.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 12:18

Italjet Dragster 200 – Οδηγός μοναδικότητας

Ο θρύλος επέστρεψε και στην Ελλάδα, σε τετράχρονη μορφή και με πιο ακραία σχεδίαση από ποτέ.

Το αυθεντικό Dragster είχε παρουσιαστεί το μακρινό 1995 με δίχρονους κινητήρες 125 και 180 cc και φυσικά ήταν το θεότρελο 180άρι που είχε συνεπάρει τον κόσμο με τις ασύλληπτες (για σκούτερ) επιδόσεις του - σε μια εποχή που ABS δεν υπήρχε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μετά από 70,000 πωλήσεις παγκοσμίως, το Dragster χάθηκε από το προσκήνιο, διατηρώντας ωστόσο τον μύθο το αναλλοίωτο, αφενός μέσω των αγώνων όπου στην Ιταλία ξεχώριζε και διακρινόταν για χρόνια, αφετέρου γιατί ποτέ και κανείς δεν ξανάφτιαξε κάτι τόσο πρωτόγονα συναρπαστικό.

 MG 0358

Μέχρι που φτάσαμε στην EICMA 2018 όπου η Italjet επανεμφανίστηκε με ένα νέο Dragster σε πρωτότυπη μορφή και δηλώσεις πως οδεύει προς παραγωγή. Αυτές επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά έναν χρόνο αργότερα, καθώς στην ίδια έκθεση στο Μιλάνο η Ιταλική εταιρεία αποκάλυψε την τελική έκδοση παραγωγής του.

Η κορυφαία έκδοση φορά έναν τετράχρονο, μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 200 cc με ψεκασμό Magneti Marelli και με μέγιστη απόδοση 17.5 hp στις 8,000 rpm στη Euro 5 μορφή του, για στεγνό βάρος 124 κιλών.

 M1M7463

Την παράσταση βέβαια κλέβει η επιθετική και φουτουριστική σχεδίαση με το ατσάλινο χωροδικτύωμα που συνδέεται με χυτές αλουμινένιες πλάκες και αφήνει τα πάντα σε κοινή θέα, ενώ η διασύνδεση με το ένδοξο παρελθόν του μοντέλου εξασφαλίζεται με το περίτεχνο μπροστινό.

Το Independent Streering System (Ανεξάρτητο Σύστημα Διεύθυνσης) σχεδιάστηκε με τη συνεργασία της Ιταλικής εταιρείας EDI (τακτική συνεργάτιδα πολλών κατασκευαστών, μεταξύ αυτών και της Piaggio) και κατασκευάζεται από αεροπορικού τύπου κράμα αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της Italjet στη Μπολόνια.

 M1M7052

Βασίζεται σε ένα ψαλίδι μπροστά με αμορτισέρ Bitubo, το οποίο υπόσχεται να διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες της κατεύθυνσης και της ανάρτησης για απόλυτα ουδέτερη και ακριβή συμπεριφορά στις στροφές.

Το Italjet Dragster 200 κυλά σε 12 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, ενώ με το 9 λίτρων ρεζερβουάρ καυσίμου τοποθετημένο χαμηλά, ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη στην ποδιά, εξασφαλίζεται χαμηλό κέντρο βάρους και καλή συγκέντρωση μαζών γύρω από αυτό.

 MG 0267

Στην Ελλάδα η Italjet αντιπροσωπεύεται από την KSR Hellas, η οποία εισάγει και τις δύο εκδόσεις του Dragster σε 125 και 200 cc, με το μεγάλο μοντέλο να τιμάται προς €5,995.

Γνωρίστε το εδώ

KSR Hellas / Λεωφόρος Αθηνών 218, Χαϊδάρι / Τηλ. 210 5322105 / ksr-hellas.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon