.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 11:15

Panthera - Νέος δίχρονος κινητήρας 600 κυβικών για... τους «θαρραλέους»!

Αυτή την είδηση σχεδόν μπορείς να την μυρίσεις!

Οι μονοκύλινδροι δίχρονοι κινητήρες αποτελούν φετίχ, το ξέρουμε και θα ήταν ανόητο να το αρνηθούμε. To μακάβριο αστειάκι «δίχρονο 500+, γιατί η αυτοκτονία με ξυραφάκι είναι για δειλούς» συνεχίζει να διαιωνίζεται εκεί έξω και, αν μη τι άλλο, είναι μια ένδειξη της επιρροής που ασκούν αυτοί οι τερατώδεις κινητήρες, στους κόλπους των μοτοσυκλετιστών.

Από ότι φαίνεται, αυτοί οι δίχρονοι δεν έχουν πεθάνει τελείως! Η καναδική Panthera Motorsports, παρουσίασε τον νέο, 600 κυβικών δίχρονο κινητήρα της, με κωδικό PM09. Το δίχρονο θηρίο είναι υγρόψυκτο, με σερβοβαλβίδα στην τριπλή θυρίδα εξαγωγής και 7 θυρίδες μεταφοράς μίγματος. Η διάμετρος και η διαδρομή του μοτέρ καθορίζονται στα 95 και 84,5 χιλιοστά αντίστοιχα, με μήκος μπιέλας 160 χιλιοστών.

Ο δίχρονος κινητήρας φέρει και αντικραδασμικό άξονα, για να εξομαλύνεται η λειτουργία του, ενώ είναι εξοπλισμένος από το εργοστάσιο με μίζα αλλά και άξονα μανιβέλας. Η τροφοδοσία του γίνεται με ψεκασμό και η λειτουργία του συμπλέκτη είναι υδραυλική – η Panthera ωστόσο διατηρεί τις οψιόν για χρήση καρμπυρατέρ αλλά και ντίζας στον συμπλέκτη. Το κιβώτιο ταχυτήτων φέρει 5 σχέσεις. To βάρος του κινητήρα ανακοινώνεται στα 39 κιλά.

Με των πόσο, θα αναρωτιέστε εύλογα; Η τιμή του μοτέρ φτάνει τα 7.800 δολάρια, ενώ το κιτ περιλαμβάνει τον κινητήρα, την μίζα και την μανιβέλα του, σώμα ψεκασμού ή καρμπυρατέρ, ανάλογα με την επιθυμία σας, ECU, πλήρη καλωδίωση αλλά και πλήρη εξάτμιση. Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο κύλινδρος και η κεφαλή του κινητήρα, μπορούν να τοποθετηθούν "κουφέτο" και στα κάρτερ του Honda CR500. 

 

Δείτε περισσότερα για τον κινητήρα με ένα κλικ εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 11:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon