha για αγωνιστική χρήση.

Η τιμή του κιτ ξεκινά από τα 1.400 ευρώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της Aurora, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 19:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon