.
Κατηγορία Προβολείς - φώτα
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 13:13

Αυτά είναι τα φλας μοτοσυκλέτας που «δεν σπάνε με τίποτα» (video)

Μία εφεύρεση εταιρείας από την Λετονία, που θέλει να λύσει το πρόβλημα πολλών αναβατών μοτοσυκλετών που πάνε χώμα: Τα φλας που σπάνε με το παραμικρό.

Είτε οδηγείς μοτοσυκλέτα στο χώμα, είτε ακόμα και στο δρόμο, σίγουρα ξέρεις το πρόβλημα με τα OEM φλας, που σε πολλές περιπτώσεις... σπάνε με την παραμικρή πτώση. Τα νέα φλας από την Λετονία, με την ονομασία «HammerLEDs» θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, με τους δημιουργούς τους να ισχυρίζονται ότι τα φλασάκια είναι απλά «μη καταστρέψιμα»!

Οι ιδρυτές της εταιρείας των HammerLEDs, David Ezers και Valeriy Silins πήραν την ιδέα, αφού ξεκίνησαν να οδηγούν μοτοσυκλέτες στο χώμα και παρατηρούσαν τις... ζημιές: «Μέσα σε 3 χρόνια οδήγησης εκτός δρόμου, είχα σπάσει 10 φλας και το ίδιο και ο David», δήλωσε ο Silins. «Έτσι ξεκίνησαν όλα». Η ιδέα της κατασκευής τους είναι απλή: Το στέλεχος-μπράτσο που στηρίζει το φωτιστικό σώμα του φλας, είναι κατασκευασμένο από ένα ανθεκτικό ατσάλινο ελατήριο, ενώ το ίδιο το φως αποτελείται από 4 LED, στεγανά κλεισμένα σε μία θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η ανθεκτικότητα των φλας αυτών είναι τέτοια που, σύμφωνα με τον Silins, πρώτα θα καταστραφεί η... μοτοσυκλέτα και μετά το φλας! «Είχα μια άσχημη πτώση. Όλο το μπροστινό της μοτοσυκλέτας, τιμόνι, ζελατίνα, όλα τσάκισαν, αλλά τα φλας μας ίσα που λύγισαν. Έσπασα και τον καρπό μου» δήλωσε...

Προς το παρόν, το επιχειρηματικό δίδυμο αναπτύσσει την γκάμα των προϊόντων τους, έτσι ώστε να τα καταστήσουν διαθέσιμα για πολλές  μοτοσυκλέτες Adventure της αγοράς, ενώ σκέφτονται και την δημιουργία προϊόντων για street μοντέλα, σε άλλη φιλοσοφία: Αεροδυναμικά και χαμηλού προφιλ φλας. «Τώρα αναπτύσσουμε για τις μοτοσυκλέτες της BMW. Τα περισσότερα KTM τα καλύπτουμε, έχουμε φις για Yamaha και Honda, οπότε πηγαίνουμε ανάλογα και με την δημοφιλία των μοντέλων. Του χρόνου θα επεκταθούμε κι άλλο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 13:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προβολάκια Ομίχλης Puig - Universal
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon