.
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2025 15:10

Αφιέρωμα – Νέα μοντέλα Polaris 2025

Η σημαντική εταιρεία στον χώρο των ATV και SSV φρέσκαρε την γκάμα της για το νέο έτος.

Sportsman 850 and XP 1000 Mud Edition 2025

Δύο νέες προσθήκες στην γκάμα Sportsman, με το βλέμμα στην βαθιά λάσπη και γενικά, στην έντονη... κακομεταχείριση. Για το 2025, τα μοντέλα έχουν νέα ελαστικά Pro Armor MUD XT 2.0, νέα φωτιστικά σώματα LED για καλύτερη απόδοση, σφραγισμένη εισαγωγή αέρα στον συμπλέκτη, απόσταση από το έδαφος που φτάνει έως τα 343 χιλιοστά και ειδικά σχεδιασμένη μετάδοση για χρήση στην λάσπη, με μακριές/κοντές σχέσεις. Τα 850 και XP 1000 Mud Edition φέρουν κινητήρες που αποδίδουν 78 και 85 ίππους αντίστοιχα.

Scrambler 850 και XP 1000S 2025

Αναβαθμίσεις για τα δύο τετρακίνητα ATV για το 2025 και, ξεκινώντας με το Scrambler 850, έχουμε νέα LED φωτιστικά σώματα, ενώ συνεχίζει να εξοπλίζεται με μοτέρ ισχύος 78 ίππων. Η απόσταση του από το έδαφος θα ανέρχεται στα 232 χιλιοστά και το πλάτος του στα 1.219 χιλιοστά, ενώ άλλες αλλαγές αδεν ανακοινώνονται.

Το μεγαλύτερο Scrambler XP 1000S επωφελείται επίσης από LED φωτιστικά σώματα, ενώ φέρει αναρτήσεις της Walker Evans ρυθμιζόμενες σε 3 επίπεδα, όπως και μία μπάρα LED φωτιστικών 11 ιντσών και μηχανικά τμήματα από την σειρά UTV για αυξημένη αντοχή. Το πλατος του μοντέλου φτάνει τα 1.397 χιλιοστά, ενώ ο κινητήρας των 1.000 κυβικών φτάνει τους 89 ίππους ισχύος.

Sportsman Touring 850 και XP 1000 2025

Οι λίγο πιο... τουριστικές «γουρούνες» με πρόβλεψη και για συνεπιβάτη και για μεγαλύτερες αποστάσεις, υποδέχονται το 2025 επίσης με προσθήκη LED φωτιστικών σωμάτων, με έναν επιπλέον εμπρός προβολέα  πάνω στο τιμόνι. Η σέλα του συνεπιβάτη είναι ενσωματωμένη, ενώ προβλέπεται στήριγμα πλάτης και χειρολαβές, με τον συνολικό αποθηκευτικό χώρο που προσφέρουν τα μοντέλα να φτάνει τα 23 λίτρα. Οι κινητήρες τους, αποδίδουν και σε αυτή την περίπτωση, 78 και 89 ίππους, στα μοντέλα 850 και 1000 αντίστοιχα.

RZR Pro R 2025

Το πανίσχυρο SSV με νίκες στους σκληρότερους αγώνες εκτός δρόμου του κόσμου, κινείται από έναν κινητήρα 2 λίτρων και ισχύος 225 ίππων, ενώ εξοπλίζεται με ημιενεργητική ανάρτηση της Fox. Για το 2025, το μοντέλο βελτιώνεται με ανανεωμένο εσωτερικό με αυξημένη ποιότητα υλικών και καλύτερη συναρμολόγηση, επανασχεδιασμένους αγωγούς φρέσκου αέρα για την καμπίνα, αλλά και βελτιωση της ροπής αέρα στο ψυγείο. Παράλληλα, το μοντέλο θα έχει και νέα γραφικά και εμφάνιση, ενώ στην έκδοση Ultimate αποκτά και καθίσματα με θέρμανση και ψύξη, μία πρωτιά στην βιομηχανία.

RZR Pro S, Pro XP 2025

Από τις αλλαγές που δέχθηκε το R μοντέλο, επωφελούνται και τα μοντέλα S και XP της σειράς RZR Pro, με κινητήρα 925 κ.εκ. και απόδοσης 181 ίππων, με υπερτροφοδότη. Για το μοντέλο S, προβλέπεται και Premium έκδοση που θα περιλαμβάνει και οθόνη TFT 7 ιντσών, συστήματος Infotainment. Το στενότερο σε πλάτος μοντέλο XP, σχεδιασμένο για αυξημένη ευελιξία,  στα 1.625 χιλιοστά. Ο κινητήρας παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος των 925 κ.εκ. με 181 ίππους ισχύος, ενώ επωφελείται από μία κοντύτερη μετάδοση που προέρχεται από το μοντέλο S.

RZR Pro R Factory 2025

Η πλέον αγωνιστική πρόταση της Polaris στα Side-by-Side, το RZR Pro R Factory είναι «το μοναδικό εκ παραγωγής έτοιμο για αγώνα SSV όχημα διαθέσιμο για αγορά». Το μοντέλο θα κατασκευαστεί μόνο σε 30 κομμάτια και για φέτος, με την μηχανική καρδιά του να είναι ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 2 λίτρων που φτάνει τους 255 ίππους, με την χρήση δύο ανεμιστήρων 500 Watt για την εξασφάλιση της απαραίτητης ψύξης. Τα αγωνιστικά περιφεριακά περιλαμβάνουν ανάρτηση MaxLink, αμορτισέρ FOX Live Valve X2, συστήματος ημιενεργητικού ελέγχου Dynamix DV και φρένα Alcon με ρυθμιζόμενη κατανομή εμπρός και πίσω. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 35 ιντσών με ελαστικά BF Goodrich, ενώ το πλαίσιο είναι μονοκόμματο, ατσάλινο, με αμάξωμα από ανθρακονήματα και ρεζερβουάρ 130 λίτρων, μεταξύ άλλων.

RZR Trail, Trail S, XPedition 2025

Χωρίς μεγάλες αλλαγές η συγκεκριμένες σειρές για το 2025, μιας και είναι ήδη αρκετά νέες – Ωστόσο, η Polaris τις «έντυσε» με διαφορετικά γραφικά και εμφάνιση.

Ranger XP 1000 North Star Trail Boss 2025

Εδώ έχουμε την επιστροφή ενός παλαιότερου μοντέλου στην γκάμα UTV της Polaris, το οποίο έρχεται με αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις και απόσταση από το έδαφος στο επίπεδο των 355 χιλιοστών. Παράληλλα, προσφέρεται δυνατότητα αυτόματου ελέγχου κύλισης σε κατωφέρεια, μέσω της συμμετοχής όλων των τροχών στην επιβράδυνση, αλλά και αναρτήσεις με αυτόματη ρύθμιση ύψους ανεξάρτητα από το φορτίο. Η έκδοση φέρει επίσης ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος με μεγαλύτερο προφυλακτήρα και ανασχεδιασμένη μετάδοση, με πιο «μαλακές» αλλαγές σχέσεων, όπως και αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού. Τέλος, το μοντέλο φέρει οθόνη TFT 7 ιντσών, νέο ηχοσύστημα JBL και το σύστημα Ride Command+.

General 4 1000 Sport

Για το Crossover SSV της εταιρείας, προστίθεται μία νέα, τετραθέσια έκδοση, που στον βασικό εξοπλισμό της θα φέρει κουτί μεταφοράς δυναμικότητας έως 272 κιλών, δυνατότητα ρυμούλκησης έως 680 κιλά, επιλεγόμενη τετρακίνηση και τροχούς αλουμινίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2025 15:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon